Pereiti į pagrindinį turinį

Prasideda „Krantinės kino“ sezonas

2012-06-13 12:40
Prasideda    „Krantinės kino“ sezonas
Prasideda „Krantinės kino“ sezonas / Organizatorių nuotr.

Kaune, Nemuno krantinės amfiteatre, prasideda nemokamų filmų sezonas po atviru dangumi „Krantinės“ kinas. Šį trečiadienį žiūrovai pamatys danų režisierės Natashos Arthy filmą „Kovotoja“.

„Krantinė visais laikais buvo magiškų dalykų vieta, – sako “Krantinės kino„ organizatoriai. – Pilna keistų patamsių vakarais, paslaptingų užkaborių, apgaulingo smėlio ir šiugždančių kiaukutų buveinė kiekvienam kelia mįslingą nostalgiją ir žada nuotykingą kelionę tam, kuris atsiduos krantinės kerams.“

Pasak kino po atviru dangumi organizatorių, paslaptingiausia savaitės diena – trečiadienis, todėl kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami leistis į autentiškus kinematografinius nuotykius, kurie nuves į romantiškąją Prancūziją, originalią Daniją, tolimąją Ameriką, Meksiką ir Japoniją, mistiškąją Ispaniją, grakščiausias džiazo melodijas, egzotiškąjį Izraelį ir vėl sugrąžins į gimtosios Lietuvos miškus.

Amfiteatre „Krantinės kinas“ šią vasarą atskleis neaprašomas knygose paslaptis, net garsiausių kompozitorių kūriniuose negirdėtas meilės istorijas ir kovos dvasią.

„Krantinės kinas“, bendradarbiaudamas su Danijos kultūros institutu ir Danijos kino institutu, Daugirdo amfiteatre, šį trečiadienį pradeda nemokamų filmų sezoną su filmu „Kovotoja“ (Danija, Švedija, 2007).

Filmo herojė moksleivė Aiša – aistringa kung fu kovotoja. Jos tėvai tikisi, kad ji gerai baigs mokslus ir universitete studijuos mediciną. Nepaklususi šeimos norams Aiša slapta treniruojasi profesionaliame kovos klube ir supranta, kad gali bėgti nuo savo baimių kiek tik nori, tačiau vis tiek išauš diena, kai reikės su jomis susikauti.

Kung fu kovų scenų choreografu buvo pakviestas žymus šios kovos meno meistras Xian Gao, vaidinęs garsiame filme „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“. Filmas „Kovotoja“ dalyvavo Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje, buvo demonstruotas Karlovi Varų festivalyje ir daugelyje kitų tarptautinių festivalių.

Kas: danų režisierės Natasha Arthy filmas „Kovotoja“.

Kur: Nemuno krantinės amfiteatras.

Kada: šiandien 21 val. 30 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų