Pereiti į pagrindinį turinį

Rusai žavisi fotografo R. Požerskio kūryba

2013-03-10 13:51
Rusai žavisi fotografo R. Požerskio kūryba
Rusai žavisi fotografo R. Požerskio kūryba / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Sankt Peterburge, fotografijos galerijoje „Rachmaninovo kiemelis“, eksponuojama autorinė Romualdo Požerskio paroda „Laikmečio dokumentas“.

Kovo 12 d. vyks oficialus parodos atidarymas, o kovo 13 d. rengiamas kūrybinis autoriaus vakaras ir paskaita „Fotografijos serijos sukūrimas lygiavertus didelio romano parašymui“. Autorius papasakos apie savo fotografavimo metodus ir atsakys į klausytojų klausimus.

Pasak parodos kuratoriaus Jurijaus Gurčenkovo, R.Požerskio fotografijos – „meniniai dokumentai“, todėl jie gerai atitinka galerijos „Rachmaninovo kiemelis“ koncepciją.

Galerija vykdo projektą „Pasaulio fotografijos žvaigždės“. Tai jau antroji R.Požerskio paroda šioje galerijoje. „R.Požerskis – Lietuvos fotografijos legenda. Jo vardas ir darbai šiandien priklauso ne tik gimtinei Lietuvai, bet ir bendrajai pasaulio kultūrai. Fotografas kuria dideles fotografijų serijas, imasi naujų temų ir sėkmingai jas įgyvendina, nes tai jo per dešimtmečius įvaldytas ir ištobulintas firminis stilius“, – sakė J.Gurčenkovas.

Parodai buvo pasirinktas autoriaus kūrybos klasikinis periodas, kuris akivaizdžiai parodo neatsiejamą fotografijos ryšį su šviesa ir šešėliu. Visos fotografijos sukurtos dar praėjusiame amžiuje sovietų okupuotoje Lietuvoje, todėl, be estetinės vertės, mūsų dienomis jos tapo ir istoriniais fotodokumentais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų