Pereiti į pagrindinį turinį

Smuiko virtuozo rečitalis – Klaipėdoje

2008-11-25 09:00
Smuiko virtuozo rečitalis – Klaipėdoje
Smuiko virtuozo rečitalis – Klaipėdoje / Michailo Raškovskio nuotr. Instrumentas: S.Krylovas griežia Guadagnini’o 1747 metų gamybos smuiku, turinčiu reto grožio tembrą.

"Muzika – sritis be pabaigos, joje visada kažką matai priekyje," – yra sakęs smuiko virtuozas Sergejus Krylovas, vieną iš dviejų solo rečitalių Lietuvoje grosiantis Klaipėdoje.

Paganini’o vakaras

Uostamiestyje jis grieš išskirtinį solo rečitalį, kokių nedažnai turime progos klausytis. Scenoje regėsime ir girdėsime vien tik jį, interpretuojantį praeities smuiko virtuozų Eugène’o Ysaÿe’s ir Niccoló’s Paganini’o, didžiojo baroko polifonijos meistro Johanno Sebastiano Bacho ir postmodernisto Luciano Berio kūrinius smuikui solo.

"Paganini’o vakaru" pavadinta programa pateiks 12 šio autoriaus smuiko kaprisų. Ne veltui S.Krylovas mokėsi Italijoje pas pasaulinio garso atlikėją S.Accardo, išstudijavusį ir pagrojusį visą Paganini’o kūrybą.

Mokytojo patirtis S.Krylovui suteikė galimybę perprasti žymiojo virtuozo grojimo subtilybes, įvaldyti daug jo muzikos, net pajėgiausiems atlikėjams neįveikiamą Penktąjį koncertą.

Koncertuoti pradėjo šešerių

Užaugęs Maskvos muzikų šeimoje S.Krylovas šešerių metų pradėjo koncertuoti, o dešimties debiutavo su orkestru. Jis mokėsi Centrinėje muzikos mokykloje prie Maskvos konservatorijos ir netrukus laimėjo pirmą premiją tarptautiniame R.Lipizerio konkurse Goricijoje bei pradėjo koncertuoti garsiose Rusijos ir užsienio šalių scenose.

Pelnęs pirmąsias premijas A.Stradivari konkurse Kremonoje ir prestižiniame F.Kreislerio konkurse Vienoje smuikininkas griežė garsiausiose Berlyno ir Miuncheno filharmonijų, Vienos "Musikverein" ir "Konzerthaus", Paryžiaus "Radio France Auditorium", Atėnų "Megaron Centre", Briuselio "Bozar", Tokijo "Suntory Hall", Buenos Airių "Teatro Colón", Venecijos "Teatro la Fenice", Milano "Teatro alla Scala" salėse bei Santandero, Granados, "Prahos pavasario" festivaliuose.

Pasaulio geriausiųjų penketuke

Kaip solistas S.Krylovas pasirodė su įžymiausiais pasaulio kolektyvais: Vienos, Sankt Peterburgo, NHK Tokijo, Čekijos, Hamburgo, Kopenhagos filharmonijų, Milano "Giuseppe Verdi", Parmos "Filarmonica Toscanini", Anglijos kameriniu, Zalcburgo "Camerata Academica" orkestrais.

Virtuozas atlieka daug kamerinės muzikos, ne kartą koncertavo su M.Rostropovičiumi, kuris S.Krylovą įvardijo kaip vieną iš penkių geriausių pasaulio smuikininkų.

Šie metai taip pat buvo derlingi koncertais: atlikėjas muzikavo su Romos Šv. Cecilijos (dirigavo J. Temirkanovas), Rusijos nacionaliniu (dirigavo M. Pletniovas), Sankt Peterburgo Marijos teatro (dirigavo V.Gergijevas) orkestrais, gastroliavo su Anglijos kameriniu orkestru, surengė keletą pasirodymų su J.Bašmetu, griežė rečitalius Briuselyje, Romoje, Milane, Sankt Peterburge.

Smuikininko technika – stulbinama, o laikysena scenoje – pavergianti. Ateikite ir patys įsitikinkite.

S.Krylovo rečitalis pristatomas bendradarbiaujant su Lietuvos nacionaline filharmonija, kurioje jo koncertas vyks rytoj. O šiandien 18 val. smuikininkas grieš Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų