Pereiti į pagrindinį turinį

Sasha Son: naujas svajonių jaunikis

2009-02-28 09:00
Sasha Son: naujas svajonių jaunikis
Sasha Son: naujas svajonių jaunikis / Arūno Stapono nuotr. Įvaizdis: skrybėlė tapo vizitine Sashos Son kortele.

Sasha Son, populiariame projekte persikūnijęs į dainininką George'ą Michaelą, dainavo be skrybėlės. "Aš su skrybėle juk nemiegu, – prunkštelėjo "Eurovizijoje" Lietuvai atstovausiantis dainininkas Dima Šavrova. – Be to, ar galite įsivaizduoti George‘ą Michaelą su skrybėle?"

Nuotaika – fantastiška

Naujausias muzikinis projektas "Tabami Goes George Michael" Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune su Sasha Son praėjo audringai.

Tai – ne sapnas: Sasha Son ("son" rusiškai – sapnas), laimėjęs "Dainų dainos" konkursą, tapo ypač populiarus, tiesiog graibstyte graibstomu atlikėju. Pajuokavus apie sapnus prieš "Euroviziją", Dima buvo atviras: "Duok Dieve, kad aš bent užmigčiau".

D.Šavrovui jau mirusio senelio dovana skrybėlė – labai brangus atminimas, įvaizdžio dalis ir talismanas. Tačiau ir neskrybėlėtam Sashai Son gerbėjai plojo audringai klykdami.

Po koncertų Sasha prisipažino, jog nuotaika visur buvo fantastiška.

"Klaipėdoje publika atrodė karščiausia, tačiau ten daug mažesnis klubas nei Kaune bei Vilniuje, tad galbūt susidarė toks įspūdis?" – svarstė atlikėjas.

Replikos netrikdo

"Noriu ne tik paklausyti George'o Michaelo dainų, bet ir pirmą kartą gyvai pamatyti Dimą", – prisipažino viena iš daugelio klausytojų – verslininkė Ramunė. Ji buvo ne vienintelė, kuri norėjo paklausyti ne tik britų dainininko dainų, bet pamatyti "Eurovizijoje" mūsų šaliai atstovausiantį dainininką.

"Man nuo vaikystės labai patiko Georgo Michaelo dainos", – prisipažino Sasha Son.

Jis mielai atliktų ir kito mėgstamo dainininko – Princo dainas.

Dainininko netrikdo replikos, kad buvęs garsios grupės "Wham" solistas G.Michaelas – homoseksualas, o Sashai Son esą Londone teko lankytis ir seksualinių mažumų klube.

"Lytis, seksualinė orientacija, rasė man neturi jokios įtakos, – pareiškė jis. – Svarbu, kad jie yra žmonės ir mano klausytojai."

Laisvė pagal Sashą Son

Tačiau Sasha Son išties populiarus tarp moterų – didžiąją dalį klausytojų tiek Klaipėdoje, tiek Kaune sudarė dailiosios lyties atstovės.

"Man beprotiškai patinka abu. Ir Dima, ir George'as Michaelas, – klausydamasi dainos "Amazing" šypsojosi skrybėle pasipuošusi Sachos Son gerbėja. – Skirtumas tas, kad Dima yra čia, o George'as – ten, be to, homoseksualas."

"Nors balsas ne toks kaip mano mėgstamo atlikėjo George'o Michaelo, tačiau Dima dainavo nepriekaištingai", – įspūdžiais po koncerto uostamiesčio naktiniame klube "Dr.Who" dalijosi studentas Ričardas.

Tarp D.Šavrovo ir Sashos Son skirtumų nėra, šypsojosi dainininkas, bet nei Dima, nei Sasha neturi nieko bendra su G.Michaelu.

Nebent laisvę? Ir Vilniuje, ir Klaipėdoje, ir Kaune paskutinė nuskambėjo G.Michaelo daina "Freedom". Šio hito labai pageidavo klausytojai.

Kada laisviausias gyvenime jautėsi pats Sasha Son? Dima ilgai negalvojo: "Scenoje. Ten aš esu laisvas".


Kelias "Eurovizijos" link

Sasha Son savo karjerą pradėjo 10-ies, kai sudainavo legendinę dainą "Mamai", kurią sukūrė Ovidijus Vyšniauskas ir Gintaras Zdebskis. Būdamas vos 12-os Dima išleido pirmąjį solinį albumą "Svajonių laivas", už kurį pelnė Lietuvos Prezidento padėkos laišką už nuopelnus Lietuvai.

1995 metais Dima Šavrovas pelnė "Bravo" apdovanojimą "Metų atradimo" nominacijoje.

Laimėjęs keletą tarptautinių konkursų, emigravo į Angliją, kur pragyveno 8 metus, studijavo muziką viename Londono koledžų. Po ilgų klajonių į gimtą kraštą grįžęs su muzikos partneriu Hywel Sam, tapo konkurso "Palanga-2005" laureatu.

Praėjusiais metais Sasha Son su daina "Miss-Kiss" dalyvavo Lietuvos "Eurovizijos" atrankoje ir užėmė III vietą. LNK projekte "Muzikos akademija" atlikėjas tapo taip pat trečias.

Šiais metais tapęs konkurso "Lietuvos dainų daina" laureatu, su kūriniu "Pasiklydęs žmogus" Sasha Son pelnė galimybę pasirodyti ir "Eurovizijoje".

Po "Dainų dainos" finalo atlikėjas pradėjo koncertinį turą po Lietuvą kartu su "Tabami" komanda, kuri garsėja gyvos muzikos šou ciklais. Šiuose renginiuose Sasha Son įkūnija savo mylimiausią atlikėja George‘ą Michaelą.

Prieš pasirodymą "Eurovizijoje" atlikėjas žada surengti turą po Europą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų