Pereiti į pagrindinį turinį

Sasha Son(g): šlovės užsienyje belaukiant

2009-06-29 13:19
Realybė: dažniau nei Lietuvoje Sasha Son(g) šią vasarą koncertuos Ukrainoje.
Realybė: dažniau nei Lietuvoje Sasha Son(g) šią vasarą koncertuos Ukrainoje. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sasha Son(g) nuo pirmos pasiruošimo "Eurovizijai" dienos neslėpė, kad į Maskvą vyksta ne tik Lietuvai atstovauti, bet ir save parodyti. Bet ar jį pamatė?

Šiandien ir Sasha Son(g), ir jo vadybininkas Martynas Tyla vis dar tiki, kad "Eurovizija" gali atverti kelią tarptautinei atlikėjo karjerai. Bet jau žino, kad tas kelias – netrumpas.

"Vis dar investuojame į ateitį. O dividendų teks palaukti", – pripažino M.Tyla. Nuo "Eurovizijos" finalo Sasha Son(g) turėjo vos kelias laisvesnes dienas.

Šį savaitgalį dainininkas koncertuoja Londone, parlėkęs į Vilnių įrašinės bendrą dainą su Atlanta, o jau po kelių dienų išskris į Novorosijską Rusijoje, kur dalyvaus jauname – penkerius ar šešerius metus vykstančiame muzikiniame konkurse "Morskoj uzel".

"Žinome, kad nekonkursinėje programoje ten dainuos ir Nikolajus Baskovas, ir "Ricchi e Poveri", – pasakojo M.Tyla. – O Sasha Son(g) bus vienas iš maždaug 15 konkursantų. Ką gi – važiuojame dar kartą pasirodyti Rusijos publikai. Už savo pinigus. Galiu pasakyti atvirai – tai, ką uždirbame koncertuodami Lietuvoje, išleidžiame Rusijoje..."

Užsidirbti gal pavyks Ukrainoje. Pirmiausia gal iš bendro projekto su šios šalies atstove šiųmetėje "Eurovizijoje" Svetlana Loboda – Sasha Son(g) su ja įrašinėja bendrą kūrinį. Nors "Eurovizijos" žiūrovai galėjo pagalvoti, kad akrobatiniai numeriai S.Lobodai sekasi geriau, nei dainuoti, M.Tyla tikina, kad neprastas ir jos balsas.

"Ne hyper dainininkė, bet dainuoja. Bet kuriuo atveju, Ukrainoje ji viena populiariausių. Įdomu, kad ukrainiečiai pakvietė mus", – sakė M.Tyla.

Tai – ne vienintelis ženklas iš Ukrainos, kad Sasha Son(g) šios šalies "Eurovizijos" žiūrovams patiko. Netrukus per visą Ukrainą iškeliaus vadinamojo euroturo dalyviai – dešimties šalių, tarp jų ir Didžiosios Britanijos, Rusijos, Lietuvos, atstovai. Per vasarą ir rudens pradžią planuojama surengti iki 40 koncertų. Sasha Son(g) tikisi rasti laiko dalyvauti bent pusėje jų. Kai ką aukoti teks dėl koncertų Lietuvoje – jau liepos 10 ir 11 d. suplanuoti jo koncertai Klaipėdoje ir Palangoje.

Rudenį Sasha Son(g) dalyvaus konkurse-festivalyje "Piatj zviozd" (anksčiau jis vykdavo Sočyje, šiemet – Dušanbėje). "Labai malonu, kad pakvietė, nes šiame konkurse dalyvauti nori daugybė atlikėjų, – sakė M.Tyla.

Sashos Son(g) komanda kartais vis grįžta prie diskusijų apie juos nemaloniai nustebinusį "Eurovizijos" balsavimą. "Tada sulaukėme daug skambučių ir iš mus palaikančių žmonių Ukrainoje, ir Rusijoje, kurie irgi stebėjosi oficialiais rezultatais. Bet tuo metu nebesinorėjo erzintis gilinantis į šį reikalą, – pripažino M.Tyla. – Vis dėlto ar nieko nereiškia tas faktas, kad nors iš Rusijos per finalą negavome nė vieno balo, mūsų dainą ten šiuo metu groja 65 radijo stotys?!"

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų