Pereiti į pagrindinį turinį

Perkurtas „Spice Girls“ klipas primena apie pasaulio moterų padėtį

Prieš 20 metų britų grupės „Spice Girls“ populiarios dainos „Wannabe“ vaizdo klipas perdarytas į socialinį, primenantį apie moterų padėtį visame pasaulyje.

„Spice Girls“
„Spice Girls“ / Scanpix nuotr.

Naujasis vaizdo klipo variantas praėjusią savaitę plačiai pasklido po socialinius tinklus. Vaizdo klipe nuolatos keičiasi šokančios merginos, kiekvieną kartą galima atpažinti vis kitos kultūros šalį – Indiją, Pietų Afriką, Jungtinę Karalystę. Šalims keičiantis, fone matomos žinutės apie tai, ko nori pasaulio moterys: galimybių mokytis, darbo užmokesčio, kuris nepriklauso nuo lyties, kad būtų sustabdytos nepilnamečių vedybos, kad būtų užkirstas kelias smurtui prieš mergaites ir moteris. Šiuo vaizdo klipo žmonės skatinami dalytis savo linkėjimais ir prašymais pasaulio moterims mergaitėmis.

Tokie įrašai socialiniuose tinkluose rašomi su žyma #WhatIReallyReallyWant (liet. – ko aš tikrai labai noriu). Žmonės, gyvenantys skirtingose šalyse, pradėjo dalytis savo asmenukėmis, kuriose jie laiko užrašą, pranešantį, kas, jų nuomone, moterų atžvilgiu turėtų keistis. Pasaulio žmonių žinutės bus pristatytos pasaulio lyderiams per Jungtinių Tautų tvaraus vystymosi susitikimą šių metų rugsėjį.

Buvusi „Spice Girls“ narė Victoria Beckham taip pat pasidalijo savo noru. Ji rašė labai norinti, kad pasaulyje nebūtų atvejų, kai mergaitės miršta nuo ŽIV. Ir V. Beckham, ir kita buvusi „Spice Girls“ narė Melanie C savo paskyrose džiaugėsi, kad 20 metų senumo pašėlęs jų hitas atgimė tokiu nuostabiu būdu ir suteikia galią naujoms kartoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų