Pereiti į pagrindinį turinį

Shakira antrą kartą kaltinama vengimu mokėti mokesčius: šįkart skola – beveik 7 mln. eurų

Ispanijos valdžios institucijos antrą kartą apkaltino Shakirą vengimu mokėti mokesčius. Šioje šalyje kurį laiką gyveno visame pasaulyje gerai žinoma iš Kolumbijos kilusi dainininkė.

Ispanijos prokurorai teigia, kad ji nesumokėjo valstybei 6,7 mln. eurų (apie 7 mln. JAV dolerių) už 2018 m. surengtas pasaulines gastroles „El Dorado“ ir nuslėpė kitas pajamas.

Pasak valdžios institucijų, 2018 m. Shakira buvo Ispanijos mokesčių mokėtoja, nes nuolat gyveno Barselonoje su tuometiniu mylimuoju, futbolininku Gerardu Pique.

Tyrimas dėl šio atvejo buvo pradėtas šių metų liepos mėnesį, tačiau išsami informacija buvo paskelbta tik vakar, rugsėjo 26 d.

Ispanijos televizija RTVE teigia, kad 46 metų dainininkė žino apie naujus kaltinimus, tačiau Shakiros teisininkų komanda Majamyje, kur ji šiuo metu gyvena, daugiausia dėmesio skiria pasiruošimui pirmosios bylos teismui, kuris prasidės lapkričio 20 d. ir apims 2012-2014 m., praneša „Reuters“.

Šioje byloje atlikėja kaltinama 2012-2014 m. nesumokėjusi 14,5 mln. eurų mokesčių. Ispanijos prokurorai už tai prašo skirti 8 metus kalėjimo ir 24 mln. eurų baudą. 

Pati dainininkė ne kartą neigė savo kaltę.

Instagramo nuotr. 

Ispanijos valdžios institucijos tvirtina, kad Shakira turėjo mokėti mokesčius už visas gautas pajamas Ispanijoje, kol buvo mokesčių mokėtoja, tačiau vietoje to dainininkė jas nukreipė į bendroves, registruotas šalyse, kuriose mokesčiai yra maži ir labai neskaidrūs.

„Esu įsitikinusi, kad turiu pakankamai įrodymų savo bylai įrodyti ir teisingumas bus mano pusėje“, – neseniai duotame interviu sakė Shakira.

Primename, kad dainininkė 2012 m. gegužę  nusipirko namą Barselonoje ir jame gyveno su savo mylimuoju G. Pique.

2013 m. Shakira Barselonoje pagimdė pirmąjį sūnų, 2015 m. – antrąjį. Šiemet žinoma dainininkė ir futbolininkas paskelbė apie išsiskyrimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų