Pereiti į pagrindinį turinį

Sasha Son nepasiklydo kelyje į pergalę

2009-02-17 09:00
Sasha Son nepasiklydo kelyje į pergalę
Sasha Son nepasiklydo kelyje į pergalę / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Turbūt net antras "Dainų dainos" apdovanojimuose likęs Donatas Montvydas nesitikėjo, kad konkurso nugalėtojas Sasha Son atsisakys garbės dalyvauti "Eurovizijoje".

Netikėta rikiuotė

"Šanso atstovauti Lietuvai niekada neatsisakyčiau", – užlipęs ant scenos atsiimti apdovanojimų, patikino Sasha Son. Tai reiškia, kad gegužės mėnesį Maskvoje skambės jo kūrybos daina "Pasiklydęs žmogus".

Atsiėmęs apdovanojimą Sasha Son ją dar kartą sudainavo angliškai. O jo vadybininkas Martynas Tyla mano, kad nebūtų blogai, jei Maskvoje daina nuskambėtų ir rusiškai. "Pradėtume lietuviškai, po to – angliškai, o baigtume rusiškai. Sakysite, kad pataikaujame? Tegu! Svarbu rezultatas!" – įsitikinęs M.Tyla.

D.Montvydas, kurio dainos nauja scenografija bent jau LTV didžiojoje studijoje sukėlė tikrą furorą – už tai atlikėjas turėtų būti dėkingas choreografei Andželikai Cholinai, – atrodė nustebęs, kad negavo nė vienos pirmos vietos. Bet konkurentą pasveikino apkabindamas.

Trečią vietą Lietuvos televizijos žiūrovai skyrė grupei "69 danguje", amžinai antrą Rūtą Ščiogolevaitę nustūmę į ketvirtą vietą. Ir bent jau Deividą Meškauską labiausiai įžeidė tai, kad jo mylimąją Rūtą aplenkė minėtoji grupė. "Sasha Son, D.Montvydas – viskas gerai. Bet juk "69 danguje" nepadainuoja. Tai kaip yra, kad lietuviai už "promą" balsuoja?!" – stebėjosi D.Meškauskas. – Rūta turėjo būti bent trečia!"

Lieka laukti senatvės?

"Tik nesakykite man: "Kitą kartą!" – banalius paguodos žodžius iškart nutraukė R.Ščiogolevaitė. – Nenoriu girdėti! Girdžiu tai jau dešimt metų. Ir kada nors, kai būsiu sena, gausiu kokį apdovanojimą "už nuopelnus"... Kaip "Antis".

Grupei "69 danguje" laimėti trečią vietą nesutrukdė net tai, kad viena jos narių – Nijolė Pareigytė – prieš pat finalą viešai prisipažino bijanti atsakomybės, kuri užgultų grupei laimėjus teisę vykti į "Euroviziją". Prieš koncerto pradžią trypinėdamos filmavimo studijos tarpdury apie tai kalbėjo ir kitos grupės merginos. Tik ir tetrūko, kad visam gausiam jų šou dalyvavusiam artistų būriui po dainos nusilenkiant, būtų tiesiai šviesiai paprašiusios: "Nebalsuokit už mus!"

Beje, finalininkams akompanavusio Kauno simfoninio orkestro vadovas Modestas Pitrėnas po konkurso jau nebeslėpė visiems taip rūpėjusios nuomonės apie konkurso dalyvius. Taigi – jei nugalėtoją būtų rinkęs dirigentas M.Pitrėnas, bilietą į "Euroviziją" būtų gavęs D.Montvydas. Antras būtų likęs Linas Adomaitis, trečią ir ketvirtą vietas būtų pasidaliję R.Ščiogolevaitė ir Sasha Son.

Iki "Eurovizijos" – daug darbo

Sashai Son pasimėgauti savo šlovės valanda čia pat LTV filmavimo studijoje neteko – prie pat scenos laukęs vadybininkas M.Tyla iškart išvežė "Dainų dainos" nugalėtoją į klubą "Champagne Bar", ten tuoj pat turėjo prasidėti jo koncertas. "Interviu Sacha galės dalyti nuo antros nakties", – griežtai buvo pasakyta visiems laukusiems pašnekesio su nugalėtoju.

Taip pat aiškiai ir tiksliai M.Tyla, regis, jau yra suplanavęs visą iki "Eurovizijos" konkurso likusį laiką. "Svarbiausia – vaizdo klipas. Kursime jį socialine tematika: apie smurtą, badą ir visas kitas socialines negeroves – visa, kas aktualu ar bent suprantama bet kuriai Europos šaliai", – apie artimiausius planus drąsiai pasakoti pradėjo vadybininkas, tik pamatęs, kad šeštas iš dešimties "Dainų dainos" balsavime dalyvavusių miestų pirmą vietą atidavė jo globotiniui.

Paklaustas, ar jau apgalvojo ir tai, kur pirmiausia kreipsis, ieškodamas finansinės paramos dalyvavimo "Eurovizijoje" išlaidoms padengti, M.Tyla nustebino: "Išsiversime patys. O jeigu kas pasisiūlys padėti – padėkosim!"

Nors tarptautinis konkursas šiemet vyks prabangą mėgstančioje Rusijos sostinėje, prodiuseris įsitikinęs, kad dideliu šou šiųmetėje "Eurovizijoje" nieko nenustebinsi: "Svarbiausia – profesionalumas, balsas ir daina. Ir savireklama. Matėte, kiek pastarosiomis savaitėmis apie Sashą rašė internetas ir kita žiniasklaida?

Niekaip nesutinku ir su tuo, kad nereikia pristatinėti dainos iš anksto užsienyje, kaip buvo įsitikinusi pernykščio Lietuvos atstovo (Jeronimo Miliaus – red. past.) komanda. Jau dabar aišku, kad iki "Eurovizijos" koncertuosime Dubline, Londone, tariamės net dėl Azerbaidžano. Būtinai aplankysime ir kaimynus – Latviją, Estiją... Manote, kad daug kainuoja aprengti atlikėją?! Už 300 litų Sashai Son kostiumą pasiūdinome!"

Prizus gavo autoriai

Beje, Sasha Son kaip dainos autorius gavo 15 tūkst. litų Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros prizą. Antros vietos laimėtojui D.Montvydui atiteko 7 tūkst. litų, o trečios likusios grupės "69 danguje" atliktos dainos kūrėjui Stano – 3 tūkst. litų. Prizininkams taip pat įteiktos metronomą primenančios menininko Tomo Dragūno sukurtos statulėlės.

Po ketvirtą vietą užėmusios R.Ščiogolevaitės išsirikiavo Linas Adomaitis, Karina Krysko ir Milanno, Darius Pranckevičius ir Violeta Valskytė, Jonas Čepulis ir Skirmantė, "Saulės kliošas" ir Aurelija Slavinskaitė.

Per "Dainų dainos" finalą žiūrovai, vertinant LTV standartais, atidavė itin daug balsų – apie 19 tūkst.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų