Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmoji naktis po vestuvių: miegamajame – su fotografu

2010-09-17 17:49
Avantiūra: Tatjana ir Andrejus leido jų povestuvinę naktį užfiksuoti fotografui.
Avantiūra: Tatjana ir Andrejus leido jų povestuvinę naktį užfiksuoti fotografui. / Ryčio Mikulėno nuotr.

Išklausę palinkėjimų saldžiai praleisti pirmąją naktį, palikę artimuosius ir svečius linksmintis Panevėžio kavinėje "Nendrė vėjyje", jaunieji Tatjana ir Andrejus išskubėjo į jaukų butelį. Tačiau tą naktį miegamajame jie praleido ne vieni, o su fotografu.

Idėja patiko moteriai

"Jau seniai norėjau įamžinti pirmąją povestuvinę naktį", – prisipažino kaunietis fotografas Rytis Mikulėnas.

Apie 20 metų fotografuojančio vyro (pastaruosius penkerius merus R.Mikulėnas fotografuoja ir vestuves) darbinė svajonė išsipildė šių metų liepą Panevėžyje.

Tatjana ir Andrejus fotografui buvo pozavę ir anksčiau. Tiesa, ne erotiškoms fotografijoms. Tuomet R.Mikulėnas Tatjanai prasitarė apie savo svajonę įamžinti kokią nors porą pirmąją naktį po vestuvių.

"Kai Tatjana ir Andrejus nutarė tuoktis, – pasakoja R.Mikulėnas, – tardamasi dėl vestuvių fotografavimo Tatjana priminė seną mano idėją – dėl pirmosios nakties fotosesijos. Tas sumanymas jai, pasirodo, labai patikęs."

Noras nešokiravo

"Tiesa, Tatjanai reikėjo pastangų neįprastai fotosesijai įkalbinti savo vyrą, – šyptelėjo fotografas. Po to surimtėjęs tęsė: – Nesiekiau vulgaraus, drastiško ar gyvulišku seksu paremto darbo. Norėjau retro stiliaus, septintojo dešimtmečio laikų pirmosios nakties romantikos."

"Jų noras manęs nešokiravo," – prisipažino fotografas. – Nesu naivus ir žinau, kad šiais laikais jaunieji dažnai senokai iki vestuvių turi intymių santykių. Tad nė nemaniau, kad fotosesija vyks tikrąja to žodžio prasme pirmąją naktį."

"Tačiau povestuvinė naktis, – teigia R.Mikulėnas, – vis dėlto turi gražų simbolinį atspalvį."

"Net jei tai ir teatras – tebūnie! Bet tai – romantiška ir gražu!" – nutarė fotografas.

Iš restorano – į butą

25-erių panevėžietė Tatjana su dvejais metais vyresniu mylimuoju Andrejumi iš Kaišiadorių rajono susipažino Kaune. Spalio pabaigoje sukaks dveji jų pažinties metai.

Vertėja ir sekretorė Tatjana (jaunųjų pavardės redakcijai žinomos – red. past.) bei technologas Andrejus dabar gyvena ir dirba Visagine, tačiau vestuves kėlė Panevėžyje, kur gyvena daug artimųjų, draugų.

Pokylyje, vykusiame restorane "Nendrė vėjyje", dalyvavo apie 30 žmonių. Po pusiaunakčio, išklausę linkėjimų, jaunieji išvažiavo į Tatjanos tėvų butą.

Tuomet niekas iš linksmintis pasilikusių vestuvių svečių negalėjo net pagalvoti, kad su jaunavedžių pora naktį praleis fotografas. Tiesa, R.Mikulėnas nakvojo ne jaunųjų miegamajame, o iš anksto įrengtame guolyje – balkone.

Bulvės ir rauginti agurkai

"Savaitė buvo labai intensyvi, daug lakstymo, pasirengimo, vos po 4–5 valandas miego, todėl buvome labai išvargę, – pasakoja Tatjana ir nuoširdžiai prisipažįsta: – Kai toks nuovargis, būtų visai natūralu, jei po vestuvių pagaliau atsidūrę miegamajame kaip pakirsti griūtume į lovą ir iškart užmigtume. Tačiau laukė fotosesija... Ir būtent dėl jos naktis tapo išskirtinė. Pozavimas, žaidimas nugalėjo nuovargį ir įžiebė aistrą."

Ne, tai nebuvo vulgaru. Ir nė iš tolo nedvelkė pornografija. "Tik švelni erotika", – tikina Tatjana. Fotografas beveik nieko nekoregavo, stengėsi likti nuošalyje, patarė elgtis kuo natūraliau.

Lėtai žemyn krentantys drabužiai, gėlės, žvakės, prietema. Susikaustymą ėmė keisti vis drąsesnės improvizacijos. O paskui atsirado rauginti agurkai su virtomis bulvėmis.

"Naktį išalkome, nes dieną buvome beveik nieko nevalgę. Svilino liepos karštis, be to, savo darė ir jaudulys", – vestuvių dieną puikiai pamena Tatjana. Būtent ji per naktinę fotosesiją sumanė užkąsti virtų bulvių su raugintais agurkais.

Liks prisiminimui

Ar į savo intymų pasaulį, juolab povestuvinę naktį, įsileisti fotografą – nėra drastiška ir keista?

"O kai fotografuojamas gimdymas? Ar tai nėra intymi, privati ir netgi šventa akimirka?" – atkirto Tatjana.

"Niekada nepasiduodu bandos jausmui. Man nesvarbu, ką pagalvos kiti, – tęsė jauna moteris. – Nejau gyveni dėl kitų? Paauglystėje svajojau nusifotografuoti apsinuoginusi. Tai reikia padaryti, kol kūnas jaunas. Valentino dienos proga su vyru surengėme švelnią erotinę fotosesiją. Tiesa, fotografavomės patys."

"Mūsų vestuves ribojo finansinės galimybės, atsisakėme povestuvinės kelionės, todėl ši fotosesija bus puikus prisiminimas", – paaiškino savo motyvą Tatjana.

Sunkus fotografo miegas

Nuo 1 val. iki 3 val. nakties dirbęs R.Mikulėnas stengėsi likti nuošalyje, o fotosesijos pabaigoje jau fotografavo iš balkono.

"Užuolaidos buvo tarsi tiesiogiai ir kartu simboliškai mus skirianti dalis, – prisipažino kaunietis.

Pajutę, kad baigiasi improvizacija ir prasideda tikri jausmai, jaunieji fotografo paprašė nutraukti darbą. "Ir pats pajutau, kad fotografuoti būtų neetiška", – neslėpė R.Mikulėnas.

Ką jis jautė šią, ko gero, neįprasčiausią gyvenime naktį? "Žvelgdamas pro objektyvą matau kitus dalykus... Aš dirbu. O dirbant matai tai, ko reikia darbui, rezultatui", – paaiškino R.Mikulėnas.

"Tiesa, miegas buvo sunkus – neįprasta vieta balkone, nelengva diena", – prisipažino jis.

Šias nuotraukas, įsitikinusi Tatjana, po daugelio metų ji su vyru parodys jau paaugusiems savo vaikams. Tuomet, kai jiems pasakos apie romantiką ir meilę.

Ar tą naktį jie vis dėlto mylėjosi kaip vyras ir žmona? Tatjana kikena: tuomet fotografas jau miegojo balkone.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų