Pereiti į pagrindinį turinį

Prisiminimai – dainomis

2008-11-06 09:00
Prisiminimai – dainomis
Prisiminimai – dainomis / Organizatorių archyvo nuotr. Kompozicija: dainuodami pagal R.Danio eiles žinomi Lietuvos bardai pavergė ne vieną klausytoją.

Nuoširdumu, tikėjimu ir stipria emocija išsiskiriantys tekstai. Taip rugsėjo 15 d. anapilin iškeliavusio poeto Roberto Danio eiles apibūdina bičiuliai. Rytoj Vilniaus mokytojų namų Didžiojoje salėje lyrišką menininką prisimins ir gitaras virkdys žinomi Lietuvos bardai.

Daugelį R.Danio tekstų, sudėtų į dainas, niūniuoja jau kelios kartos. Domantas Razauskas, Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis – tai tik dalis vardų, kurie į savo muzikines kompozicijas įpynė šio poeto eilių. Pagal jo eiles dainuoja Povilas Meškėla (kad ir garsiąją dainą "Dar ne vakaras"), Neda Malūnavičiūtė.

R.Danys buvo poetas–piligrimas – skaitydamas savo poeziją apkeliavo daugybę Lietuvos kaimų ir miestelių. Su O.Ditkovskiu jis rengė poezijos ir muzikos vakarus.

"Eilėraščiai – gyvenimo blyksniai, šukės, aidai", – prieš porą metų viename interviu sakė poetas. Jis išleido poezijos rinkinius "Pavėlavusi knyga" (1991 m.), "Vienatvės para" (1999 m.) ir "Dvylika meilės paukštelių" (2006 m.). Paskutinė knyga, kurią rengė spaudai, liko neužbaigta.

Vieta: Vilniaus mokytojų namų Didžioji salė.
Laikas: lapkričio 7 d. 18 val.
Improvizacija: EFIM muzikantai koncertų svečius laiko lygiaverčiais kompozicijos dalyviais.
Organizatorių archyvo nuotr.
Improvizacija ir netikėtumas
Šiuolaikinio meno centro svečiai į festivalio "Pasaulio muzikos dienos 2008 " koncertą turėtų ateiti be jokių išankstinių nuostatų.
"Trio Palimpsest" – trys improvizacinės muzikos meistrai – klausytojus intriguos čia pat kuriamomis muzikinėmis kompozicijomis. Amerikiečių vokalistė Lauren Newton, švedų saksofonistas ir kompozitorius Droras Feileris bei projekto sumanytojas perkusininkas Vladimiras Tarasovas žada drąsiai keisti muzikines formas. Muzikantai keliaus laiku: grįš prie ištakų ir prisimins pirmykštes palimpsesto tradicijas bei, pasitelkę intuiciją, žengs į ateitį.
V.Tarasovas puikiai žinomas šiuolaikinio džiazo mėgėjams. Jo kūryba seniai peržengė Lietuvos ribas. "Kuo ilgiau groju, tuo daugiau paslėptų dalykų muzika man atveria. Tarsi įsileidžia giliau, į savo vidų", – prisipažįsta ne vieną konceptualią garso instaliaciją pasauliui pristatęs V.Tarasovas.
Tą patį vakarą pasirodys intuityvios muzikos ansamblis iš Veimaro "Ensemble für Intuitive Musik" (EFIM). Vokiečiai šiam vakarui paruošė šešių kompozicijų programą. Trimitas, fliugelhornas, violončelė, pianinas, vargonai – klasikinių instrumentų skambesį muzikantai žada pagardinti elektroninės muzikos intarpais. Koncertas bus dedikuotas XX a. muzikos grandui Karlheinzui Stockhausenui. Šis vardas veikia kaip magnetas – kompozitoriaus kūrinių įdėmiai klausosi pilnos salės visame pasaulyje. Lietuvos klausytojams EFIM parengė ypatingą programą, pavadintą "Karlheinzas Stockhausenas: susitikimo vieta". Šias kvarteto kompozicijas taip pat išgirs Kauno ir Klaipėdos publika.
Vieta: Šiuolaikinio meno centras.
Laikas: lapkričio 6 d. 19 val.
VD inf.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų