Šokių batelius padėjo į spintą

Prieš dvejus metus Pasaulio jaunimo klasikinių šokių vicečempione tapusi Martyna Mickutė pakėlė sparnus į Milaną. Atsisveikinusi su parketu, aštuoniolikmetė dabar bando prisijaukinti fotoaparatų blykstes.

„Mise" tapti nepanoro

Dėl darbo užsienyje M.Mickutė atsisakė pasiūlymo šiemet dalyvauti grožio konkurse. Italas vadybininkas, kalbėdamas su klaipėdiete, nevyniojo žodžių į vatą: „Jei pasisektų, būtum mis tik Lietuvoje, o po metų titulas atitektų jau kitai merginai." Pasirinkusi perspektyvą modelių pasaulyje, o ne galimybę užsidėti gražuolės karūną M.Mickutė nesigaili ir mano, kad dar suspės pasivaržyti su Lietuvos gražuolėmis.

Lietuvoje agentūrai „Baltic Model Management" priklausanti klaipėdietė Italijoje dirba su modelių pasaulyje solidų vardą seniai išsikovojusia IMG agentūra. Būsima dvyliktokė mokslų dėl daugelio merginų išsvajotos karjeros nutraukti neketina - planuoja fotografuotis tik per atostogas.

Išbandymai laisve

Ši vasara Milane M.Mickutei - savarankiško gyvenimo debiutas. Širdis gražuolei nedreba. Atvirkščiai - ji atvira naujai patirčiai. To M.Mickutė negalėtų pasakyti apie savo tėvus. „Visus metus jie ragino mane, o dabar jau pradėjo jaudintis. Esu vienturtė dukra. Visgi tėvams teks priprasti, juk nebe už kalnų studijos, kai teks ilgesniam laikui atsisveikinti su namais", - šypsojosi klaipėdietė.

Su Kaune studijuojančiu mylimuoju į Italiją išvykdama M.Mickutė skyrėsi be ašarų. „Draugas vasarą dirbs, galbūt tai padės užsimiršti. Jau išlaikėme metų išbandymą gyvendami skirtinguose miestuose. Esame stiprūs", - tvirtino mergina.

Be rožinių akinių

Garsiojoje „Žuvėdroje" 11 metų šokusi M.Mickutė netiki greita ir svaiginančia sėkme. „Žinau, kad nepasipils milijonai. Reikia įdirbio ir laiko. Atsisveikinus su šokiais norėjosi kažko naujo, bandysiu prasimušti", - ramiai dėstė mergina.

Pernai nuvykusi savaitei į Milaną modelių gyvenimo kuluarais ji nebuvo sužavėta. „Italams trūksta organizuotumo. Ateini sutartu laiku į susitikimą, o tenka laukti dvi ar net tris valandas. Buvo neįprasta, nes kai šokau, laiką planuodavome minučių tikslumu. Visgi nusprendžiau, kad galiu prisitaikyti", - aiškino M.Mickutė.

Šokėjos laikysena - visam laikui

M.Mickutė tikino, jog ilgamečiam šokių partneriui Imantui Joneckiui išvykus studijuoti, sportinės karjeros pabaiga buvo neišvengiama. „Šoko nepatyriau. Buvome susitaikę su situacija", - užtikrintai sakė pasaulio vicečempionė.

Vis dėlto pasiteiravus, ar tenka dar bent retkarčiais pasisukti šokių aikštelėje savo malonumui, M.Mickutės veidas apsiniaukė: „Nemoku šitaip, nes anksčiau šokiai buvo mano darbas. Sunku matyti, kaip griūva viskas - įgūdžiai nyksta."

Šokiams mergina dėkinga už dailią, tvirtą laikyseną, kuri neliko nepastebėta ir pradėjus modelio karjerą. Dalyvavimas daugybėje varžybų dovanojo pasitikėjimo jausmą - fotografų blykstės merginai ne naujiena. „Aišku, drąsiau, kai gali įsikibti į partnerį", - pripažino M.Mickutė.

Smaližė odontologės dukra

Kasdienybėje Martyna ištikima natūralumui ir paprastumui. „Negalėčiau pasidalyti jokiu geros išvaizdos receptu. Dažytis nemėgstu, odos ypatingai neprižiūriu. Mama kartais net paragina: „Tepk daugiau", - juokėsi mergina.

178 centimetrų ūgio gražuolė sveria 55 kilogramus. Dėl kūno linijų klaipėdietei niekad neteko sukti galvos, nors saldumynus ji tiesiog dievina. Sporto sales kol kas M.Mickutė aplenkia.

„Niekaip neprisiverčiu", - prisipažino. Ir klasikinį, ir sportinį aprangos stilius vertinanti mergina pasikliauja mamos skoniu - dažnai su ja žygiuoja į parduotuves. Įkvėpta mamos pavyzdžio M.Mickutė svarsto apie odontologės arba burnos higienistės profesiją: „Būtų šaunu kartu dirbti, o modeliu, jei seksis, galiu ir iki 35-erių būti."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Palinkėt sėkmės?..

Dita

Dita portretas
As ja pamaciau seriale "Moterys meluoja geriau" ir susiradau kas cia per aktore, labai grazi mergaite, tik pamaciau ir supratau,kad manekene.Idomu ar dar dirba ja..:)
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių