Pereiti į pagrindinį turinį

Ragana pataria rūpintis kitų metų pinigais ir meilės reikalais

2014-12-26 17:00

Žalia arbata, žali kopūstų lapai, aštuoni eurai, skersvėjis, išpurtyti trupiniai nuo staltiesės ir žilstelėjęs ilgaplaukis barzdyla prie stalo. Artėjant Žaliosios medinės ožkos metams vyriausioji Lietuvos ragana Viliūtė Lobačiuvienė ir jos raganynas negaili ir rimtų, ir linksmų burtų.

Lietuvos ragana Viliūtė Lobačiuvienė
Lietuvos ragana Viliūtė Lobačiuvienė / Tomo Raginos nuotr.

Žalia arbata, žali kopūstų lapai, aštuoni eurai, skersvėjis, išpurtyti trupiniai nuo staltiesės ir žilstelėjęs ilgaplaukis barzdyla prie stalo. Artėjant Žaliosios medinės ožkos metams vyriausioji Lietuvos ragana Viliūtė Lobačiuvienė ir jos raganynas negaili ir rimtų, ir linksmų burtų.

Pro langus išleiskite nuoskaudas

Senųjų metų palydėtuvėms ir Naujųjų sutiktuvėms V.Lobačiuvienė pataria rengtis jau dabar. Galbūt todėl, kad jos ir pagalbininkių patarimuose – tiek daug simbolių ir ceremonijų, jog reikia laiko viskam įsidėmėti!

"Kad ateinantys Žaliosios medinės ožkos metai atneštų į jūsų namus meilę, sveikatą, sėkmę, turtus ir išsipildytų visi norai, svajonės jums ir jūsų artimiesiems, egzistuoja paprasta, stebuklinga taisyklė, – teigė V.Lobačiuvienė. – Kuo daugiau artimų žmonių, bičiulių, draugų pasveikinsite Naujųjų metų naktį, tuo sėkmingiau susiklostys ateinantys metai."

Viliūtė ir jos pagalbininkės iš raganyno Rūta ir Jurga perspėja: labai svarbu išlydėti senuosius metus ir tai atlikti būtina iki pusiaunakčio – lygiai 24 valandos.
Svarbiausia senųjų metų išlydėtuvių dalis – prisiminti pačias geriausias ir gražiausias 2014-aisiais patirtas akimirkas ir padėkoti seniesiems metams už suteiktas likimo dovanas.

"Būtinai mintyse paleiskite visas nuoskaudas, nesėkmes, nusivylimus, ligas. Tam yra paprastas ritualas: 23–23.30 val. praverkite langą ir garsiai pasakykite: "Kaip išeina senieji metai, tegul su jais išeina ir visos mano nelaimės, ligos... (viską išvardyti). Tebūnie taip!" – ritualą nupasakojo vyriausioji Lietuvos ragana.

"Naujųjų metų rytą, – tęsė ji, – vos pabudę, dar kartą atverkite langą, o geriausia – išeikite į kiemą ir džiaugsmingai ištarkite: "Kaip Naujieji kieme, taip mano laimė, meilė, sveikata, džiaugsmas, sėkmė (išvardykite tai, kas jums svarbiausia ir aktualiausia) pas mane. Laikau, sugavau, nepaleidžiu. Mano žodis tvirtas, tebūnie taip!"

Kaip pritraukti finansinę sėkmę

Gruodžio 31-osios ritualui pritraukti finansinę sėkmę prireiks žiupsnelio žaliosios arbatos, medaus, cinamono lazdelės, balto popieriaus lapo, žalio pieštuko.

"Žalia spalva simbolizuoja finansinę sėkmę, gausą, medus – trauką, baltas popieriaus lapas – naują pradžią, cinamonas padeda pritraukti pinigus, – aiškino V.Lobačiuvienė. – Padėkite popieriaus lapą, ant jo – arbatinį su užplikyta arbata, po akimirkos, vos pravėsus arbatai, į arbatinį pagal savo skonį dėkite medaus. Cinamono lazdele 1–2 minutes maišykite arbatą ir galvokite apie konkrečią, reikalingą jums pinigų sumą ar būtinus daiktus."

Labai svarbu, kad tai būtų reali, konkreti pinigų suma vieniems metams, bet ne 10 metų į priekį!

Tada, pasak V.Lobačiuvienės, žaliu pieštuku reikia užrašyti: "Arbata pinigais tampa. Taip yra!"

Po Naujųjų metų fejerverkų gerkite šią arbatą nedideliais gurkšneliais, kaskart prisimindami užrašytą pinigų sumą ar reikalingus daiktus. Arbatą reikia išgerti prieš miegą. Popieriaus lapą sulankstykite, įsidėkite į piniginę ir neišimdami nešiokite metus.

Po metų tą lapelį sudeginkite, pelenus paleiskite pavėjui ir būtinai padėkokite.

Reikės ir eglės spyglių

Sutinkant Naujuosius, prieš pat metų sankirtą skelbiančius laikrodžio dūžius, išeinant į lauką, reikia užsimesti ant pečių skarelę arba šalį.

Po naujametės nakties fejerverkų skarelę ar šalį nusiimkite nuo pečių, stipriai pakratykite, sakydami užkeikimo burtą: "Viskas, kas bloga, visos mano ligos išeina su senais metais, ten ir pasilieka. Amen."

Nuo Naujųjų metų pradžios, t.y. sausio 1 d. iki mėnesio pabaigos, kai sninga, tinkamas metas dar vienam ritualui. Išeikite į kiemą, ir ištiesę rankas sniegui sakykite: "Vardan Dievo Tėvo, Sūnaus ir Šventosios dvasios."

"Tuo sniegu, kuris nukrito jums į delnus, nusivalykite veidą nuo viršaus į apačią, – aiškino Viliūtė. – Taip nuvalomos nesėkmės, pritraukiama sveikata, sėkmė. Šį burtą galima kartoti tik sningant."

Norėdami sulaukti pinigų nuo namuose stovinčios eglutės surinkite 27 spygliukus ar mažas šakeles ir apvyniokite žalios spalvos siūlu.

Iš abiejų pusių spygliukus pamirkykite į medų (kad pinigai geriau liptų) ir apiberkite manų kruopomis (simbolizuoja gausą).

Šį amuletą – pinigų gaudyklę įdėkite į gražiai nulupto mandarino žievelę ir padėkite ant naujamečio stalo, o laikrodžiams mušant pusiaunakčio valandas tarkite: "27 spygliukai, pinigėlius man atneškit, pilnas mano kišenes pinigėlių prigrūskit, visus metus pinigų turiu, visur jų randu. Tebūnie."

Talismaną laikykite iki kitų metų.

Naujamečio stalo trupinių ir meilės burtas

Po šventės nuėmus nuo stalo staltiesę reikia ją išnešti į kiemą, išpurtyti ir tris kartus ištarti: "Kiek trupinėlių ant šios staltiesės, tiek laimės, sėkmės ir turto į mūsų namus!"
Tai mažos, tačiau labai veiksmingos gudrybės, kurios, pasak V.Lobačiuvienės, padės sutikti Naujuosius gerai nusiteikus, pritraukti gerus įvykius į jūsų gyvenimą.

Žinoma, Naujųjų metų naktį mes ypač dažnai svajojame apie meilę. Kaip burtais ją pritraukti?

Reikia dviejų raudonų arba rožinių žvakių, tokios pat spalvos rožės žiedlapių, apie 30 cm ilgio raudono kaspinėlio, mažo raudono obuolio.

"Obuolį perpjaukite vertikaliai, viduriuką išskobkite tiek, kad tilptų viena žvakė (obuolio apačią galima kiek nupjauti, kad jis tvirtai stovėtų), – aiškino Viliūtė ir jos pagalbininkės. – Antrą žvakę reikia įstatyti į kitą obuolio puselę. Abi žvakes surišti raudonu kaspinu, jas uždegti ir tarti: "Kaip skaisčiai dega šios dvi žvakės liepsnelės ir kartu yra dvi obuolio puselės, taip ir mano gyvenime tegul atsiranda meilė, mano antra puselė, mano širdies liepsnelė. Tebūnie."

Šį burtą reikia atlikti Naujųjų metų naktį.

Kad namai būtų saugūs

2015 m. nakties šventės šeimininkės palaiminimo sulauksite, jei nupirksite keletą ryšulėlių įvairių prieskoninių žalumynų: krapų, petražolių, rozmarinų ir kitų šiuo metu prieinamų (kad ir iš parduotuvės) žalumynų. Iš jų supinkite dekoratyvinę kasą arba vainikėlį.

Kasa, vainikėliu reikia papuošti šventinį stalą. Po šventinių vaišių vainiko ar kasos neišmesti, palikti iki kitų metų kaip sėkmės talismaną, saugantį namus. Šį atributą laikyti virtuvėje.

Sutinkant Naujuosius ant šventinio stalo būtinai turi būti 8 eurai – keturios monetos po 2 eurus.

"Šių metų numerologinis skaičius yra 8 (2015 m. – sudėję du, nulį, vienetą ir penketą gausime aštuntuką), o tai – begalybės skaičius", – pasakojo V.Lobačiuvienė.

Todėl turime ant metų, pinigų ir gausaus stalo dėti begalybės ženklą (tik nesupainiokite – turime dėti begalybės ženklą, o ne tiesiog dėti!).

"Šių metų sutiktuvių atributas – ir jaukus barzdyla su itin vešliais ūsais ir tankiais antakiais, – ir linksmų patarimų negailėjo Viliūtės raganynas. – Beje, idealiausia, jei jis dar ir žilstelėjęs ilgaplaukis. Neatsitiktinai nuo senovės sakoma "lietuviai barzdočiai dūmoja." O kiti – Ožkos/Ožio metai. Tad kuo daugiau barzdos, ūsų ir gyvaplaukių, tuo geriau visiems."

Šiemet šampanas tegu liejasi laisvai it iš ožio rago, pečius tegul dengia kailiai.

"O įprastus žodžius "Ilgiausių metų, ilgiausiųųų" pakeiskime, traukdami "Vilkas ir septyni ožiukai", – humoro jausmo neprarado raganos. – Kodėl? Pirma, septyni ožiukai su vilku sudaro aštuonetą, o antra – didesnė šios kompanijos dalis – metų simbolio prieauglis."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų