Režisierius T. Vidmantas pasipiktinęs: A. Dulkys įeis į istoriją kaip žmogus, nužudęs kiną

  • Teksto dydis:

„Arūnas Dulkys įeis į istoriją kaip žmogus, nužudęs kiną“, – nevyniodamas žodžių į vatą socialiniame tinkle „Facebook“ rėžė režisierius Tadas Vidmantas.

„Nežinau, ar žinote, bet tai gana didelės pajamos kino teatrams ir svarbus faktorius žiūrovui apsisprendžiant, ar eiti į kiną ar geriau į barą, kur nėra jokių ribojimų. Nesvarbu, ar skiepytas ar ne, su tuo pasu ar ne. Būtent dėl Arūno sprendimų vis dar negalima kine patirti pilnos kino pramogos, t. y. popkornų ir kolos. Toks ant pamąstymo. Kur daugiau galimybių užsikrėsti? A) Bare, kur visi geria, stumdosi, garsiai kalba vienas kitam į veidą, nes per muziką nesigirdi. B) Kine, kur niekas nekalba, nevaikšto, savo vietoje sėdi ir į tą pačią pusę žiūri. Kitaip sakant, kas sveikiau, sveikatos ministre? Holivudas su savo politkorektiškais, neoriginaliais filmais jau seniai nieko gero nebeatsiunčia, komedijų išvis nebekuria, o lietuviams (įskaitant ir mane) to daryti nebeapsimoka. Yra dar kas turi stalčiuose savo filmus, laukia geresnių laikų, bet tuoj nebebus kur jų parodyti“, – situaciją komentavo režisierius.

Jei šita tendencija tęsis, sekantys jau bus tokie, kur norės uždrausti abortus, bet nežinos, kaip tą padaryti...

Pasak T. Vidmanto, ir kino teatrų gali laukti niūri ateitis. „Kino teatrams jau dabar neapsimoka veikti. Jei niekas greitai nepasikeis, jie užsidarys ir viskas – kinas baigsis visam laikui. Jų vietose stovės verslo centrai. Dėl to kaltas bus tik vienas žmogus – Arūnas Dulkys. Priminsiu apie jį ir prieš sekančius rinkimus. O žinote, kokios priežastys, kodėl vis dar negalima popkornų valgyti ir reikia filmus žiūrėti su kaukėmis? Nes nėra stalų! Aš nejuokauju, čia iš oficialaus jo atsakymo. Kaip aš interpretuoju šitą argumentą: kai valgai restorane, valgai prie stalo, reiškia niekuo neužsikrėsi. Kai valgai kino salėje, nėra stalo, reiškia užsikrėsi. Fantastiška logika, ministre. Ar ta pačia galva ir namie sprendimus priimate ar tik darbe? Kažkaip nelabai sekasi mums pastaruoju metu su valdžiomis, ane? Arba tyčia nesąmones daro, arba nemoka, arba tingi. Jei šita tendencija tęsis, sekantys jau bus tokie, kur norės uždrausti abortus, bet nežinos, kaip tą padaryti... Bent jau tą privalomąją marihuaną galėtų įvesti, kur taip žadėjo. Bent kažkiek labiau p* viskas būtų. Iki kol neatsirastų priklausomybė, turiu omeny“, – socialiniame tinkle rašė vyras.

Suprantu, kad š*das sėdėti su kauke, bet ateikite į kiną, kol neuždarė į karantiną. O, net susirimavo.

„Kitas žmogus, kuris mane šiemet labai nuvylė – Dario Voitukevez iš „Pasiklydę Ekrane“. Nu, jūs man pasakykite, ar taip daroma: pasikviečia mane į savo podcastą, aš ateinu, įdomiai bendraujame, valgau ten, geriu rėmėjų maistą, žaidžiame žaidimus, kuriame įdomų turinį, kuris naudingesnis jiems, nei man. Paskui padarome specialų seansą po jų podcasto vėliava, po kurio liekame pasikalbėti su žiūrovais, po seanso visi nuvarome draugiškos vakarienės, vėl užtagina instoj, kad rėmėjų sušius valgau (kurių dabar iš principo nebemėgsiu) ir po visko įkala „7 meno dienų“ stiliaus filmo recenziją. Ar taip daroma normalių žmonių pasauly? Pagal mane taip elgiasi išverstaskūriai. Angliškas terminas būtų „backstabing bitch“. Nesupraskite klaidingai, š*dinų recenzijų aš nebijau, Lietuvoje kitokių niekas ir nerašo. Bet taip elgtis tiesiog negarbinga. Pasiklydę ne tik ekrane, bet ir moralėj“, – nevilties neslėpė kūrėjas.

„Žodžiu, buvo smagu. Šitie šešeri metai man asmeniškai buvo geri ir sėkmingi, bet turiu pasakyti, kad „Naktinė žvejyba“, nors ir labai juokingas, labai kitoks, greičiausiai yra paskutinis mano filmas. Teks kepti serialus arba išvis daryti kažką kito. Sugalvosiu. Suprantu, kad š*das sėdėti su kauke, bet ateikite į kiną, kol neuždarė į karantiną. O, net susirimavo. Ir kad nebūčiau kaip SEL'as su savo atsisveikinimo / sugrįžimo koncertais, visgi pabrėžiu – greičiausiai paskutinis filmas. T. y. jei Arūnas Dulkys ir toliau nesupras, kam žmonėms reikalingos pramogos. Na, bet jei žmogui skelbti populiariausių vardų dešimtuką tarp mirusių nuo patys žinot ko yra pramoga, tai nenuostabu, kad kinas nėra“, – įrašą socialiniame tinkle baigė režisierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo  portretas
Oi kiek vakseriu sukilo. Tik neapsitrieskit, besiseiliodami,verygos/dulkio fanatikai. Ir gal kas gali pasakyti tiksliai, kiek nužudė kino teatras ar tik klykti mokat, kaip jūsų dievaitė PIŠ

Silvija Danyllaite

Silvija Danyllaite portretas
Koks durnius drysta kaltinti rezisieriu,ar visai smegenys isdulkejo,tai sulysk dulkiui i siena,idiote

DAUG ŠNEKI REŽISIERIAU !

DAUG ŠNEKI REŽISIERIAU ! portretas
Imk popieriaus lapą ir prisiimdamas SAVO ASMENINĘ ATSAKOMYBĘ , savo parašu patvirtink , kad atsakysi už užsikrėtusius kine . Bet gi neeee ! Tu nori , kad už viską atsakytų ministras ir būtų kalamas prie kryžiaus kiekvieno nepraustaburnio !..
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių