Gamta
Viduržemio jūros salos gamta – neabejotinai viena didžiausių Sardinijos stiprybių. Nors didieji salos paplūdimiai tikrai puikūs – baltas smėlis, turkio spalvos jūra, tolumoje – delfinai, vis dėlto verta paieškoti dar geresnio varianto – nuošalesnių, mažyčių paplūdimių. Čia žmonių nedaug arba visai nėra, o perregimas melsvas vanduo, šviesūs ir jaukūs tarp uolų įsispraudę paplūdimiai juos paverčia tarsi mažytėmis, nuo pasaulio atskirtomis rojaus salelėmis.
Maistas
Pekorinas – šis sūris yra žinomiausias Sardinijos maisto produktas. Labiau išalkusiems tiks ant iešmo keptas paršelis, sardinietiški įdaryti makaronai, na, o aštrių pojūčių mėgėjų nenuvils „casu marzu“ – sūris su gyvomis sūrio musės lervomis.
„Sardai jums pasiūlysvietinio vyno bei sardinietiškų mirtų, pankolių, rožių žiedlapių ar labiau įprasto citrinų likerio“, – sakė Inga Aukštuolytė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė. Sardinijos virtuvė nenuvils mėsos, jūros gėrybių ir žuvies, daržovių mėgėjų.
Istorija
Bet kuriame Sardinijoje pamatyti privalomų dalykų sąraše rasite nuragus. Tai paslaptingi priešistoriniai akmeniniai statiniai, išsibarstę po visą Sardinijos teritoriją. Jų saloje yra net 7 tūkst. Spėjama, kad andai veikiausiai atliko gynybinę funkciją.
Kultūra
Botanikos sodas, romėnų amfiteatras, senamiestis – tai lankytinos vietos salos sostinėje Kaljaryje, kurį įkūrė dar finikiečiai (beje, šiame nedideliame mieste vyko ir vienas iš 1990 m. pasaulio futbolo čempionato etapų). O Algera ir Bosa atskleis senovinių Italijos miestelių jaukumą ir žavesį.
Kada keliauti?
Sardinijoje per metus maždaug 300 dienų būna saulėtos, todėl tai gera vieta tiems, kurie nori sulaikyti vasarą, pabėgti nuo lietuviško rudens darganų. Rudenį Sardinijoje atslūgsta ir didieji karščiai, ir pagrindiniai keliautojų srautai – temperatūra tuomet vasariškai maloni, o jūra dar šilta.
Naujausi komentarai