Pereiti į pagrindinį turinį

Roko opera – vėl scenoje

2008-11-08 09:00

Po sėkmingos premjeros rugpjūčio pabaigoje roko opera "Eglė žalčių karalienė" vėl pasirodys scenoje.

Studijos "Grock" atlikėjai palepins ir tuos, kurie laukė, kada vėl galės išgirsti šį kūrinį, ir tuos, kurie tąkart negalėjo ateiti į premjerą.

Daugelio vadinama vienu sėkmingiausių 2008 m. Klaipėdoje sukurtų ir įgyvendintų muzikinių projektų – roko opera "Eglė žalčių karalienė" rytoj, sekmadienį, 18 val. bus parodyta Klaipėdos universiteto Mokomajame teatre (K.Donelaičio g. 4).

Priminsime, kad šiemet nuo vasario pabaigos visą pusmetį "Grock" studijoje vyko įtemptas kūrybinis darbas. Jauna, ryžtinga, atkakli "Grock" komanda aukojo net laisvadienius bendram sumanymui – ji užsibrėžė sukurti ir atlikti pirmąją Klaipėdoje roko operą. Pagaliau rugpjūčio 28-ąją jų pastangas vainikavo premjera Klaipėdos dailės parodų rūmuose. Jaunieji atlikėjai su studijos "Grock" vadovu Linu Švirinu klaipėdiečiams pristatė savo kūrinį – roko operą "Eglė žalčių karalienė" pagal Salomėjos Nėries poemą.

"Grock" studijos grupių "Rezervuota", "Jambazoo", "Nakties grafika", "Nervas", "Pėdos smėly", "Lighthouses" nariai suvienijo jėgas ir sukūrė geras emocijas keliančią muziką bei savitą poemos interpretaciją.

"Stebėtinas jaunų žmonių entuziazmas ir kūrybingumas dar kartą įrodo, kad jauniems nėra neįmanomų dalykų ir kad Klaipėda – muzikalių, kūrybingų žmonių miestas", – tuomet sakė projekto vadovas L.Švirinas.

Jis su Kristina Muravjova, Mantvydu Mockumi, Gintare Paulikaite, Edita Bodrovaite, Ingrida Toleikyte ir Marija Astromskaite yra pagrindiniai šio lietuviško epo vaidmenų atlikėjai. Vokalistams talkina aštuoni muzikantai: gitaristai Povilas Dabkus ir Tautvydas Kėdis, būgnininkas Dmitrijus Komarovas, bosistas Rytis Švirinas, smuikininkė Ieva Astromskaitė, fleitininkas Julius Giedraitis, pianistė Viktorija Šatkutė ir perkusininkė Greta Šateikytė.

Nors dauguma projekto dalyvių mokosi ir studijuoja, visi jie ir rudenį liko ištikimi idėjai – toliau ne tik repetavo, įrašinėjo, bet į talką pasitelkė režisierių ir choreografą, kad patobulintų savo kūrinį.

Kelios radijo stotys į savo grojaraščius jau įtraukė "Grock" studijoje įrašytą Eglės ariją. Visų džiaugsmui roko opera "Eglė žalčių karalienė" skinasi kelią pirmyn ir tikisi publikos dėmesio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų