Pereiti į pagrindinį turinį

Šiemet LRT projekto „Auksinis balsas“ dalyviai – tik aktoriai

2016-08-30 06:22

Pirmadienio vakarą filmuota pirmoji „Auksinio balso“ laida. Muzikinis projektas į LRT eterį sugrįžta kiek kitoks: šiame sezone dėl nugalėtojo titulo varžysis tik aktoriai.

V. Radžiūno / LRT nuotr.

Projekto vedėjų vairas taip pat patikėtas gerai žinomai aktorių porai, kurių duetas scenoje – naujiena. Tai – Giedrius Savickas ir Andrius Rožickas.

„Auksinio balso“ dalyvių pasirodymus vertina komisija, kurioje – Zita Kelmickaitė, Nomeda Kazlaus, Vytautas Lukočius bei komisijos pirmininkas Zbignevas Levickis. Ne mažiau svarbus bus ir televizijos žiūrovų balsas.

Pirmasis į sceną lipo Giedrius Arbačiauskas su savo kūrybos kompozicija pagal Antano Jonyno eiles „Baltosios naktys“. „Džiaugiuosi, kad pasirinkote dainą apie meilę“, – sakė komisijos pirmininkas. Jo teigimu, aktorius, pirmajam pasirodymui pasirinkęs gitarą, ja prisidengė, tačiau daina pasirodė atlikta labai nuoširdžiai, todėl Z. Levickis aktoriui skyrė 10 balų. „Kai dainuoja bardas, esminis jo sugebėjimas – nepersistengti. Tai Giedriui puikiai pavyko, tačiau jei tokiam patyrusiam žmogui iš karto parašysi 10, jis sakys, kad komisija – labai nepatyrusi, todėl rašau 9“, – paaiškino Z. Kelmickaitė. „Labai malonu, kad dainuojate savo kūrybos dainą“, – pagyrė N. Kazlaus ir davė patarimų bei skyrė 8 balus. V. Lukočiaus žodžiais, aktorius buvo nuoširdus ir atviras, ir visiems, kurie yra scenoje, reikia iš jo pasimokyti. 

Marius Jampolskis, pritariamas dainos autoriaus Deivido Zvonkaus pianino partijos, pasirodė su kūriniu „Kur Tu, Lietuva“.„Marius yra dainuojančio aktoriaus, kuris žino, kad gerai „paduotas“ žodis jaudina, pavyzdys. Tai buvo išraiškinga, įtikinama“, – skirdama 9 balus sakė N. Kazlaus.

Z. Levickiui dainos žodžiai pasirodė kiek šokiruojantys, tačiau švelni melodija – viską atperkanti. Pagyręs tobulą atlikimą, jis aktoriui skyrė 10 balų. „Padarėte puikų tandemą, mane labai užkabinote, tai nebuvo tik šou, temos, kurias gvildenote, rimtos“ – skirdamas 10 balų sakė V. Lukočius.

Rasa Rapalytė į sceną žengė su Edith Piaf kūriniu „La Vie En Rose“. „Labai mėgstu prancūzišką muziką, dievinu E. Piaf ir galvojau, kad tikrai parašysiu 10. Nesupykite, esate puiki atlikėja, bet pritrūko dramatiško žvilgsnio“, – nutarė Z. Kelmickaitė. Kritikos žodžių rado ir Z. Levickis. Jo manymu, labai gerai žinomos dainos pasirinkimas buvo rizikingas, tačiau galiausiai aktorę įvertino devynetu. „Man pritrūko būtent vidinio veiksmo, plano, ką norite šia daina pasakyti. Dainavimas čia tikrai nėra stiprioji jūsų pusė, todėl paieškokite spalvų“, – siūlė N. Kazlaus skirdama 8 balus. Trūkumų neįžvelgė tik V. Lukočius pasirodymą įvertinęs 10 balų.

Vidas Bareikis pirmajam pasirodymui pasirinko savo kūrinį „Žmogus orkestras“. „Man pasirodė, kad dantys jums trukdė dainuoti, juos reikia patrumpinti“, – bandė pokštauti Z. Levickis ir skyrė 10 balų.

„Vidai, tai buvo nuostabiai gerai, nes jūs, kaip aktorius, žinote savo stipriąsias puses. Be abejo, aktorius ir yra kaip orkestras, jis savyje turi tiek spalvų, kiek jūs parodėte“, – žavėjosi N. Kazlaus rašydama 10 balų. Teigiamai pasirodymą vertino ir Z. Kelmickaitė: „Esate tas žmogus, kuris parodėte visiems, kas yra išmonė: viskas buvo apskaičiuota ir sustyguota“. Prie pagyrų prisidėjo ir V. Lukočius.

Neringos Nekrašiūtės pasirinkimas – Celine Dion daina „All by myself“. Komisijos nariai buvo sužavėti tiek kūrinio pasirinkimu, tiek atlikimu. „Pirmą kartą šiandien yra ne tik rimtas startas, bet ir rimta paraiška dainavimui“, – skirdama 10 balų kalbėjo Z. Kelmickaitė. Z. Levickis dėkojo už kūrinio pasirinkimą, o N. Kazlaus įžvelgė asociaciją su Amerikos aktorėmis, kurios ne tik puikiai vaidina, bet ir puikiai dainuoja. „Džiaugiuosi, kad kaip aktorė galėjote slėptis po etiudais ir mizanscenomis, ką puikiai mokate, tačiau atsistojote ir padainavote“, – gyrė V. Lukočius.

Lina Rastokaitė, talkinama dviejų šokėjų, pasirodė su uždegančiu miuziklo „Chikaga“ popuri. „Lina viską atliko labai puikiai. Smagu matyti tokią užsiangažavusią miuziklo artistę. Ji perteikė mums tikrą miuziklą“,  – skirdama 10 balų kalbėjo Z. Kelmickaitė. V. Lukočius taip pat negailėjo gerų žodžių ir aukščiausio įvertinimo: „Šį vakarą pagaliau pabudinote mus visus iš miego. Žinau, kad sunku, reikia ir judėti, ir dainuoti. Lina ir kniaukia kaip katytė, ir rėkia kaip policininkas. Neatlaikysime, jei taip ir toliau“.

„Geras šou, tokio ir reikia šiame projekte. Jautėsi, kad žinote, ką darote. Pradžia labai efektinga“, – įvertino N. Kazlaus, tačiau skyrė 9. Z. Levickis pripažino šios aktorės niekada nematęs tokiame amplua, ir skirdamas 10 džiaugėsi, kad ši nepabijojo scenoje parodyti tiek daug veiksmo.

Gruzinų ir armėnų kilmės aktorė Inga Maškarina atliko gruzinišką kūrinį „Ax Turfav, Turfav“. „Kai tik prasideda koks orkestro intarpas – jūs ilsitės. Taip negali būti, jūs turite būti muzikoje, todėl parašysiu 9“, – paaiškino Z. Kelmickaitė. Z. Levickis aktorės pasirodymą įvertino tokiu pačiu balu: „Labai džiugu, kad pasirinkote dainą, kuri labai skiriasi nuo kitų, kurios šį vakarą skamba, bet man pritrūko šou“.

„Nuostabi daina, labai emocionali ir labai gili, reikalaujanti vidinio monologo. Manau, kad šiandien negalėjome susidaryti tikro įspūdžio dėl to, kad jūs sergate“, – rašydama  8 balus, motyvavo N. Kazlaus.  

Rokas Petrauskas prisistatymo vakarui pasirinko Andrius Mamontovo dainą „Mėnulio veidas“.

„Kompaktiškas pasirodymas man buvo per trumpas. Manau, kas jūs su laiku šiame projekte ištobulėsite“, – sakė Z. Levickis. Atpažinusi grupės „Neteisėtai padaryti“ dainininką komplimentų negailėjo ir Z. Kelmickaitė. „Kokie užmojai, koks mąstymo mastelis, tik apie dainavimą dar reikia pagalvoti“, – siūlė V. Lukočius, skirdamas 10 balų.

Pirmoji „Auksinio balso“ laida LRT televizijos eteryje – rugsėjo 10 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų