„Solo Ansamblis“ kartu su Kanados įrašų kompanija pristatys naują albumą „Olos“

  • Teksto dydis:

Grupė „Solo Ansamblis“ skelbia ilgai lauktą žinią – netrukus gerbėjai sulauks antrojo ne tik šalies, bet ir tarptautinei rinkai skirto albumo „Olos“, kurį išleis po Kanados leidybinės kompanijos „Artoffact Records“ vėliava.

Albumas vinilo ir CD formatais pasirodys 2020 m. vasarį, o didįjį pristatymo koncertą atlikėjai surengs kovo 20 d. Vilniaus klube „Kablys“, iki tol koncertuos festivalyje „MENT“ Slovėnijoje.

Po tamsiai poetiško debiutinio albumo „Roboxai“ (2016) grupė išleisti naujų kūrinių neskubėjo: nuosekliai eksperimentavo garsu, išleido singlus „Dansingas“, „Eskalatorius į dangų“, „1“, „Limonadas“.

Antrasis „Solo Ansamblio“ albumas „Olos“ pristatys niekur neišleistus, naujus, originalius kūrinius, kurie ir toliau ryškins šalyje retą gyvai atliekamos elektroninės šokių muzikos žanrą, kuris atliepia šiuo metu Europoje vyraujančias muzikines tendencijas.

Išlaikydami lietuvišką identitetą, grupė ir toliau kuria tik lietuvių kalba. Tekstai kvies į pasivaikščiojimą po muzikinį miestą per daugelį temų: nuo socialinės kritikos iki slapčiausių vienišo miesto žmogaus jausminių koridorių, iliuzijų, ilgesio, liūdesio, sapnų. Kalbą muzikantai naudoja kaip lygiavertiškai svarbią išraiškos formą, kuriančią prasmę. Patirtis užsienio scenose parodė, kad originalių muzikos kompozicijų ir lietuviško teksto dermė suprantama visame pasaulyje ir prisideda prie kuriamo lietuviškos muzikos ženklo.

Ketverto pasirodymą „Eurosonic“ festivalyje pastebėjo Kanados leidybinė kompanija „Artoffact Records“, atstovaujanti industrinės, EBM, post-punk ir elektroninės muzikos atlikėjus. Neilgai trukus „Solo Ansamblis“ sulaukė pasiūlymo pasirašyti kontraktą albumo leidybai. „Grupę pastebėjau atsitiktinai, tačiau iš karto supratau, kad turime dirbti drauge. Performatyvi teatro ir skambaus industrinio muzikos atlikimo sintezė buvo labai įtaigi ir nors nesupratau žodžių – šis pasirodymas transliavo kažką šilto ir nepatirto iki šiol. Turime didelių ambicijų šiam projektui“ – sako kompanijos vadovas Jacek Kozlowski.

Bilietai į albumo „Olos“ pristatymo koncertą kovo 20 dieną „Kablyje“ pradedami platinti gruodžio 2 dieną sistemoje „Paysera“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių