Projekto „Du balsai – viena širdis“ finale – sprogstančios ir tikros šeimų emocijos

"Tai šeimų projektas. Jo moralinės, vertybinės, meninės ribos – visai kitos. Jis – jautrus, atviras, labai nuoširdus. Man nuo emocijų plyšta galva", – apie finalui besiruošiantį LRT projektą "Du balsai – viena širdis" pasakoja viena iš komisijos narių, dainininkė ir veikli moteris Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep. Ji atvira – buvimas šiame projekte ją praturtino kaip asmenybę.

Kritikuoti vaikus – sudėtinga

D. Filmanavičiūtė neslepia, kad komisijos narės vaidmuo jai patinka. "Man apskritai labai patinka televizija. Kai kas nors sako, kad kamerų magija yra su niekuo nesulyginama, galima pagalvoti, kad tai tik dar vienas banalokas išsigalvojimas. Galiu paliudyti, kad tai visiška tiesa! Tai savotiškas suaugusių žmonių žaidimas, savotiško stebuklo kūrimas. Ir aš labai mėgstu žaisti ekrane! Žinau, kad projekto dalyviai, paklausti nuomonės apie komisijos narius, mane įvardijo kaip griežčiausią. Tačiau gal aš tik kalbu labai garsiai ir, atrodo, griežtai? Aš juk pats mieliausias žmogus pasaulyje", – juokėsi ji.

Komisijos narė atvira – vaikams žerti kritiką nėra paprasta. "Juos aš visada pasaugau. Juk tai jiems viena iš didesnių gyvenimo patirčių. Ką jau čia vaikams, apskritai manau, kad "Du balsai – viena širdis" yra vienas didelis šeimos nuotykis. Taigi, man visai nesinori to nuotykio barstyti druska. Suprantu, kad kartais vynioti į vatą nereikia. Toks jau žanras. Tačiau, patikėkite manimi, nė viena karamelė nebus tokia skani, jei į ją pribersite tos druskos per daug. Taip ir aš – stengiuosi pamatuoti milimetrais", – sakė D. Filmanavičiūtė.

Vaikus aš visada pasaugau. Juk tai jiems viena iš didesnių gyvenimo patirčių. Ką jau čia vaikams, apskritai manau, kad "Du balsai – viena širdis" yra vienas didelis šeimos nuotykis.

Prieš ateidama į "Du balsai – viena širdis" ji dirbo ne vieno projekto komisijoje, tačiau pastarieji daugiau ar mažiau buvo skirti dalyviams profesionalams. "Būtų keista, jei "Eurovizijoje" saugočiau gimnazistę, nors ji absoliučiai neatitinka nė vieno tokio lygio konkurso kriterijaus. Žmonės žino, kur dalyvauja. Bet nenoriu pasirodyti arogantiška ir vaidinti, kad esu perdėtai kompetentinga visur, kur dalyvauju. Tik jūs man atsakykite nuoširdžiai, ar tikrai reikėtų nutylėti, jei šešiolikmetės apranga scenoje buvo supainiota su suaugusios moters iš buduaro drabužėliais? Tylėti tokiais akivaizdžiais atvejais – ne man. Aš niekada nebuvau niekam patogi. Ir turbūt jau nebūsiu. Mano širdies GPS ne taip veikia", – atviravo scenos subtilybes puikiai išmananti dainininkė.

Jautrus ir atviras

Pasak D. Filmanavičiūtės, širdies projekte "Du balsai – viena širdis" – beprotiškai daug. "Tai šeimų projektas. Jo moralinės, vertybinės, meninės ribos – visai kitos. Jis – jautrus, atviras, labai nuoširdus. Man nuo emocijų plyšta galva. Norisi tuos žmones saugoti kaip savo šeimos narius. Padėti jiems, palaikyti, o ne aštriai aptarinėti jų trūkumus. Tai projektas apie šeimų buvimą kartu su muzika. Ir tai nereiškia, kad projekte esantys profesionalai privalo būti įvertinti geriau, nei su muzika mažai ką bendro iki tol turėjęs tėtis ar mama. Mes vertiname šilumą ir atsidavimą, o ne akademinį pasiruošimą. Kad ir kaip tai kai kam nepatiktų", – sakė ji.

Dovilę labai džiugina jausmas, kad konkurencijos užkulisiuose nėra. "Aš matau kaip tie žmonės susibičiuliavo, kaip bendrauja socialiniuose tinkluose, ir mano širdis dainuoja. Štai tokia mūsų siekiamybė. Lieku prie savo ankstesnės nuomonės, kad Lietuva labai talentinga šalis. Jūs tik paklausykite, kaip dainuoja projekto poros. Kur tie žmonės buvo anksčiau?! Jau dabar labai smalsu, kas toliau bus...", – nuostaba, kurią pajuto projekte, dalijosi ji.

Gaila jaunų mylimųjų

Žinoma moteris atvira – ji labai emocingas žmogus, o įsimyli greitai, garsiai ir galingai. Būtent tokius jausmus ji jaučia projekto dalyvėms Redai ir Gražinai. "Jos yra nerealios! Tikrai šluosto nosis net profesionalams. Nuostabūs tie šeimų ryšiai. Aurelija su Rapolu, mama ir paauglys – kokie santykiai, koks nesumeluotas tarpusavio jausmas! Vau! Gediminas su Inga – tas tėčio petys dukrai… Kaip sulaikyti ašaras? Tų ašarų pas mus daug. Ir visos jos nuoširdžios. Negali atsilaikyti prieš nesuvaidintą meilę. Va ir dabar graudinuosi. Amžinai jiems visiems būsiu dėkinga už šitą televizinę avantiūrą", – nuoširdumu tryško projekto teisėja.

Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep/E.Blaževič nuotr.

Dainininkė neslepia, kad pati neabejotinai sudalyvautų tokiame projekte, nors jos šeimoje mažai dainuojančiųjų. "Tiesa, brolis turi neblogą gerklę. Man patinka pabūti visose barikadų pusėse. Tik tai aš galiu suprasti visų jausmus ir patirtis. O tas supratimas mane praturtina kaip žmogų ir aš mėgstu būti turtinga", – neslėpė ji.

D. Filmanavičiūtei jau antrą sezoną labiausiai gaila jaunų mylimųjų – pirmiau Evelinos ir Gyčio, o dabar Nerijaus ir Mildos. "Jie labai kieti. Meniški, sceniški, tikri ateities scenos šviesuliai. Jei man reikėtų pasirodyti pačiai, tikrai norėčiau sugalvoti tokių idėjų kaip jie. Ir šiaip, jie man geras jaunų šeimų pavyzdys. Mūsų šalį turi statyti tokie žmonės", – įsitikinusi veikli moteris.

Žiūrovų rankose

Paklausus, kas prie finišo tiesiosios yra tikrieji favoritai, D.Filmanavičiūtė atsakė, kad šiuose etapuose favoritų tiesiog nebūna. "O ir šiaip aš stengiuosi jų neturėti. Noriu pasakyti, kad tai – tik žaidimas. Muzikinis, šeimos, bet žaidimas. Ir jei galėčiau, finalinėse kovose dalyvautų visi. Nes visi jie verti. Savo širdimis tai tikrai. Ir man labai patinka taisyklė, kad nugalėtoją renka televizijos žiūrovai. Tai, mano nuomone, tikrai sąžininga. Tegul favoritus renkasi tauta", – įsitikinusi komisijos narė.

D. Filmanavičiūtė tikra, kad žiūrovai ir vėl aikčios nuo didelės, viską sprogdinančios muzikinės meilės savo ekranuose. "O tada galės išsirinkti, kas laimės projektą, balsuodami telefonu. Mes, komisija, nors ir prašysime leisti išreikšti savo nuomonę ir kai ką pakeisime, vis dėlto finale liksime palaimingai švęsti dar vieno nerealaus "Du balsai – viena širdis" sezono pabaigos. Tegyvuoja dainuojanti Lietuva!", – šiltomis emocijomis spinduliavo D. Filmanavičiūtė.

"Du balsai – viena širdis" finalas – gruodžio 8 d. per LRT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva  portretas
Gėda komisijai, kuri kiekvieną laidą tendencingai nepalaikė Ruslano ir jo sesers. Akivaizdu, kad jie geriausi.

Roms

Roms portretas
Grizo ta simona jau per praita sestadieni matesi kad komisija susimove ir siandien nemokancia dainuoti grazino juk ji tos kvarkos drauge

ha

ha portretas
Ka cia ta Dovile nusisneka ..." Ir tai nereiškia, kad projekte esantys profesionalai privalo būti įvertinti geriau, nei su muzika mažai ką bendro iki tol turėjęs tėtis ar mama. Mes vertiname šilumą ir atsidavimą, o ne akademinį pasiruošimą." Taip, daug kas pastebejo, kad Ruslano duetas yra nevertinamas, nors ju pasirodymai visada geriausi. O tai jeigu jis profesionalas, o jo partneres ne, tai tures buti vertinamas blogiau negu kiti, kurie prasciau dainuoja? Argi profesionalus atlikejas negali duoti silumos ir buti atsidaves? Ar bus profesionalas ar ne jis taip pat myli savo seima ir jaucia siltus jausmus, nes jis yra taip pat zmogus. Kas cia per skirstymai? Beje Ruslano ir jo seseru pasirodymai visada silti, nuosirdus ir jie atiduoda visa sirdi ziurovams. Man jie jau dabar nugaletojai. O ziurovai nieko cia nelemia, viskas vyks pagal ju scenariju.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių