Pereiti į pagrindinį turinį

„Bliuzo naktys“ padovanojo nepamirštamų įspūdžių

2016-07-02 20:09
DMN inf.

Varniuose, prie Lūksto ežero 24-ą kartą vykstantis festivalis „Bliuzo naktys“ pirmąjį vakarą susirinkusiems padovanojo nepamirštamų įspūdžių. Mylimi atlikėjai buvo kaip niekada savi, vidurnakčio fakyrų performansas – tikrai karštas, o šilta naktis – viliojanti likti paežerėje iki aušros.

Pirmasis vakaras – triukšmingas ir nuotaikingas

„Kaip lietuviškai bus f**kin’ awesome?“ – nuo scenos susirinkusiųjų klausė Švedijoje gyvenantis amerikietis Brianas Krameris. Kartu su Aleksandru Belkinu ir jo grupe „The Road Band“ žymusis muzikantas atliko bliuzo hitų ir autorinių kūrinių turtingą programą. „Jau repeticijoje mačiau, kad mums festivalyje bus smagu“, – kalbėjo B. Krameris. Jų jungtinis pasirodymas susirinkusiems ypač patiko. Publika neskubėjo žvaigždžių paleisti namo.

Lygiai kaip ir Shannos Waterstown bei „Latvian Blues Band“ kompanijos. Ugningoji amerikietė parodė savo stulbinančių gilumų vokalą, kurio galėjai klausytis iki ryto.

„Bliuzas turi gyvuoti, ir moterys jame atlieka svarbų vaidmenį. Mylėkite bliuzą, tai yra pamatinis dalykas. Ir jūsų festivalis yra ypatingas – čia bliuzas plaukia po atviru dangumi, o aš turiu progos pasirodyti su šiais šauniais Latvijos vyrukais“, – kalbėjo Shanna.

Kol ji kalbėjosi su žurnalistais, vienas gerai nusiteikusių latvių muzikantų Shannai už nugaros palaipsniui nusirenginėjo. „Sakykite, kada turėčiau liautis“, – ištarė jis, griaudint kolektyviniam juokui. „Būk užsidegęs, bet lik su kelnėmis“, – kvatodama jaunuoliui atsakė bliuzo diva.

Pirmojo vakaro vyšnaite ant torto tapo lietuvių grupė „Baltasis Kiras“. Nors scenoje jie pasirodė antrą valandą nakties, publika nė neplanavo skirstytis. O kai grupės lyderis Tautvydas Augustinas pakvietė į sceną „bliuzo karalių“ Aleksandrą Belkiną ir jam pritariant armonikėle atliko garsiąsias „Lūpytes“, minia tiesiog ėjo iš proto.

Oficialiam koncertui Didžiojoje scenoje pasibaigus, muzika nuvilnijo per visą festivalio teritoriją. Kadangi naktis buvo šviesi ir šilta, gitarų akordus pažįstantys vaikinai persikėlė į paplūdimį, o merginos grupelėmis sekė jiems iš paskos. Kiti mažuosius koncertus surengė palapinių miesteliuose. Dar penktą ryto muzika skambėjo barų zonoje ir ten šoko šimtai žmonių.

Antroji diena: surask save festivalio nuotraukų galerijoje!

Varniuose jau antrą dieną tvyro bliuzo dvasia: niekur neskubanti, ežere mirkstanti, sūpuoklėse tinginiaujanti publika visą dieną praleido lyg geriausiose atostogose, kurių metu skambėjo mėgiama muzika, švietė kaitri saulė, o aplink buvo tūkstančiai besišypsančių žmonių.

Pirmąją festivalio naktį „Baltojo Kiro“ ištartas palinkėjimas dailiajai lyčiai skambėjo taip: „Nepaliaukit, mielosios, nepaliaukit šypsotis!“. Tai įsiminusios festivaliautojos nuoširdžiai šypsojosi ir antrąją „Bliuzo naktų“ dieną.

Fantastinis oras ir nuo pat ryto skambanti Pašiūrės zona, galimybė pasigaminti sapnų gaudyklę, su savo augintiniu dalyvauti šunų lenktynėse, skanauti tradicinės žuvienės ar gurmaniškų dešrainių, tiesiog gerai leisti laiką su draugais prie palapinės, - „Bliuzo naktyse“ kiekvienas rado, ką veikti.

Vakarop Pašiūrės stogas tiesiog kilnojosi: ten bliuzo tema repavę „Jama & W“ sulaukė absoliutaus anšlago. Netilpusieji į vidų jų stulbinančių improvizacijų klausėsi iš ežero. 20 val. veiksmas vėl persikėlė prie Didžiosios scenos. Šeštadienio vakarą festivaliautojams pasirodys ir ilgai lauktas Earlas Thomas iš JAV.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų