Pereiti į pagrindinį turinį

R. Zilnys: „Eurovizijos“ finale mūsų gali laukti daug staigmenų

V.Matačiūnaitės bei kitų dviejų dainininkų atlikta "Attention", sužavėjo žiūrovus.
V.Matačiūnaitės bei kitų dviejų dainininkų atlikta "Attention", sužavėjo žiūrovus. / V.Skaraičio/BFL nuotr.

Vilijos Matačiūnaitės kurinys „Attention“, kurį Lietuvos atstovas atliks didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje, yra kiek piktokas, sako muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. „Galbūt kai kuriems žiūrovams [...] ta daina gali pasirodyti šiurkštoka, bet visa tai yra sceninio pateikimo klausimas“, – įsitikinęs jis.

Pats kūrinys, R. Zilnio nuomone, yra įdomus ir išsiskiriantis iš bendro eurovizinio formato. „Kita vertus, nesu visiškai įsitikinęs, kad būtent tas išskirtinumas šiuo atveju yra labai geras dalykas“, – LRT radijo laidoje „60 minučių“ svarsto muzikos apžvalgininkas.

Jis teigia nesąs tikras, kuris iš trijų likusių atlikėjų – Vaidas Baumila, Vilija Pilibaitytė-Mia ar V. Matačiūnaitė – keliaus į Kopenhagą ir atstovaus Lietuvai. „Šią dainą gali dainuoti bet kuris iš trijų artistų, jei surastų tinkamą kampą, kaip pateikti šį kūrinį“, – mano R. Zilnys.

–  Pone Zilny, Jūs pats buvote komisijoje. Kokios stipriosios ir silpnosios šios dainos pusės?

– Manau, kad silpnąsias puses nemažai skaitytojų ir Lietuvos žmonių, kurie komentuoja įvairiausiuose interneto portaluose, jau yra nurodę. Tai nėra labai linksmas kūrinys. Dažnai kalbame, kad į „Euroviziją“ norėtume išsiųsti kažkokį labai pakilios nuotaikos kūrinį. Šis nėra toks, jis yra kiek piktokas. Tai yra daina apie merginą, kuri aiškina gyvenimo tiesas truputėlį per daug savimi pasitikinčiam ir pasipūtusiam vaikinui.

Galbūt kai kuriems žiūrovams, kurie Europoje, manau, tokie patys kaip ir Lietuvoje, ta daina gali pasirodyti šiurkštoka, bet visa tai yra sceninio pateikimo klausimas. Pats kūrinys yra įdomus ir, be jokios abejonės, pagal aranžuotę, bent jau mano ausimis, išsiskiria iš bendro eurovizinio formato. Kita vertus, nesu visiškai įsitikinęs, kad tas išskirtinumas šiuo atveju yra labai geras dalykas.

Yra pamąstymų, kad galbūt ši daina yra truputėlį pernelyg modernaus skambesio, truputėlį per daug išsiskiriančio. Galbūt iš tiesų yra kiek sudėtinga per pirmas 30 ar 40 sekundžių pajusti norą už ją balsuoti. Tačiau visa tai šiame etape yra tik pamąstymai, nes mes, tiesą sakant, dar net nežinome, kokia tos dainos versija skambės „Eurovizijoje“.

Kaip žinia, šį savaitgalį turės susirungti trys atlikėjai, kurie, manau, šią dainą gali interpretuoti visiškai skirtingai. Ir dar nežinia, koks variantas skambės konkurse Kopenhagoje gegužės mėnesį.

– Ar komisija dėl dainos buvo vieninga, ar Jūsų nuomonės išsiskyrė?

– Bent jau lietuviškoje komisijoje tikrai vyko pakankamai aršūs ginčai, nes nuomonės buvo visiškai skirtingos. Vieni komisijos nariai palaikė vieną kūrinį, kiti – kitą. Tai tikrai nebuvo vienbalsis sprendimas. Mūsų lietuviškoje komisijoje balsus teko skaičiuoti ir, išvedus vidurkį, nuspręsti, kuri daina, komisijos bendra nuomone, yra pati tinkamiausia.

– Dabar pasikeitusi atrankos tvarka. Daina jau išrinkta, liko trys atlikėjai: V. Baumila, V. Pilibaitytė-Mia ir V. Matačiūnaitė. Kuriam, Jūsų manymu, ši daina tiktų labiausiai?

– Na, kaip ir instinktas sako, kad V. Matačiūnaitė, kuri ir atnešė šią dainą į atranką, pati sukūrė ši kūrinį, yra labiausiai prie jo pripratusi, galbūt labiausiai išanalizavusi, susigyvenusi su šia daina. Tačiau, tiesą sakant, visos atrankoje skambėjusios šio kūrinio versijos buvo pakankamai įdomios.

Jei dabar reikėtų lažintis, kuris iš trijų atlikėjų keliaus į Kopenhagą, nebūčiau tikras, koks turėtų būti spėjimas, nes manau, kad šį šeštadienį mūsų gali laukti daug staigmenų. Viskas priklausys nuo to, kaip įdomiai ir kūrybiškai atlikėjai pažiūrės į šį kūrinį. Sakyčiau, kad šią dainą gali dainuoti bet kuris iš trijų artistų, jei surastų tinkamą kampą, kaip pateikti šį kūrinį.

– Paskambinusi klausytoja svarsto, kad šį kūrinį puikiai atliktų V. Baumilos ir V. Matačiūnaitės duetas. Kaip manote, ar toks duetas yra galimas?

– Tai iš tiesų buvo mano pasiūlymas, visai spontaniškai kilęs per šį priešpaskutinį atrankos koncertą, kada jis ir buvo ištransliuotas į eterį. Tiesą sakant, man atrodo, kad iš tiesų tai būtų pakankamai įdomu, nes scenoje Vilija vis tiek yra su vyru, šokėju Šarūnu Kirdeikiu. V. Baumila pakankami gerai juda. Manau, kad jiedu su savo balsais ir judesiais galėtų scenoje sukurti pakankamai gerą spektakliuką. Juo labiau kad tai tiktų ir šiai dainai. Bet tai daugiau yra humoristiniai pasvarstymai.

Savaime suprantama, pagal taisykles, tas atlikėjas, kuris laimės, su šiuo kūriniu gali daryti ką nori, gali sugalvoti dainuoti nors ir su penkiais atlikėjais. Manau, kad tiesiog reikėtų palaukti šeštadienio ir pamatyti, kuris artistas laimės ir ką jis toliau nuspręs daryti su šia daina. Bet toks variantas, kad vaikinas ir mergina kartu dainuotų šią dainą, man atrodo labai priimtinas. Ir galbūt net įdomus.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų