Pereiti į pagrindinį turinį

S.B.Cohenas toliau plečia komedijos ribas

Stilius: į kiekvieną šalį, kur buvo surengtos efektingos naujosios juostos "Brüno" premjeros, S.B.Cohenas atvyko specialiai pasipuošęs. Efektinga apranga jis pradžiugino ir MTV žiūrovus.
Stilius: į kiekvieną šalį, kur buvo surengtos efektingos naujosios juostos "Brüno" premjeros, S.B.Cohenas atvyko specialiai pasipuošęs. Efektinga apranga jis pradžiugino ir MTV žiūrovus. / AFP ir "Reuters" nuotr.

Britų komikas Sacha Baronas Cohenas grįžta į didžiuosius ekranus. Šįkart jis glumins ar siutins savo aukas vaidindamas Briuno – žurnalistą gėjų iš Austrijos, besidomintį mada.

Pagarba dėl reklamos

Žiūrovams belieka spėlioti, ar tai, ką jie mato į Europą atkeliaujančioje naujoje juostoje su S.B.Cohenu "Brüno", yra tikra, rašo Vokietijos žurnalas "Der Spiegel".

Michaelas Jacksonas dažnai sulaukdavo pašaipų. Ypač garsios animacinio serialo "Pietų parkas" ir filmo "Vyrai juodais drabužiais II" kūrėjų parodijos. Pastarojoje juostoje atlikėjas buvo vaizduojamas kaip fanatiškas vaikų mylėtojas su vis nukrentančia nosimi.

S.B.Cohenas savo naujame filme "Brüno" taip pat nepraleido progos pasismaginti. Per filmavimą bendraudamas su M.Jacksono seserimi LaToya, jis pagriebė dainininkės mobilųjį telefoną, susirado popmuzikos karaliaus numerį ir ėmė garsiai jį skaityti.

Tačiau filmo žiūrovai šios scenos nepamatys. Po M.Jacksono mirties S.B.Cohenas nusprendė ją iškirpti, tačiau to nepamiršo paskelbti visam pasauliui. Šis, vadinkime, pagarbos ženklas patvirtino, kad 37 metų S.B.Cohenas puikiai moka reklamuotis.

Nepralenkiamas provokatorius

2006 m. S.B.Cohenas suvaidino Boratą – žurnalistą iš Kazachstano. Jam pavyko išspausti iš eilinių amerikiečių lūpų šiurkščiausius žodžius apie žydus ir čigonus. Pats gimęs žydų šeimoje, aktorius paklausė ginklų parduotuvėje, koks pistoletas geriausiai tiktų apsiginti nuo žydo. "9 arba 45 mm", – atsakė pardavėjas.

Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas taip pat tapo S.B.Coheno juostos "Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė" herojumi. Bet įvykiai parodė, kad vyriausybės skundai dėl aktoriaus įžūlumo ir jos pastangos paneigti, kad šioje Azijos šalyje kraujomaiša, žaginimai ir žydų persekiojimas yra įprastas laisvalaikio leidimo būdas, tik pakurstė ugnį. O kai Kazachstano ambasadorius Londone viešai pavadino S.B.Coheną kiaule, aktorius iškart pareiškė: "Aš paduosiu tą žydą į teismą."

Antras po Hitlerio

Filmas "Boratas" visame pasaulyje surinko 260 mln. JAV dolerių ir išpopuliarino naują žanrą – dokumentinę komediją, balansuojančią tarp absurdiškos fikcijos ir karčios realybės. Teismuose dar guli nebaigti nagrinėti ieškiniai dėl šio skandalingo filmo. Bet daugybę tabu pažeidęs ir komedijos ribas praplėtęs pionierius S.B.Cohenas džiaugiasi tokia reklama ir ieško naujų iššūkių.

Jo herojus Briuno prisipažįsta, kad nori tapti didžiausia Austrijos superžvaigžde po Adolfo Hitlerio. Esą kaip tik siekdamas šio tikslo, jis keliauja po Jungtines Valstijas ir filmuoja savo žygius. Briuno visada apsirengęs aptemptais drabužiais, kartais ir visai be jų. Vienoje iš filmo scenų Briuno prasmunka į svingerių vakarėlį, o kitoje – nusimauna kelnes priešais JAV kongresmeną Roną Paulą.

Viskas surežisuota?

Milijonai televizijos žiūrovų su Briuno prieš mėnesį susipažino per MTV kino apdovanojimų ceremoniją Los Andžele, kai ant virvių pakabintas S.B.Cohenas nusileido ant garsaus reperio Eminemo ir priglaudė savo pusnuogį užpakalį jam prie veido. Muzikos žvaigždė ėmė garsiai keiktis ir paliko salę. Bet po kelių dienų paaiškėjo, kad Eminemas žinojo apie šį triuką. Tuomet dauguma žiūrovų susimąstė, ar nebus visi S.B.Coheno triukai surežisuoti.

Būtent taip mano Holivudo kino kritikas Toddas McCarthy. "Dauguma epizodų yra suvaidinti, juos atlieka aktoriai, o kitiems liepiama tylėti", – rašė jis laikraštyje "Variety".

Niekas iš tikrųjų nežino, kiek epizodų S.B.Coheno filmuose yra suvaidinti. Aktorius, suprantama, atsisako tai atskleisti. Be to, atrodo, kad Borato ir Briuno vaidmenimis jis mėgsta prisidengti ir pats – parodyti save tikrą jis vengia net dalydamas interviu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų