Pereiti į pagrindinį turinį

Princas Williamas neigia vengiantis dirbti

2016-04-20 10:19
BNS inf.

Princas Williamas (Viljamas) retame interviu, kuris buvo paskelbtas trečiadienį, tvirtino, kad rimtai žiūri į savo karališkąsias pareigas, bet skundėsi, kad jos gali prislėgti. Princas buvo kaltinamas tuo, kad sumažino oficialių pareigų.

Scanpix nuotr.

„Į pareigą žiūriu labai rimtai. Labai rimtai žiūriu į savo įsipareigojimus“, – sakė jis BBC. Interviu parodytas prieš jo senelės, karalienės Elžbietos II 90-ąjį gimtadienį šį ketvirtadienį.

„Svarbu rasti savo kelią tinkamu metu, o jei nesi atidus, pareiga gali labai smarkiai prislėgti tave labai jauname amžiuje. Aš galvoju, kad reikia užaugti pareigos vaidmeniui“, – sakė jis.

Williamas, kuris po savo tėvo princo Charleso (Čarlzo) yra antras žmogus eilėje į britų sostą, sakė, kad karalienė yra tikrai kelrodis gero monarcho pavyzdys.

Skaitomiausias Britanijos laikraštis „The Sun“ vasario mėnesį praminė Williamą „karališkuoju asmeniu per prievartą“, pažymėjęs, kad pernai jis dalyvavo tik 122 oficialiuose renginiuose, kai karalienė tuo tarpu dalyvavo 341-ame. Vos po kelių savaičių paskelbtos oficialios nuotraukos, kuriose princo šeima buvo įamžinta slidinėjanti, pakurstė kritiką, o „The Sun“ išspausdino antraštę: „Vėl išsmuko ... Darbo vengiantis Willsas slidinėja su šeima“.

„Per savo gyvenimą sulauksiu daug kritikos. Tai nėra dalykas, kurį visiškai ignoruočiau, bet tai nėra ir dalykas, kurį absoliučiai imu į širdį“, – interviu BBC sakė princas.

„Kai karalienė nuspręs, kad perduos daugiau pareigų, aš būsiu pirmasis jas priimsiantis žmogus“, – pridūrė jis.

Karalienė valdo jau daugiau kaip 63 metai ir nerodo jokių galimo pasitraukimo ženklų, nors pastaraisiais metais kai kurias savo pareigas perdavė jaunesniems karališkosios šeimos nariams.

Williamas taip pat dirba sraigtasparnio pilotu greitosios pagalbos tarnyboje netoli savo namų Norfolke Rytų Anglijoje. Jis yra pirmas karališkasis asmuo tiesioginių sosto paveldėtojų eilėje, dirbantis civilinėje tarnyboje. Tačiau „Daily Mail“ pranešė, kad jis ten dirba tik 80 valandų per mėnesį. „The Sun“ citavo šaltinį, sakiusį, kad jo beveik niekada nebūna.

„Daily Express“ rašė, kad Williamas, kuris su žmona Kate (Keit) augina du vaikus, nelabai nori dirbti tiek, kiek jo tėvas princas Charlesas, nes nori daugiau laiko skirti vaikams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų