Pereiti į pagrindinį turinį

"Perkūnas" griaudėjo ir Vokietijoje

2013-07-03 23:59

Kauno vyrų choras "Perkūnas" nepailsdamas plėtoja tarptautinius ryšius, atstovaudamas ne tik savo miestui, bet ir visai Lietuvai.

Pernai Tartu mieste vykusiame Baltijos ir Šiaurės šalių vyrų chorų festivalyje kartu su 4500 vyrų ir jaunuolių sudainuotas vergų choras iš Giuseppe Verdi operos "Nabukas" pateko į Guinnesso rekordų knygą. Šiemet "Perkūnas" griaudėjo kitame įspūdingame renginyje. Vokietijoje, Leipcige, kauniečiai dalyvavo Tautų mūšio, kai 1813 m. prie Leipcigo jungtinė kariuomenė galutinai sutriuškino Napoleono armiją, 200-ajai sukakčiai skirtame festivalyje. Kaip ir Tartu festivalyje, taip ir pastarajame Lietuvai atstovavo vienintelis choras – Kauno "Perkūnas".

Leipcige "Perkūno" laukė trijų dienų pasirodymų maratonas: kauniečiai dalyvavo Leipcigo mero priėmime rotušėje, dainavo iškilmingame "Leipcig-Nord" choro 60-mečio minėjime, atliko savo koncertinę programą Leipcigo chorų festivalio koncertuose Šv.Nikolajaus bažnyčios aikštėje ir "Ilgojoje chorų naktyje" Tautų monumente. Pastarojo akustika leido atsiskleisti visoms choro vokalinėms galimybėms, o bendras baigiamasis visų 17 chorų atliktas "Dona nobis pacem" abejingus galėjo palikti nebent kurčius.

"Perkūno" koncertinės viešnagės Vokietijoje pabaigą vainikavo šv. Mišios Leipcigo katalikų bažnyčioje, kur tikintieji labai šiltai priėmė choro atliktas Alberto Henry Rosewigo Mišias ir kitus sakralinius kūrinius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų