Pereiti į pagrindinį turinį

R. Čivilytė: LRT radijas išmokė gerai padainuoti iš pirmo karto

„LRT radijas yra vienas tų dalykų, kurie maloniai nustebina. Radijas padeda man suprasti, kaip aš keičiausi, kokias dainas dainavau, kas pavyko“, – apie radijo svarbą savo karjeroje ir gyvenime kalba dainininkė Rosita Čivilytė.

Ir priduria, kad būtent LRT radijuje jos įgyta patirtis stebina ir šiuolaikinius muzikos industrijos atstovus.

– Ar Jūsų gyvenime ir karjeroje svarbus LRT radijas?

– Be jokios abejonės. LRT radijuje pradėjau lankytis labai seniai, kuomet buvau labai jaunutė. O dabar namuose mano tėtis be radijo, ypač – LRT, gyventi negali. Per LRT radiją kartais išgirstu ir savo dainas, tad jis namuose sukuria savotišką aurą. Radijas mano ir mano šeimynos gyvenime yra labai svarbus.

– Radijas groja ne tik naujus, bet ir laiko patikrintus kūrinius. Ar būna taip, kad išgirdusi savo atliekamą dainą kartais nustembate?

– Taip. LRT radijas yra vienas tų dalykų, kurie maloniai nustebina. Kartais išgirstu dainas ir tikrai neprisimenu, kad aš jas dainavau. Tikriausiai čia yra sudėtas pats įdomiausias laikotarpis, kai aš tik pradėjau dainuoti. Radijas padeda man suprasti, kaip aš keičiausi, kokias dainas dainavau, kas pavyko. Radijas yra tarsi veidrodis.

– Jums teko įrašinėti kūrinius su mūsų lengvosios muzikos orkestru?

– Taip. Prisimenu, kad reikėdavo iškart padainuoti kūrinį nuo pradžių iki galo ir jokių karpymų nebūdavo. Reikėdavo labai susikaupti, klausytis dirigento, o kūrinius sudainuoti galėdavome daugiausia du kartus. Tuomet supranti, kad tai bus paskutiniai kartai ir nebeturėsi galimybės pataisyti. Jis man suteikė didžiulę patirtį.

Net ir dabar [įrašų – LRT.lt] studijose aš girdžiu, kai jauni žmonės, kurie su manimi dirba, sako: „Kaip jūs iš pirmo ar antro karto padainuojate ir mažai ką reikia taisyti?“ Tuomet atsimenu tuos momentus, vienas iš jų – patirtis radijuje su orkestru.

Plačiau – LRT radijo laidoje „Muzikos valanda“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų