Pereiti į pagrindinį turinį

P.Normantas: "Bus bėda, bet lietuviai ištvers"

2008-11-08 09:00

Tarsi cunamis smogtų į paširdžius. Taip grįžęs į Lietuvą pasijuto dešimtą fotografijų albumą "Drakono ir maldų karalystė" pristatantis keliautojas bei fotografas Paulius - Lai Vėjus Normantas.

Žmonės transe, paklaikę. Toks vaizdas susidarė P.Normantui, paklausus apie pirmąsias akimirkas gimtojoje šalyje: "Žmogus rankose laiko knygą, piniginę ir klausia, kur mano daiktai? Sutariame pasimatyti pirmadienį, atsisveikindamas sako: iki antradienio."

Lietuviai, sako P.Normantas, – Baltijos italai. Labai temperamentingi, sugestyvūs, skiriasi nuo latvių, estų, lenkų: "Ir teigiamomis, ir neigiamomis charakterio savybėmis."
Kaip bus su ekonomine krize? "Bus bėda, – įsitikinęs daug pasaulio apkeliavęs fotografas, – tačiau lietuviai ištvers." Kauno "Žalgiris", šypteli, taip pat. Toks mūsų charakteris.

O ten, Azijoje, ar jis pajuto ekonominę krizę? Indijoje žmonės šypsosi, nors Delyje litras benzino kainavo eurą, o 2500 kilometrų ilgio kelionė lėktuvu iš vieno Indijos miesto iki sostinės ir atgal vasarį kainavo 200, rugsėjo – jau 310 dolerių.

Kopdamas į bazinę Everesto stovyklą Nepale, keliaudamas Mustango karalyste  jis krizės nepajuto. Liūdnai ironizuoja: "Nepalas nustekentas karo, tarp uolų vaikšto jakai, o aš tuo metu ten buvau turbūt vienintelis žmogus su VU ekonomisto diplomu."
Gruodį pusmečiui dirbti į Indiją išvyksiančio keliautojo balse paslėptas pasididžiavimas: vienoje didžiausių pasaulio valstybių jis pristatė savo parodą ir pateko į hindi kalba 5 milijonų tiražu lleidžiamo laikraščio pirmąjį puslapį.

Nerimas dėl ekonominio nuosmukio visiškai nepakeitė P.Normano mėgstamų  japonų haiku: "Ar gali keistis drugelis, bambukas, gėlė, arbatos puodelis, debesys, sniegas?"
Albumas "Drakono ir maldų karalystė" – apie Butaną. Šiuo metu vyksta penktojo Butano karaliaus Mančuko karūnavimo šventė. Dešimtosios savo parodos proga P.Normantas kviečia draugus apsikabinti Vilniaus Rotušėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų