Pereiti į pagrindinį turinį

Smuiko rečitalis

2008-11-26 09:00
Smuiko rečitalis
Smuiko rečitalis / Michailo Raškovskio nuotr. Laukiamas: S.Krylovas koncertavo festivaliuose Briuselyje, Sankt Peterburge, Ašvele (Anglija), daugelio Italijos miestų koncertų salėse ir kitur.

Aristokratiški smuiko garsai ir geriausi Johanno Sebastiano Bacho ir Niccolò Paganini kūriniai. Šiandien smuikininkas Sergejus Krylovas Filharmonijos scenoje kurs smuiko monospektaklį.

Pripažintų kūrinių programa turėtų tapti akstinu retų renginių kolekcionieriams ir visiems klasikinės muzikos mėgėjams. Šalia J.S.Bacho kūrybos ypatingai turėtų suskambėti belgų kompozitoriaus Eugène'o Ysaÿe Antroji sonata ir italų postmodernisto Luciano Berry Aštuntoji sekvencija. "Kaip įmanydamas stengiausi išsivaduoti iš J.S.Bacho įtakos baimės, tačiau jaučiuosi lyg būčiau sutraiškytas muzikos giganto", – apie savo kūrinį kalbėjo E.Ysaÿe. Jo sonata, kaip ir visas Šešių sonatų smuikui solo ciklas, tarsi sujungia senosios ir naujosios smuiko technikos mokyklas. Kitas svarbus šios programos kūrinys – dvylika N.Paganini kaprisų iš 24 jo kaprisų ciklo.

Daugelis smuiko rečitalį iki šiol vadina absurdišku žanru. Įprasta manyti, kad keturstygis instrumentas labiau tinka gatvei, kavinei ar kamerinei namų aplinkai. Tačiau smuiko virtuozas S.Krylovas griaus mitus. Savitumas, stebinanti technika, kreminis garsas ir gilus muzikos pojūtis – smuikininkas žino, kaip prikaustyti publikos dėmesį. Jį prieš keletą metų Mstislavas Rostropovičius priskyrė geriausiųjų penketukui.

Vieta: Vilniaus filharmonija, Didžioji salė.
Laikas: lapkričio 26 d., 19 val.
Kaina: 30–50 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų