Pereiti į pagrindinį turinį

Projekte „Auksinis balsas“ – dalyvių širdims artimiausi kūriniai

2014-12-16 07:08
LRT
LRT nuotr.

„Auksinio balso“ scena pirmadienio vakarą suskambo įvairiausiomis melodijomis. Tai pirmas vakaras, kai dalyvių neriboja žanrų reikalavimai, šį kartą jie gali rinktis bet kuriuos jiems patinkančius kūrinius.

Projekto dalyvius vertino muzikologė Zita Kelmickaitė, dirigentas Vytautas Lukočius, operos solistė Nomeda Kazlaus bei smuikininkas Zbignevas Levickis. 

„Auksinį balsą“ veda Giedrius Savickas ir Arūnas Sakalauskas.

Muzikiniame konkurse dalyvauja ir savo balsus išbando Jurga Šeduikytė, Kristina Jatautaitė, Monika Liu, Aistė Lasytė, Deividas Norvilas (Deivis) ir Edgaras Lubys.

K. Jatautaitė scenoje pasirodė su kūriniu „Oh happy day“. Atlikėja atskleidė, kad gospel stilius jai itin artimas, todėl ji pasirinko šią dainą.

„Matosi, kad ši daina jums patinka“, – nutarė Z. Kelmickaitė.

Z. Levickis nutarė, kad tai geriausias jo lig šiol matytas pasirodymas. „Padainavo įdomiai, ryškiai“, – puikiai įvertino ir N. Kazlaus.

Monika Liu nutarė pasirinkti dainą „History Repeating“.

„Per tą pusmetį gerai ūgtelėjote“, – pažangą įvertino Z. Levickis. Z. Kelmickaitė gyrė įvaizdį, šokėjus ir pasirodymą. Jos manymu tai buvo „puiki psichodelika“.

„Labai originali daina, originali interpretacija. Pirmą kartą pamačiau jus laisvą, atsidavusią“, – žavėjosi N. Kazlaus.

E. Lubio pasirinkimas – jo paties kūrinys „Karnavalas baigėsi“.

Z. Levickis pasidžiaugė, kad kai kurios E. Lubio kūrybos dainos jam vis dėl to patinka ir nutarė pagirti atlikėją užlipęs į sceną.

„Tai įrodymas, kad jūsų kūryba tokia paveiki, kad Zbignevas net veržiasi į sceną ir taip gerai jus vertina“, – kolegos sprendimą užlipti į sceną pakomentavo N. Kazlaus. 

Z. Kelmickaitei abejonių sukelė griežtokas atlikėjo personažas, tačiau pasirodymas jai patiko.

„Man patinka jūsų dainavimas, sceninins įvaizdis, energetika ir tai, kad nepataikaujate“, – komentavo V. Lukočius. Jo manymu kiekvienas renkasi – daryti kitų kopijas, ar savo originalą.

D. Norvilas artėjančias šventes nutarė priminti kūriniu „Jingle bells“.

„Labai gražiai judėjote, bet tas judėjimas jums trukdė dainuoti“, – kritikavo N. Kazlaus.

Tokia kritika išprovokavo tiek dainininką, tiek kitus komisijos narius karštam ginčui, o to paties kūrinio atlikimą D. Norvilas pademonstravo dar dviem būdais.

J. Šeduikytė atliko dainą „Llorando“.

„Kai pirmą kartą išgirdau šią dainą aš verkiau. Man tai yra tobula daina“, – prisipažino J. Šeduikytė.

„Matome, kad niekada nesirinkote jokių komerciškų dalykų. Labai gražu – advento metas, o šis kūrinys toks nekomercinis“, – kalbėjo Z. Kelmickaitė.

„Žaviuosi, kad renkatės tai, kas jums svarbu, ir darote tai, ką galvojate, kad reikia daryti“, – sakė N. Kazlaus. Abi komisijos narės pripažino, kad tokį kūrinį pasirinkti buvo rizikinga.

„Buvo tobula. Klausyčiausi ir klausyčiausi“, – grožėjosi Z. Levickis.

„Pritrenkė, malonu, smagu, gilu, o žodelis ar natelė – nemanau, kad čia esmė“, – vertino V. Lukočius.

„It’s oh so quiet“ suskambo A. Lasytės lūpose.

„Būtent „Auksiniame balse“ ji iš aktorės tapo dainininke“, – tikino Z. Kelmickaitė pridėdama, kad A. Lasytė niekada nesirenka lengvo kelio.

„Lietuvoje tokių artisčių nebuvo, nėra ir nereikia “, – pokštavo Z. Levickis.

„Įdomu, labai organiška“, – vertino N. Kazlaus. Su komisijos kolegomis sutiko ir V. Lukočius, skyręs aukščiausią įvertinimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų