Pereiti į pagrindinį turinį

Praktiški Lietuvos Magelano patarimai keliautojams

2009-06-06 23:59
Keliautojas: D.Kinderis jau aplankė 72 pasaulio šalis.
Keliautojas: D.Kinderis jau aplankė 72 pasaulio šalis. / Dainiaus Kinderio asmeninio archyvo nuotr.

27 metų vilnietis Dainius Kinderis aplankė 72 pasaulio šalis. Jis dažnai keliauja autostopu, jo kelionės trunka po kelis mėnesius, o po Afriką, Aziją ir JAV jis klajojo po pusmetį. Todėl norintiems sutaupyti mūsų skaitytojams siūlome praktinių Lietuvos Magelano titulą turinčio keliautojo patarimų.

1. Jei po ilgo laikotarpio vėl rengiatės skrydžiui, būtinai pasitikrinkite skrydžio taisykles ir bagažo apribojimus. Jie dažnai keičiasi.

2. Taupantiesiems laiką. Įsigykite kokybišką kelionės knygą su pagrindinių viešbučių ir ambasadų adresais, miestų žemėlapiais ir trumpu žodynėliu.

3. Keliaudami renkitės kaip galima paprasčiau. Prašmatnūs drabužiai patrauks vagių dėmesį.

4. Keliaudami į Centrinę ir Pietų Ameriką, Afriką ir Aziją turėkite skiepų dokumentą, kuris išduodamas pasiskiepijus. Be skiepų paso kelionė gali pasibaigti oro uoste (ypač Centrinės Afrikos šalyse).

5. Keliaudami po Trečiojo pasaulio šalis pasitikrinkite, kur galite gauti vizas: oro uoste ar kirsdami pasienį. Taip sutaupysite begales laiko ir nervų.

6. Į atokesnes ar po sunkmečio tik kylančias šalis vežkitės kuo daugiau tarptautinės valiutos (dolerių, eurų). Kai kuriose valstybėse nėra bankomatų arba jie aptarnauja tik vietinių bankų korteles. Pakliuvę į tokią bėdą galite pasinaudoti "Western Union" paslaugomis.

7. Nugalėkite stereotipus dar prieš kelionę: visur gyvena tokie patys žmonės, tik turintys skirtingus papročius ir tradicijas.

8. Vyrams: palikite namuose savo skutimosi priemones – Afrikoje barzdaskutės parduodamos ant kiekvieno kampo.

9. Išvažiuodami iš didelių miestų Afrikoje ar Azijoje geriau naudokitės mototaksistų paslaugomis: pigiau ir greičiau.

10. Gavę sąskaitą baruose ir restoranuose patikrinkite, ar ji teisinga. Afrikiečiai dažnai suklysta skaičiuodami. Ne sukčiauja, o tiesiog labai neatidūs.

11. Derėtis galima visur. Netgi viešbučiuose. Ten pradinė kaina gali sumažėti net iki 30 proc.

12. Trečiojo pasaulio šalyse keliaukite autostopu: taip dažniausiai netgi greičiau, daug patogiau. Be to, vietiniams gyventojams didelis džiaugsmas bent kartą gyvenime pavežti egzotišką svečią iš tolimos šalies.

13. Keliaudami autostopu vairuotojams sakykite, kad norite labiau pažinti šalį, o ne sutaupyti pinigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų