Rašytoja E. Tombak kariuomenėje ištvėrė vos kelias valandas

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį LRT TELEVIZIJOS eteryje jau trečiąjį sezoną pradės projektas „Tikri vyrai“, kurio dalyviai – 12 žinomų Lietuvos vyrų ir moterų – dviem savaitėms savo įprastą gyvenimą iškeičia į tikras karines pratybas Ruklos kariniame poligone.

Šįmet projekte dalyvauti sutiko LRT žinių vedėja Eglė Bučelytė, atlikėja Simona Nainė, žurnalistė Donalda Meiželytė, verslininkas ir reperis Vytautas Medineckas-Ironvytas, atlikėja Girmantė Vaitkutė, žurnalistė Neringa Skrudupaitė, rašytoja Eva Tombak, žurnalistas ir renginių organizatorius Saugirdas Vaitulionis, choreografas Aurelijus Liškauskas, buriuotojas Rokas Milevičius, atlikėjai Justinas Lapatinskas ir Donatas Čižauskas.

Nors pirmąją dieną visi į kariuomenę išvyko geros nuotaikos, tačiau netrukus pasipylė netikėtumai. Prieš lipant į šarvuotį, dalyviams buvo liepta užsidėti šalmus, tačiau rašytoja ir jogos instruktorė Eva Tombak tai padaryti atsisakė motyvuodama tuo, kad negali nieko sunkaus dėtis ant galvos ir ant kūno.

„Su tokiu požiūriu ateiti į tokį projektą man pasirodė labai keista“, – kolegės elgesį komentavo S. Nainė. E. Tombak netruko pateikti ir kitos staigmenos – dalyviams dar tik ruošiantis eiti į rikiuotę, ji atsisakė autis uniforminę avalynę ir liko su savo sportiniais bateliais. „Man jie per sunkūs“, – dar kartą savo atsisakymo priežastį pakartojo rašytoja.

Kariuomenėje visi kariai uniformą privalo dėvėti pagal nustatytą tvarką. „Aš nenešioju sunkių batų, nenešioju sunkių daiktų“, – vadams pareiškė E. Tombak, o po šių žodžių jai buvo pasiūlyta projektą palikti. Nors dar nebuvo nei 10 val. ryto, moteris susikrovusi daiktus savo mokslus kariuomenėje baigė.

„Alio, ponia, tai kur jūs čia važiavot? Gal tikėjotės, kad su balerinos bateliais ir su automatu čia lakstysit?“ – E. Tombak motyvų nesuprato ir S. Vaitulionis.

„Man jie varžo judesius. Aš užsiimu joga, esu įpratusi vaikščioti basa. Nieko bandyti man čia neįdomu, aš čia atėjau tik dėl jogos“, – savo sprendimą bandė aiškinti E. Tombak.

Kaip likusias dvi savaites seksis pirmąją dieną išgyvenusiems dalyviams? Nauji nuotykiai, iššūkiai ir kova su savimi – laidoje „Tikri vyrai“ jau šį sekmadienį, 16:20, per LRT TELEVIZIJĄ!



NAUJAUSI KOMENTARAI

žiurkė

žiurkė portretas
lopė

Tomas

Tomas portretas
kokia vepla....

dada

dada portretas
nuo kada ji rašytoja?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių