Pereiti į pagrindinį turinį

A. Rybakas norėtų surasti merginą iš Lietuvos

2013-03-24 16:06
A. Rybakas norėtų surasti merginą iš Lietuvos
A. Rybakas norėtų surasti merginą iš Lietuvos / Vytauto Liaudansko nuotr.

Šis vaikinas po laimėjimo „Eurovizijoje" tapo tarptautine muzikos žvaigžde, tačiau iki šiol nesimėgauja prabangiu gyvenimu. Talentingo smuikininko bei atlikėjo Aleksandro Rybako didžiausias pomėgis – kompiuteriniai žaidimai, o merginą jis norėtų susirasti Lietuvoje.

Žymų Europoje atlikėją pavyko pakalbinti likus kelioms valandoms iki jo pasirodymo viename iš uostamiesčio naktinių klubų. Betarpišku bendravimu pasižymintis A. Rybakas noriai papasakojo apie savo idealus, gyvenimo filosofiją ir asmeninius pomėgius.

– Ar tai pirmas kartas, kai tu svečiuojiesi Klaipėdoje? Kokį įspūdį tau paliko Lietuvos uostamiestis?

– Taip, tai pirmas mano kartas Klaipėdoje. Turėjau šiek tiek laiko pasivaikščioti senamiestyje. Man jis labai patiko. Ypač vienas skveras, kur daug kavinių bei restoranų. Apskritai man Klaipėda primena Skandinavijos miestus. Čia pasijutau kaip namie.

– Daugelis tave pažįsta kaip garsų ir charizmatišką atlikėją, tačiau mažai kas žino apie asmeninius tavo pomėgius bei charakterį. Ką mėgsti veikti laisvalaikiu?

– Aš galėčiau save pavadinti „moksliuku„, nes laisvalaikiu labiausiai mėgstu žaisti kompiuterinius žaidimus. Turiu labai daug žaidimams skirtos technikos. Tad kai lieka laisvo laiko, pasineriu į virtualų pasaulį. Taip pat mėgstu žiūrėti TV serialus. Mėgstamiausias jų – „Nuodėmingoji Kalifornija“. Man patinka pagrindinis serialo personažas. Apskritai mėgstu tokius serialus, iš kurių galiu pasimokyti kažko žmogiško. O didžiausias mano pomėgis – kelionės. Patinka lankytis įvairiuose pasaulio miestuose bei ten koncertuoti. Ir nesvarbu, ar tai Amerikos didmiestis, ar mažas Lietuvos miestas. Svarbiausia, kad žmonėms reikėtų mano muzikos.

– Galima spėti, kad pinigų tau skaičiuoti nereikia. Tačiau tu nesimėgauji prabanga, neturi brangaus automobilio, negyveni ištaigingame name, o į kitas šalis keliauji ekonomine klase. Daug kam tai atrodo keista.

– Aš labai norėčiau turėti prabangų namą ir įspūdingą automobilį. Jei atvirai, tai negaliu sakyti, kad pinigai man nėra svarbūs. Aš tikrai turiu ekonominę laisvę ir tuo džiaugiuosi. Šiuo metu gyvenu gan gražiame bute, tačiau jame būnu tik porą kartų per mėnesį. Galbūt esu labiau linkęs leisti pinigus kitiems dalykams, kurie man asmeniškai teikia džiaugsmą. Man nereikia brangių daiktų vien tam, kad galėčiau kažkam pasirodyti. Pavyzdžiui, niekada negailiu pinigų įvairiai vaizdo ir garso technikai. Taip pat reikia pasilikti jų ir pasimatymams. Juk nusivedęs patinkančią merginą į prabangų restoraną neprašysi jos susimokėti už save.

– Prakalbai apie merginas. Kažkada esi minėjęs, jog tau labai graži Lietuvos gamta. O kokia tavo nuomonė apie mūsų šalies merginas?

– Lietuvoje merginos nepaprastai gražios. Aplankiau daug šalių ir tikrai mačiau gražių merginų. Tačiau jūsų šalyje jų labai daug. Tad pagalvojau, kad būtų visai neblogai susirasti merginą iš Lietuvos.

– Ar turi muzikos idealų ir kokie kūriniai šiuo metu dažniausiai sukasi tavo grotuve?

– Vienas mano idealų yra ne muzikantas, o šokėjas. Aš esu didelis Gene Kelly gerbėjas. Jis buvo šokėjas, tačiau sudainavęs garsiąją dainą „Singingintherain„ tapo žinomu dainininku. Mūsų istorijos panašios. Juk aš esu smuikininkas, tačiau išgarsėjau kaip dainininkas. O mano grotuve šiuo metu groja daug įvairių melodijų. Praėjusių metų populiariausiais galėčiau įvardyti Gotye – „Somebodythat I used to know“ ir Psy – „GagnamStyle".

– Tu pats rašai sau dainas. Ar turi pojūtį, kuri jų gali tapti tikru hitu?

– Tikrai tokio pojūčio neturiu. Nors formulę šiandieniniam radijo hitui žinau. Jei norėčiau, kad visos mano dainos būtų populiarios, kurčiau muziką, panašią į Justino Bieberio. Tačiau save laikau kitokiu atlikėju ir paprasčiausiai stengiuosi būti nuoširdus pat sau. Manau, kad daina visų pirma turi patikti man.

– Šiuo metu gyveni Norvegijoje, tačiau esi kilęs iš Baltarusijos. Ar dažnai tau tenka užsukti į gimtąją šalį?

– Gėda prisipažinti, tačiau pastaraisiais metais ten užsukdavau labai retai. Bet Baltarusija yra mano artimiausiuose planuose. Šiuo metu padedu ruoštis šios šalies atstovei „Eurovizijoje". Manau, kad pirmą kartą Baltarusija turi realius šansus patekti tarp šio konkurso finalininkų.

– Ar tu esi religingas žmogus?

– Taip. Kai buvau mažas, močiutė išmokė mane melstis kiekvieną vakarą, tai darau iki šiol. Tačiau šį procesą labiau galėčiau pavadinti ne malda, o tiesiog padėka Dievui už tam tikrus dalykus, kurie man nutiko tą dieną. Kartais labai sunku jų surasti. Tai labai gera terapija. Manau, jog kiekvienas žmogus turėtų kasdien atrasti dalykų, už kuriuos galėtų padėkoti Dievui. Tuomet kiekvienoje savo gyvenimo dienoje žmonės pastebėtų daugiau prasmės.

– Kokie artimiausi tavo planai? Gal ateityje turi numatęs projektų, apie kuriuos tavo gerbėjai turėtų žinoti jau šiandien?

– Be koncertų, šiuo metu aktyviai užsiimu ir kūryba. Rašau dainas ne tik sau, bet ir kitiems atlikėjams. Tačiau rimčiausias projektas, kuriam dabar atiduodu daug savo energijos, yra privati vaikų muzikos mokykla. Šiuo metu padedu vaikams mokytis muzikos ir netgi statome vaikišką miuziklą. Ateityje norėčiau šios mokyklos filialus įsteigti ir kitose pasaulio šalyse. Labai rimtai galvoju apie filialo įsteigimą Lietuvoje.

– Ką galėtumei patarti atlikėjams ir muzikantams, kurie kol kas tik svajoja tapti žinomi kaip Aleksandras Rybakas?

– Visų pirma darykite viską iš širdies. Nesiblaškykite ir siekite savo tikslo. Mano tikslas visuomet buvo muzika ir kiek įmanoma stengiausi tobulėti šioje srityje. Pramogų verslas yra pakankamai žiaurus ir jame galima įsigyti daug priešų. Tačiau jei būsite susikoncentravę ir galvosite tik apie tai, kas svarbiausia, tikrai pasieksite savo tikslą.


Faktai:

A. Rybakas gimė 1986 m. Minske Baltarusijoje. Tačiau atlikėjas užaugo Norvegijoje, mažame miestelyje šalia Oslo.

Smuiku groja nuo 5 metų.

2006 m. atlikėjas laimėjo norvegišką talentų šou „Idols„ atitikmenį su savo kurta daina „Foolin“.

2009 m. atstovaudamas Norvegijai A. Rybakas laimėjo tarptautinį „Eurovizijos„ dainų konkursą, kuriame jo daina „Fairytale“ surinko iki šiol rekordinį 387 taškų skaičių.

Dainininkas taip pat vaidina teatre bei kine.

Lietuvoje viešėjęs A. Rybakas koncertą surengė ir viename gėjų klube bei yra pagarsėjęs savo pasisakymais už homoseksualių žmonių teises.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų