„Rammstein“ sulaukė raginimų atšaukti koncertus Šveicarijoje

Moterų teisių grupės ir politinės organizacijos penktadienį pareikalavo atšaukti būsimus grupės „Rammstein“ koncertus Šveicarijoje po to, kai Vokietijos metalo grupės lyderiui buvo pateikti keli kaltinimai seksualiniu priekabiavimu.

Birželio 17 ir 18 dieną Šveicarijos sostinės Berno „Wankdorf“ stadione „Rammstein“ turėtų surengti du išparduotus koncertus, kurie yra dabartinio turo po Europą dalis.

Pastaruoju metu kelios moterys pareiškė, kad „Rammstein“ vakarėliuose po pasirodymų buvo apsvaigintos narkotikais ir verbuojamos lytiškai santykiauti su 60 metų dainininku Tillu Lindemannu (Tilu Lindemanu).

Ketvirtadienį T. Lindemannui atstovaujantys advokatai kategoriškai paneigė kaltinimus.

Socialdemokratų partijos jaunimo judėjimas „Jaunieji Šveicarijos socialistai“ (JS) paskelbė peticiją, kurioje organizatoriai raginami atšaukti koncertus Berne.

„Koncertų išlaikymas reiškia, kad organizatorius akivaizdžiai palaiko „Rammstein“, o tai siunčia labai blogą signalą nukentėjusiems asmenims, – sakoma peticijoje. – Prašome koncertų organizatoriaus „Gadget ABC“ šioje situacijoje padaryti reikiamas išvadas, atšaukti „Rammstein“ koncertus Berne ir grąžinti žiūrovams visą už bilietus sumokėtą sumą.“

Koncertų išlaikymas reiškia, kad organizatorius akivaizdžiai palaiko „Rammstein“, o tai siunčia labai blogą signalą nukentėjusiems asmenims.

Šį kvietimą taip pat parėmė nevyriausybinė organizacija, kovojanti su smurtu prieš moteris, „Brava“, feministinė taikos organizacija CFD ir progresyvus socialdemokratinis feminisčių judėjimas „SP Frauen Schweiz“.

„Į šiuos kaltinimus seksualine prievarta reikia žiūrėti rimtai, – teigė JS viceprezidentas Thomas Bruchez (Tomas Brušė).

Vienintelis atsakingas dalykas, kurį galima padaryti šiuo atveju, yra atšaukti koncertus“, – sakė jis penktadienį Šveicarijos naujienų agentūrai ATS.

Laikraštis „Blick“ pranešė, kad feminisčių streiko kolektyvas „Feminist Strike Collective Bern“ svarsto galimybę surengti akciją prie stadiono.

1994 metais įkurta industrinio metalo grupė „Rammstein“ garsėja skambiais gitarų rifais, tabu laužymu ir teatrališkais scenos pasirodymais su daugybe pirotechnikos.

Grupės dainose gvildenamos įvairios temos – nuo kanibalizmo iki nekrofilijos, o pats grupės pavadinimas primena 1988 metų Ramšteino aviacijos šou katastrofą, per kurią žuvo 70 žmonių ir daugiau nei 1000 buvo sužeista.

Jauna airė socialiniuose tinkluose buvo paskelbusi, kad anksčiau Vilniuje vykusio vakarėlio užkulisiuose T. Lindemannas ją buvo apsvaiginęs narkotikais ir pasiūlęs jai pasimylėti.

Pastaruoju metu panašios istorijos pasipylė tokiose platformose kaip „Twitter“, „Instagram“ ir „YouTube“.

Vokietijos laikraštis „Die Welt“ antradienį pranešė, kad rusei Alenai Makejevai, kaltinamai jaunų moterų verbavimu užsiimti lytiniais santykiais su T. Lindemannu, uždrausta dalyvauti visuose tolesniuose „Rammstein“ koncertuose.

Antradienį Miuncheno olimpinis parkas „Olympiapark“, kuriame šią savaitę „Rammstein“ turi surengti keturis koncertus, pranešė, kad atšaukiami visi po koncertų turėję įvykti vakarėliai.

Vokietijos šeimos reikalų ministrė Lisa Paus (Liza Paus) paragino koncertuose įrengti saugomas zonas moterims ir pasitelkti vadinamąsias informuotumo grupes, kurios spręstų įtariamus seksualinės prievartos atvejus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rurokai

Rurokai portretas
Vokiete

Smagu

Smagu  portretas
Bunda visuomene
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių