Rugsėjį Baltuosiuose rūmuose bus atidengtas B. Obamos portretas

Buvusio JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) oficialus portretas bus atidengtas Baltuosiuose rūmuose per ceremoniją, kurią rugsėjį surengs dabartinis šalies vadovas, buvęs jo viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

Buvusio prezidento ir pirmosios ponios Michelle Obamos (Mišel Obamos) portretai tradiciškai bus pristatyti Rytinėje salėje rugsėjo 7 dieną, pranešė 2009–2017 metais prezidentavusio B. Obamos biuras.

Tai bus pirmas kartas, kai buvusi pirmoji ponia grįš į Baltuosius rūmus po to, kai jos vyras 2017 metų sausį baigė kadenciją.

Eksprezidentas į Baltuosius rūmus jau buvo grįžęs balandį, minint 12-ąsias jo pasirašyto sveikatos apsaugos įstatymo metines. Tąkart jis daugiau nei keturias valandas bendravo su J. Bidenu bei Baltųjų rūmų darbuotojais.

Prezidentas J. Bidenas ir pirmoji ponia Jill Biden (Džil Baiden) portretų atidengimo proga priims Obamas Baltuosiuose rūmuose.

Kaip ir per ankstesnes tokias ceremonijas, menininkai ir išsami informacija apie kūrinius bus paskelbta tik portretų atidengimo dieną.

Baltųjų rūmų istorinė asociacija rūpinasi prezidentų ir pirmųjų damų portretais nuo 1965 metų, kai susidėrėjo dėl buvusios pirmosios ponios Eleanor Roosevelt (Elinor Ruzvelt) portreto įsigijimo.

1978 metais tuometinis prezidentas Jimmy Carteris (Džimis Karteris) per ceremoniją Baltųjų rūmų Rytinėje salėje atidengė oficialius buvusio JAV vadovo Geraldo Fordo (Džeraldo Fordo) ir buvusios pirmosios ponios Betty Ford (Beti Ford) portretus.

Asociacijos teigimu, vėliau J. Carteris paprašė neberengti portretų atidengimo ceremonijų, tačiau dauguma kitų pirmųjų porų vis dėlto neatsisakydavo tokio renginio.

2012 metų gegužę Obamos surengė buvusio prezidento George'o W. Busho (Džordžo V. Bušo) ir buvusios pirmosios ponios Barbaros Bush (Barbaros Buš) portretų atidengimo ceremoniją.

„Manau, galima sakyti, kad kiekvienas prezidentas puikiai supranta, jog mes čia gyvename tik laikinai – esame nuomininkai, – tada apie Baltuosius rūmus sakė B. Obama. – Mes esame įpareigoti juos prižiūrėti, kol baigsis mūsų nuomos sutartis. Tačiau šioje vietoje paliekame ir dalelę savęs.“

G. W. Bushas tuomet sakė, kad portreto atidengimas jam – didelė garbė, ir pajuokavo: „Man taip pat malonu, pone Prezidente, kad kai vaikščiosite šiomis salėmis ir priiminėsite sunkius sprendimus, galėsite pažvelgti į šį portretą ir paklausti, kaip pasielgtų George'as?“

Baltieji rūmai nebus vienintelė vieta Vašingtone, kur kabos B. ir M. Obamų portretai. 2018 metais jie dalyvavo savo portretų pristatyme Nacionalinėje portretų galerijoje.

Tada B. Obama juokavo, kad dailininkas Kehinde Wiley (Kjandė Vilis) džiugiai ignoravo jo siūlymus nutapyti jį „mažesnėmis ausimis“ ir su „mažiau žilų plaukų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jon

Jon portretas
Ameriką turėtų susigrąžinti i prezidento postą Obamą.Geras buvo prezidentas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių