Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Nemuno – estiško džiazo garsai

2012-06-14 20:00
Prie   Nemuno – estiško džiazo garsai
Prie Nemuno – estiško džiazo garsai / Shutterstock nuotr.

Prieš penkerius metus klausytojams sceną atvėręs Nemuno krantinės amfiteatras miestiečiams tapo neatsiejama senamiesčio dalis. Tuomet į upę atsigręžė miesto ir verslo investicijos, kurios davė startą renginių maratonams po atviru dangumi pačioje miesto širdyje. Nuo to laiko jau įvyko per šimtą renginių.

Penktasis, jubiliejinis, muzikos festivalis „Daugirdas gyvai“ šįmet klausytojams dovanos penkis nemokamus koncertus. Pirmieji į sceną kopė Arūno Šlausto suburti profesionalūs šalies džiazo muzikantai. Ir nors aplink verda miesto gyvenimas, žvilgsnį stabdo tekanti upė, praskrendantys parasparniai, o neįpareigojanti atmosfera leidžia vienodai mėgautis pokalbiu kaip ir muzikos garsais, vis dėlto organizatoriai nepabijojo šiek tiek kilstelėti muzikinę kartelę – koncertuose pristatyti ne klasikinį ar į taktą verčiantį judėti džiazą – ir kviečia būti smalsius.

Jau šį ketvirtadienį amfiteatre pasirodys atlikėjai iš kaimyninės Estijos, garsėjančios itin tvirtomis džiazo tradicijomis: nuolat veikiančiais džiazo klubais, kurių vienas įsikūręs net Saremo saloje, stipria muzikantų sąjunga, nemenkai palaikoma valstybės.

Klausytojai galės atsakyti į klausimą kaip skamba estiškas džiazas su gitaristo Jaako Sooaaro trijule. Sooäär-Vaigla-Ruben Trio siela Jaakas Sooaaras – vienas žymiausių estų muzikantų Europos džiazo sūkuryje, nuolat stebinantis savo projektais ir muzikiniais sprendimais. Jubiliejiniame „Daugirdas gyvai“ festivalyje estų grupė kartu koncertuojanti daugiau kaip dvidešimt metų pristatys savo požiūrį į džiazroką ir fusion žanrus. Šios programos ašis – pirmosios estų moters kompozitorės Miinos Härmos (1864–1941) aranžuoti kūriniai, jau pristatyti Lenkijoje, Azerbaidžane, Rusijoje, Didžiojoje Britanijoje, Belgijoje, o šį ketvirtadienį laukia Lietuvos publikos vertinimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų