Pereiti į pagrindinį turinį

Sliekų dainos – ir vaikams, ir suaugusiesiems

2009-01-28 09:00
Sliekų dainos – ir vaikams, ir suaugusiesiems
Sliekų dainos – ir vaikams, ir suaugusiesiems / Dainuojamosios poezijos palėpės archyvo nuotr. Auditorija: J.Baltokas savo dainas skiria įvairiausio amžiaus dainuojamosios poezijos gerbėjams.

Dainuojamosios poezijos palėpė kviečia nors trumpam pabėgti į nerūpestingą, spalvingą ir šiek tiek vaikišką pasaulį.

Kauno valstybinio dramos teatro Mažojoje scenoje tokį pasaulį žada sukurti bardas Jonas Baltokas, pristatysiantis prieš pusmetį išleistą albumą "Slieko dainos".

Pirmoji žinomo bardo kompaktinė plokštelė skirta vaikiškai auditorijai. "Iki dabartinio pavidalo slieko Zigmučio baladės skambėjo įvairiausiomis aranžuotėmis su įvairiausiais muzikantais ir nemuzikantais, kiekvieną kartą vis pasipildydamos vis naujomis intonacijomis ir netgi "triukais". Ko gero, didžiausią įtaką šioms dainoms visgi padarė vaikiška auditorija ir, žinoma, pirmiausia – mano dabar jau devynmetė dukra Magdalena", – paaiškino bardas.

Klausytojus jis džiugina šmaikščiomis dainomis apie sliekus, kates ir kitus gyvius. Į koncertą J.Baltokas ragino vaikus atsivesti tėvelius, ir atvirkščiai. "Nemanau, kad vaikai mėgsta koncertus, kur reikia ramiai sėdėti perpildytoje salėje. Mano koncertuose vaikai raginami aktyviai dalyvauti – šokti ir dainuoti", – juokėsi bardas.

Koncerte J.Baltokas žadėjo palepinti ir suaugusiųjų auditoriją. "Albumo "Slieko dainos" koncertui nori nenori neužteks – jis tik 20 min. trukmės. Bus visokių dainų. Į koncertą kviečiu įvairiausio amžiaus dainuojamosios poezijos mylėtojus", – ragino bardas.

J.Baltokas – nenuilstantis bardas, dainuojamosios poezijos renginių organizatorius ir idėjų generatorius. Joną galima išvysti daugelyje didesnių ar mažesnių dainuojamosios poezijos festivalių kaip dalyvį ar organizatorių. Iš sostinės persikėlęs į Klaipėdą, jis toliau skleidžia gerą nuotaiką ir dainuojamosios poezijos virusą. Geriausiai sutaria su gitara, lūpine armonikėle, kazoo – viską net sunku išvardyti.

Genialumas paprastume, ar atvirkščiai – sunku pasakyti, aišku viena – Jono pavyzdys įkvėpė ne vieną dešimtį jaunųjų muzikantų, kurie buriasi jo įkurtoje interneto svetainėje www.dpoezija.lt ir sėkmingai kopia į lietuvių ir ne tik dainuojamosios poezijos mylėtojų širdis.


J.Baltoko koncertas Kauno valstybinio dramos teatro Mažojoje scenoje (Laisvės al. 71, 5 aukštas) – sausio 28 d. 19 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų