Princas Williamas pradeda dirbti greitosios pagalbos sraigtasparnio pilotu

  • Teksto dydis:

Britų princas Williamas (Viljamas) pirmadienį ėmėsi naujų pareigų – pradėjo dirbti greitosios pagalbos sraigtasparnio pilotu, ir iš karto su kitais įgulos nariais turėjo kilti į orą pagal skubų iškvietimą.

33 metų Kembridžo kunigaikštis sakė, jog tikisi suderinti tėvystę, karališkosios šeimos atstovo pareigas ir savo naują darbą.

„Šiandien man pirmoji diena, ir aš jaudinuosi“, – sakė jis lietaus permerktame Kembridžo oro uoste.

„Tikrai laukiu, kada galėsiu pradėti“, – kalbėjo princas.

Praėjus dviem mėnesiams po antrojo vaiko, princesės Charlotte (Šarlotės), gimimo, Williamas ėmėsi darbo pelno nesiekiančioje Rytų Anglijos oro greitosios pagalbos tarnyboje (EAAA), kurios sraigtasparnių įgulos teikia pagalbą žmonėms visoje Rytų Anglijoje.

Trejus metus karinio paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotu išdirbęs princas kelis mėnesius turėjo lankyti papildomus kursus ir išlaikyti egzaminus, kad gautų teisę imtis dabartinių pareigų.

Praėjus dviem valandoms nuo darbo pradžios, princas ir jo įgulos nariai gavo pirmąjį skubų iškvietimą.

„Toks darbas man tikrai pradeda išlikti ant žemės, o tai yra svarbiausia, ko aš siekiu“, – kalbėjo princas.

„Stengiuosi būti geras vyras, daryti, ką galiu ir mėginu būti padorus žmogus“, – sakė jis.

Princas Williamas sakė nematąs priežasties, dėl kurios negalėtų skraidyti sraigtasparniais, kol netaps karaliumi.

„Nėra nieko, dėl ko aš to negalėčiau daryti visą likusį savo gyvenimą, – sakė kunigaikštis. – Neišvengiamai, ilgainiui man po truputį bus sunkiau tai daryti“.

„Kol kas aš tai suderinu ir man tai patinka“, – kalbėjo jis.

„Kol vis dar esu gana jaunas, bandysiu derinti abi savo pareigas kuo geriau“, – tikino princas, kuris yra antras eilėje į sostą po savo tėvo princo Charleso (Čarlzo).

Princas dirbs iš eilės keturias darbo dienas, po kurių seks keturios išeiginės.

PRINCAS GEORGE'AS YRA „MAŽAS BEŽDŽIONIUKAS“

Williamas, jo sutuoktinė Kate (Keit) ir vaikai – princas George'as (Džodžas) bei princesė Charlotte – dalį laiko gyvena Kensingtono rūmuose, o kitą – Anmer Hole – nuošalioje užmiesčio viloje, esančioje Britanijos karalienės privačioje Sandringamo rezidencijoje Anglijos rytinėje Norfolko grafystėje.

Kembridžas yra per vidurį, panašiu atstumu nuo abiejų šių namų.

Princui George'ui, kuris yra trečiasis eilėje į karališkąjį sostą, liepos 22 dieną sukaks dveji, o princesė Charlotte gimė šių metų gegužės 2 dieną. Liepos 5 dieną mergaitė buvo pakrikštyta.

Paklaustas apie dukrelės gimimą, princas sakė: „Tai – fantastiška, ji yra tikra dangaus palaima“.

„Prižiūrėti du mažylius yra didesnė atsakomybė, ypač kai šalia yra George'as – jis mažas beždžioniukas“, – kalbėjo Williamas.

Tačiau netrukus patikino, kad „jam nėra sunkiau, nei kam nors kitam“.

Visą gautą atlyginimą už darbą „Bond Air“ sraigtasparnius eksploatuojančioje tarnyboje – 40 tūkst. svarų sterlingų (56 tūkst. eurų) per metus – princas perves labdarai.

Dažniausiai greitosios oro pagalbos sraigtasparniai yra iškviečiami į eismo nelaimių vietą, tačiau jų pagalbos prireikia sportinių traumų ir kitais atvejais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių