R. Kaukėnas – apie pasikeitusius mitybos įpročius ir žmonos lepinimą: ji gamina tobulai

  • Teksto dydis:

Laidos „Virtuvės istorijos“ svečias – buvęs krepšininkas bei paramos fondo sunkiai sergantiems vaikams įkūrėjas Rimantas Kaukėnas. Vyras atvirų pokalbių metu dalinsis ne visiems žinomais faktais apie savo mitybą, jos pokyčius ir skirs komplimentus savo žmonai – anot buvusio krepšininko, ji gamina išties tobulai.

Prieš dešimt metų įsteigęs savo vardo paramos fondą, R. Kaukėnas kartu su komanda padeda sunkiose ir kritinėse būklėse esantiems vaikams bei jų šeimoms.

„Dabar prisidedame ir prie ukrainiečių vaikų gėrovės, stengiamės pagelbėti visais įmanomais būdais: ar tai būtų apgyvendinimas, medicininės priemonės, ar rūbai – viskuo, kuo tik galime. Labai džiaugiuosi, jog visi žmonės reaguoja labai pozityviai ir taip pat noriai prisideda“, – laidoje pasakos jis.

R. Kaukėnas atskleis, jog jo veikloje sunkiausi atvejai yra tie, kai vaiko išgydyti visgi nepavyksta. Vyras dalinsis, jog tuo metu labiausiai norisi paguosti vaiko netekusią mamą, šeimą, tačiau supranti, kad to padaryti tiesiog neįmanoma, o apie tokius atvejus kalbėti visuomet be galo sunku.

Taip pat kulinarinėje laidoje buvęs krepšininkas atskleis, koks yra jo santykis su maistu. Pasirodo, kad vieną dienos valgymą jis visuomet yra linkęs praleisti. „Nelabai valgau pusryčių, tad gaunasi natūralus fastingas. Nedarau to specialiai ar iš noro laikytis dietos – taip buvo visą karjerą. Pusryčius aš praleisdavau, nes vykdavau į rytinę treniruotę ir labai gerai jausdavausi“, – pasakos pašnekovas.

R. Kaukėnas pripažins, jog mitybos klausimu visada buvo labai disciplinuotas, tačiau pabaigus profesionalią sportininko karjerą, įpročiai kiek pasikeitė. „Mano mityba tapo ne tokia subalansuota, kartas nuo karto atsirado vyno“, – juoksis vyras ir pasakos, jog dabar ruošdamas maistą, užtrunka žymiai mažiau ir dažniau valgo ne namuose.

Rimantas Kaukėnas. / T. Petrovskio nuotr.

„Aš gaminu mažai – dažniau degustuoju. O mano žmona, turiu pasakyti, gamina tobulai“, – šypsodamasis kalbės R. Kaukėnas.

Vyras pasakos, jog jam labiausiai patinka itališka virtuvė. Ir pats Italijoje praleidęs beveik 12 metų, Rimantas dalinsis išbandęs Toskanos, Lombardijos, Ligūrijos ir kitų regionų siūlomus gardėsius.

O štai keisčiausias patiekalas, kurio yra tekę ragauti kelionių metu, buvo viešint Ispanijoje. Čia jam teko paragauti... buliaus uodegą. „Pati mintis buvo labai priešiška, tačiau iš tiesų tai – tikrai neblogas patiekalas“, – sakys R. Kaukėnas ir pasidalins, kokio vieno maisto produkto niekada nenorėtų paragauti dar kartą.

Kol Ilona su Rimantu šnekučiuosis, laidos šefas, „Kamado bono“ kepsninių virtuozas paruoš labai gardų ir aromatingą itališką patiekalą – „Risotto“ su špinatais ir brandinta jautiena.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių