Pereiti į pagrindinį turinį

Privačiuose lėktuvuose – su žvaigždėmis ir magnatais

2015-12-13 10:00

Stephenas Kingas, Robertas De Niro, Yoko Ono, Beyonce, Kanye Westas, Willas Smithas, Jay Z, 50 Cent, George Michaelas, Bruce'as Springsteenas, Ashley Simpson, Katy Perry ir kitos Holivudo, muzikos žvaigždės, arabų šeichai, nekilnojamojo turto, aukso kasyklų, finansų magnatai – JAV gyvenančios kaunietės Elonos Čepulytės kasdienybė.

Seno piloto pasiūlymas

Penkiolika metų Ilgojoje saloje, Sautamptono mieste, gyvenanti Elona jau beveik trylika metų dirba palydove privačioje aviacijos kompanijoje, kurią galima prilyginti aukščiausio lygio penkių žvaigždučių viešbučiui.

Valandos skrydis vos keturiolika keleivių talpinančiuose privačiuose lėktuvuose kainuoja 5 tūkst. JAV dolerių.

Panašiame aukštyje ir panašiu greičiu, bet dažniau nei įprastiniai komerciniai keleiviniai lėktuvai degalų turintys prisipildyti "Legacy", "Gulfstream", "Challenger", "Hawker", "Learjet", kuriais skraido Elona, kainuoja nuo 27 mln. dolerių.

Brangiausias angare stovintis kompanijos "Northeastern Aviation Corporation", kurioje dirba lietuvė, lėktuvas kainuoja apie 65 mln. dolerių.

Lėktuvai priklauso privatiems savininkams, kurie samdo kompanijas, ieškančias aukščiausio lygio profesionalių pilotų ir skrydžių palydovių.

"Pereiti atranką pasiūlė prie vandenyno sutiktas senas pilotas", – sakė Elona, skrydžių palydove dirbanti nuo 45 metų.

Prabangiuose privačių oro linijų lėktuvuose darbdaviai nori tik vyresnio amžiaus, save prižiūrinčių, jaunatviškų, kultūringų ir gera nuotaika trykštančių skrydžio palydovių.

Pirmas klientas – siaubo karalius

Penkias kalbas mokančiai Elonai su privačių lėktuvų klientais kol kas prireikė kalbėtis tik angliškai, rečiau – rusiškai, o prieš sudarant kontraktą reikėjo išlaikyti nelengvus egzaminus.

"Iš pradžių mane apžiūrinėjo nuo galvos iki kojų, ilgai bendravome, reikėjo lankyti kelių dienų skrydžių palydovių kursus, kurie kainavo 2000 dolerių", – pasakojo E.Čepulytė, kuriai ypač įstrigo praktiniai užsiėmimai.

Skrydžių palydovės turėjo mokytis išlipti pro lėktuvo langą, gesinti gaisrą, padėti evakuotis keleiviams, uždėti jiems saugos liemenes, deguonies kaukes, užlipti ir įkelti keleivius į vandenyje plūduriuojantį plaustą, laikytis ant vandens.

"Lindau ir į vandenyje plūduriuojantį maišą, prisegta saugos diržais atsisėsdavau į baseine plūduriuojančią keleivio kėdę. Ją staiga apversdavo ir reikėjo po vandeniu kaip nors išsilaisvinti, – moteris nusikvatojo. – Išlindau kaip žiurkė pro mažą plyšelį."

Lietuvė padėjo ir virėjai iš Singapūro, kuri dažnai keliauja tokiuose lėktuvuose ir gamina maistą. Nediduko ūgio moteris nemokėjo plaukti ir ją buvo sunku iškelti iš baseino.

Po to Elona pradėjo darbus danguje: brazilišku lėktuvu "Embraer Legacy" dažniausiai skrenda du pilotai, palydovė ir turtingi keleiviai.

Jei žmonės pasiskųsdavo, kad skrydžio palydovė netinkama, darbdaviai ją atleisdavo.

Pirmasis (ir jau dvylika metų nuolatinis) Elonos keleivis buvo beveik visada vienas skrendantis siaubo karaliumi tituluojamas rašytojas Stephenas Kingas.

Turtuoliai miršta vieniši

Prieš pradėdama dirbti skrydžių palydove E.Čepulytė prižiūrėjo senus, mirštančius žmones ir kitokius ligonius.

"Pagelbėdavau draugėms, kurioms reikėjo laisvadienių. Keičiau įklotus, valgydinau, prausdavau, dozuodavau vaistus, net morfiną, – atsiduso atvira moteris, dirbusi ir senelių namuose. – Buvo labai baisu. Kas mėnesį laidodavome po žmogų."

Ji dažnai verkdavo, sunkiai įprasdavo prie mirštančiųjų, nors darbas su seneliais leido suvokti gyvenimo laikinumą ir gilino žinojimą, kad nuo mirties reikia ne bėgti, bet rengtis jai ir priimti kaip natūralų reiškinį.

"Labai mylėjau tuos žmones, jiems visą save atiduodavau, nes žinojau – rytoj jų turbūt jau nebus", – pasakojo E.Čepulytė, nuoširdi, šilta, gerai psichologiją išmananti ir visada besišypsanti, kaip ir visi tokį darbą dirbantys žmonės.

Sautamptone gyvena labai daug turtingų žmonių, tačiau dauguma jų miršta vieniši.

"Mes mirštame namuose, artimiausių ir brangiausių žmonių akivaizdoje, o čia – prie svetimų žmonių, – sakė Elona, kuri iš pradžių patyrė šoką, kai pastebėjo žmonių susvetimėjimą. – Kai mirė pirma moteris, verkiau pasikūkčiodama. Aš ir gydytojas paguldėme mirusiąją, o tuo metu atvykusi dukra su žentu šypsojosi ir patenkinti skaičiavo palikimą."

"Kitaip – europiečių išeivių, italų šeimose", – pastebėjo E.Čepulytė.

Paskutinis jos akyse miręs miręs vyras – turtuolis homoseksualas, taip pat paliktas šeimos, turėjo keturis mažiausiai milijoną dolerių kainuojančius namus, įspūdingą sąskaitą banke: artimieji atvyko tik dėl palikimo.

"Paskutinė močiutė, kurią prižiūrėjau, prisijaukino mano draugę, kuri mane pavadavo, kai aš mokiausi palydovių kursuose ir pradėjau pirmuosius skrydžius. Kai atvykau, ji sakė, kad manęs jau nenori, jai tinka mano draugė", – nusijuokė Elona.

Žvaigždžių sąrašas

S.Kingas  "Northeastern Aviation Corporation" lėktuvais skraido jau apie 20 metų, draugauja su kompanijos bosu ir nelinkęs keisti lėktuvų, skrydžio palydovių, žmonių, su kuriais bendrauja.

"Jis pats geriausias, labai išmintingas, protingas žmogus, – tikino Elona, nors prisipažino, kad rašytoją jai reikėjo jaukintis bent metus. – Stebi, neskuba vertinti, nepasitiki. Matyt, jam buvau dar viena emigrantė iš Rytų Europos, nes mano kolegė – lenkė iš Krokuvos. Iš pradžių buvau žiopla, iš jaudulio padarydavau klaidelių, bet jis reaguodavo atlaidžiai, vertindavo supratingai ir stebėdavo."

Dažniausiai su S.Kingu ne tik į JAV, bet ir į Europą skraidžiojanti E.Čepulytė matė, kaip oro uostuose tūkstančiai jo gerbėjų skanduodami rašytojo vardą lipdavo per tvorą, o po autografų dalijimo lėktuve jis negalėdavo net pajudinti rankos.

Robertas De Niro, Yoko Ono, Beyonce, Willas Smithas, Kanye Westas, Jay Z, 50 Cent, George Michaelas, Bruce Springsteenas, Ashley Simpson, Katy Perry, Tony Benettas, Daddy Yankee, Billys Joelas, grupės "Duran Duran", "The Who", "Kiss", "Miramax" įkūrėjas Harvey Weinsteinas su žmona Georgina Chapman, arabų šeichai ir princai, bankų prezidentai ir viceprezidentai, finansų, aukso kasyklų, naftos magnatai ir daugelis kitų turtingų žmonių, kurių nuotraukos dažnai puikuojasi žurnalų ar laikraščių pirmose puslapiuose, tapo Elonos kasdienybe.

Arbatpinigių – 2 tūkst. dolerių

"Ilgiausias skrydis buvo iš JAV iki JAE. Skridome 37 valandas. Pakeliui nusileidome ir įsipylėme degalų Kanadoje, kur buvo šalta ir pradarius lėktuvo dureles į saloną pripūtė sniego, – šyptelėjo E.Čepulytė. – Po to degalų pylėmės Kretoje, kur buvo šilta, o kai nusileidome JAE sostinėje Abu Dabyje, pasitiko karštis."

Pastaruoju metu lietuvė dažnai skrenda kartu su arabais, kurie vieni geriausių klientų – mandagūs, kultūringi, draugiški ir patys dosniausi.

Neseniai ji skrido su vienu Saudo Arabijos princu, kuris turėjo keturis padėjėjus: vienas uždegdavo cigaretę, kitas paduodavo arbatos.

"Man tereikdavo užkaisti vandenį, paduoti maistą padėjėjui, o šis perduodavo viską princui. Jis kaip iš pasakų – jaunas, labai gražus ir malonus, – pasakojo Elona. –  Dauguma arabų mokosi Vakaruose, o pastaruoju metu investuoja JAV ir Europoje. Princas ir jo palyda rūkė, žaidė kortomis, klausėsi arabiškos muzikos ir nuoširdžiai nudžiugo, kai ėmiau linguoti į taktą ir šokti."

Po ilgos, bet smagios kelionės, arabų princas kaunietei įteikė didžiausius arbatpinigius jos gyvenime – 2 tūkst. dolerių.

"Bus dukrai vestuvėms. Juokauju, kad vestuvinė suknelė bus arabų princo dovana, – Elonos dukra – žinoma jogos meistrė Gilija Raudonikytė, kuri susižadėjo su žinomu burlenčių meistru Juozu Bernotu. – Beje, arabai niekada nepriekabiauja ir elgiasi labai padoriai."

Pikantiški nuotykiai ore

Kartą prie lietuvės priekabiavo vienas itin garsus JAV dainininkas, kuris, paklojus jam lovą lėktuve, pasiūlė Elonai gultis kartu.

"Pabėgau pas pilotus", – dabar kvatojosi E.Čepulytė, kuri neminėjo garsenybių vardų, kai pasakojo apie pikantiškas ar nepadorias situacijas.

Viena garsi pora lėktuve mylėjosi taip, kad sulaužė tualeto lubas, žinoma grupė pasiėmė vieną prostitutę, su kuria liepė elgtis kaip su ponia, vienas garsus verslininkas mėgsta lakstyti lėktuve pusnuogis, pasaulyje žinomas fotografas su baltais milteliais, paslėptais žurnale, vis užsukdavo į tualetą, o legendinio dainininko žmona elgėsi itin bjauriai: po keturis penkis kartus prašydavo tos pačios arbatos arba gėrimo, paragaudavo, liepdavo išpilti ir vėl pakartoti.

Nusileidus lėktuvui Los Andžele, ji liepė apsižvalgyti oro uoste, ar netyko jokie pavojai: pilotai, skrydžio palydovės esą privalo atlikti ir šį darbą.

Kaip pavaišino Beyonce

Neseniai Elona aptarnavo Japonijos karališkosios šeimos atstovę: ją lydintys japonai lėktuve pagarbiai klaupėsi ant žemės.

"Jau rengiausi ir aš priklaupti, bet pamačiau, kad ne japonai, kitataučiai, tik pagarbiai nusilenkė", – prisipažino Elona.

Šiais metais dažnai ji skrenda kartu su 30 metų atlikėja, rašytoja ir verslininke Katy Perry ir  su 66 metų garsiu JAV roko dainininku Billy Joelu.

"Jis nuostabus žmogus! Jį labai myliu, jį myli labai daug žmonių, –  1973 m. daina "Piano Man" išgarsėjusiam Billy nuoširdžiai komplimentų negailėjo Elona. – Jis itin paprastas, draugiškas, nulis arogancijos!"

Skrydžių palydovės neturi teisės pirmos kalbinti, prašyti autografų. Jos privalo viską atlikti dažniausiai pagal iš anksto sudarytą vadybininkų sąrašą.

"Papasakok man istoriją, – pirmasis užkalbino ir labai norėjo bendrauti dainininkas ir buvo maloniai nustebęs, kai E.Čepulytė papasakojo apie jo kelionę į SSRS, garsią dainą "Leningrad". – Kadaise ši daina man griebdavo už dūšios."

Gerų žodžių Elona negailėjo ir 34 metų dainininkei Beyoncé Giselle Knowles-Carter arba tiesiog Beyonce.

Tuomet, prieš filmuojantis "Dreamgirls", dainininkė kantriai laikėsi dietos ir jai, matyt, nebuvo lengva, kai hiphopo atlikėjas Jay Z kirto įvairiausius skanėstus.

"Kartą susimoviau ir jai vietoj vandens įpyliau degtinės, – nuoširdžiai ir apie savo retas klaidas per dvylika skraidymo metų su garsenybėmis prisipažino Elona. – Galvojau, kad kartu skridęs Jay Z mane užmuš, bet Beyonce – šaunuolė, geruolė. Nuramino mane, buvo supratinga. Tvarkydama lėktuvą mintyse juokavau, kad gal kaip suvenyrą reikia pasilikti jos plauką?"

Virtuozas R. De Niro

Linksma istorija nutiko su garsiuoju Robertu De Niro.

Dviejų "Oskarų" laimėtojas ir šešių vaikų tėvas, užsisakęs lėktuvą, skrido su draugais, kurių katinas, matyt, iš baimės, apšlapino saugos diržus.

Savo restoraną turintis Robertas – gurmanas, perfekcionistas.

Jam ir jo draugams virėjas gamino maistą pagal iš anksto pateiktą detalų sąrašą, kuriame, pavyzdžiui, baziliko šakelę reikia pakepinti tik su konkrečios rūšies aliejumi.

Iš Kalifornijos 72 metų aktorius skrido vienas.

"Toks seneliukas plonutėmis kojytėmis ir nepaprastai giliu, hipnotizuojančiu, genijaus žvilgsniu, išskirtine povyza, – pasakojo skrydžių palydovė. – Jis užsakė taurę "Martini" kokteilio. Išplakiau, paragavo – sako, neskanu, išpilk. Išplakiau dar kartą – paragavo, išpilk. Sako, parodysiu kaip. Išplakė jis pats, paragavo ir sako – išpilk. Išplakiau dar vieną kokteilį, bet lėktuvas jau pradėjo kilti statmenai aukštyn. Tačiau R.De Niro it cirko akrobatas staigiai nubėgo iki savo vietos su sklidina taure kokteilio. Ir neišlaistė nė lašelio!"

Per keliolika metų Elona tapo puikia degustatore ir galėtų dirbti aukščiausio lygio restorane: ji tiksliai gali pasakyti, ko trūksta vienam ar kitam gėrimui ar patiekalui, iš ko jis pagamintas, ar produktai švieži.

"Išmokau skaityti mintis. Iš veido, mimikos, kūno kalbos galiu nuspręsti, ko žmogus nori, ar laukti jo norų, ar atnešti neklausiamai", – pasak Elonos, dauguma garsenybių mėgsta, kai viską, ko jie pageidauja, atneši neklausdamas ir laiku.

Monako princesė ir nusikaltėlis

Viena itin turtingų ir labai išmintingų verslininkų šeima, su kuria lietuvė skraidė aštuonerius metus, pasiūlė dirbti pas juos.

Turtinga šeima du kartus per metus skrisdavo į savo dvarą Škotijoje, kur veisia antis.

Daug amerikiečių turtuolių išsilavinę ir filantropai, neretai jie nedemonstruoja savo turtų ir net prabangius kailinius vilki išvirkščius.

Vienas Elonos keleivis nusipirko buvusią Prancūzijos ambasadą Manhatane, už kurią sumokėjo 70 mln. dolerių.

Elona skrido ir su milijardieriumi Thomasu Kaplanu, kuriam priklauso daug aukso kasyklų, taip pat su aktore, vėliau turtingais verslininkais, kurių gera draugė buvo a.a.Monako princese Grace Patricia Kelly – jos tėvas turėjo anglies kasyklas, kurias po mirties paliko žmonai. Po jo mirties turtus Grace mama paliko sunkiai dirbusiems angliakasiams, o vaikai pradėjo beveik nuo nulio.

Jos klientai ir garsūs bankininkai: prieš didįjį sunkmetį ji matė ne vieną bankininką, taip pat garsiojo banko "City Bank" lyderius, kurių nuotraukas ir informaciją apie bankų bankrotus ar net bankininkų savižudybes perskaitydavo laikraščiuose.

Jos kompanijos lėktuvu buvo skraidintas ir vienas itin garsus pasaulio nusikaltėlis: jį, surakintą, iš Meksikos lėktuve lydėjo trys agentai.

Su ja skrido ir Amerikoje persona non grata paskelbtas verslininkas Giuseppe Cipriani, kuris JAV už nesumokėtus mokesčius skolingas apie 70 mln. dolerių.

"Jis mėgdavo pasipuikuoti, savo draugus skraidindavo nemokamai, o mūsų kompanijai liko skolingas apie pusę milijono dolerių, – neslėpė E.Čepulytė. – Deja, nemaža dalis turtuolių yra arogantiški, neretai senelių ir tėvų sunkiai uždirbtus turtus jaunimas mėgsta švaistyti."

Kraujas ant auksinio "Rolex"

Apie priekabiavimą ir juolab seksą su klientais negalima net pagalvoti: mažame lėktuve viskas būna žinoma ir už tokius nuotykius iškart išmestų iš darbo tiek skrydžių palydovus, tiek pilotus.

"Mums negalima ryškiai dažytis, rengtis provokuojamai, flirtuoti. Jei skrenda šeima, daugiau dėmesio reikia skirti moterims, o ne jų vyrams, – pastebėjo Elona. – Kartą nuolankiai aptarnavusi garsaus verslininko žmoną pamačiau jos šypseną: atsipalaiduok, nesinerk iš kailio, palauk, pamatysi, kaip reikės šokinėti aplink mano vyrą."

Jos vyras, šviesiaplaukis garbanius, buvo itin pedantiškas: pakabinus jo švarką ant pakabos reikėjo užsegti visas sagas, tinkamai užkabinti ir perlenkti šilkinį kaklaraištį, puodelių kojelės turėjo būti pasuktos milimetro tikslumu į tą pačią pusę.

Tačiau aukščiausius reitingus turinčios kompanijos skrydžiu ir palydove jis buvo labai patenkintas, todėl paliko arbatpinigių.

Kartą, tuomet skrido ir garsus čekų modelis Karolina Kurkova, senyvas, garsus verslininkas susikruvino ranką: jo oda dėl retos ligos itin plona, ir ėmė plūsti kraujas ant prabangių baltų marškinių ir auksinio "Rolex".

Kaunietė išvalė žaizdą, užklijavo pleistru, nors atviros žaizdos gąsdina daugelį žmonių.

"Laimė, per tuos metus niekada neužsikrėčiau nuo keleivių, nors ne vienas jų sirgo gripu, karščiuodavo, viduriuodavo, – šyptelėjo Elona, nustebinusi, kad patys nemaloniausi klientai buvo naujieji rusai. – Pikti, susiraukę ir niekada nepalieka arbatpinigių."

Pralošė tris milijonus

Elona nuoširdžiai džiaugėsi ir JAV gražuolės ir pabaisos pora vadinama 63 metų JAV kino kompanijos "Miramax" įkūrėju Harvey Weinsteinu ir 39-erių brite gražuole aktore bei modeliu Georgina Chapman.

"Mačiau, kaip jis jos siekė, po to jie tapo vyras ir žmona, labai laiminga pora", – apie 2007 m. susituokusius mylimuosius, kurie ssilaukė dukters Indios Pearl (Indijos perlas) ir sūnaus Dashiellio.

Garsus žurnalistas ir politikos apžvalgininkas Billas O'Reilly nustebino neįtikimomis žiniomis apie Lietuvą. Tuo galėjo pasigirti tik dar keli amerikiečiai.

Neretai brazilišku "Legacy" skraido ir kinų milijardieriai, kurie mėgsta pasilinksminti Las Vegase.

"Jiems labai patiko valgyti jūrų agurkus, – E.Čepulytė prisiminė pagaliukais valgiusius draugiškus ir linksmus kinus. – Jie ir mane vaišino, ir dovanojo bilietus į teatrą, užsakė pailsėti mums su įgula prabangų viešbutį, nors įprastai, taupydami kompanijos lėšas, užsakome kuklesnius viešbučius. Tiesa, grįžo kinai šiek tiek nusiminę, nes kazino pralošė 3 mln. dolerių."

Kinų turtuolio žmona – itin išvaizdi, kukli kinė, ant kurios rankos nebuvo įmanoma nepastebėti žiedo su milžinišku juoduoju perlu.

Turtuoles Elona skirsto į dvi kategorijas: tas, kurios yra mėlynojo kraujo, ir tas, kurioms turtai įprastas dalykas, paveldėtas iš senelių, tėvų. Pačios susikrovusios turtus moterys įprastai kuklesnės, jos neretai nekreipia dėmesio į savo išvaizdą, būna net nesusišukavusios.

"Jaunos gražuolės tyli it auksiniame narvelyje ir kenčia, – pastebėjo Elona. – Mačiau ir garsų verslininką su savo gražuole juodaode meiluže. Išlipus iš lėktuvo ji pratrūko, kad jis jai neduoda pinigų net taksi. Šis verslininkas jai perka ir dovanoja viską, bet niekada neduoda grynųjų."

Džiaugiasi šia diena

Atskridę į Dubajų, Škotiją ar Bahamus, kur mėgsta ilsėtis ir žaisti golfą turtuoliai, pilotai ir skrydžio palydovė ištisą parą neturi teisės išjungti mobiliųjų telefonų, nes bet kurią akimirką jie gali skristi į kitą vietą.

Ar per keliolika metų įvyko nelaimių? Ne, tikino Elona, nors apie kelias nemalonias smulkmenas ji neturi teisės pasakoti.

Tiesa, ji neslėpė, kad kartą, vos įskridus virš Bermudų trikampio, lėktuve išties išsijungė visi prietaisai, neveikė net radijas.

"Trumpam pasiklydome, išsigandau, nes tuomet skrido nuostabi verslininkų šeima, – Elonai nebuvo gaila savęs, tačiau ji išgyveno, kad nieko nenutiktų dviem mažyliams. – Tačiau po to prietaisai atsigavo lyg niekur nieko."

Elona lėktuvą pažįsta kaip savo penkis pirštus: ji žino apie kiekvieną varžtelį, iškart pajunta menkiausią pašalinį garsą.

Kiek 57 metų moteris ketina dar skraidyti padangėse? Elona gūžtelėjo pečiais: sumažėjus skrydžių sunkmečiu ir dar šiemet ją galėjo atleisti, tad neaišku, kiek ji dar dirbs.

"Vaikai užaugo, tad džiaugiuosi šia diena ir gyvenimu", – po pokalbio Elona nuskubėjo į vienos garsiausių pasaulio jogos meistrų poros  – Rodney Yee ir Colleen Saidman Yee vedamą treniruotę.

Nori padėti kitiems

Jos dukters Gilijos iniciatyva jogos pratimais Elona išsigydė nugaros skausmus, nes skrydžio palydovėms tenka nešioti ir sunkius daiktus, lagaminus, užnešti ir sunkius šunis.

Ji ketina lankyti ir Rodney, Colleen Yee bei garsios dizainerės Donnos Karan įsteigto "Urban Zen" fondo kursus, kur renkami žmonės slaugai, kurie padėtų seniems, vienišiems žmonėms ne tik meiliu žodžiu, bet energija, reiki pratimais ir dvasiniais dalykais.

Ar skraidydama su turtuoliais ji pakeitė požiūrį į gyvenimą, ar netapo materialistė?

"Oi, juokaujate? Iš Lietuvos išvažiavau beveik elgeta. Kai atėjo sąskaitos už šildymą, trūko pinigų maistui, išvažiavo vyras, po to – aš, – nuoširdžiai prisipažino Dailės kombinate dirbusi ir Dailės akademiją baigusi, penkias kalbas mokanti moteris. – Taip, skrydžių palydovės darbas nelengvas. Diena maišosi su naktimi, turiu būti gera psichologė, taip pat viską tvarkau, valau ir tualetus."

Vis dėlto buvusiai kaunietei svarbiau išlikti žmogumi.

Jei ją išmes iš darbo, turbūt ji vėl prižiūrės ir su ašaromis akyse išlydės į mirtį senukus.

"Žinau, kad senatvės čia nesutiksiu. Būtinai grįšiu į Lietuvą. Gal, būdama bobute, senjorams rengsiu jogos kursus? – šyptelėjo E.Čepulytė, o po to rimtai tęsė: – Jei susirgs mano artimieji ar dukros, viską mesiu ir važiuosiu jiems padėti. Mačiau labai daug mirčių, be žodžių jaučiu tų žmonių norus ir gyvenu tam, kad galėčiau padėti kitiems, nes kiekvienas žmogus man kaip kūdikis."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų