Pereiti į pagrindinį turinį

Iš sostinės į Kauną sugrįžusi Arina pasijuto laisvesnė

2010-10-30 12:00
Iš sostinės į Kauną sugrįžusi Arina pasijuto laisvesnė
Iš sostinės į Kauną sugrįžusi Arina pasijuto laisvesnė / Gedimino Bartuškos nuotr.

Arina švyti. Jai patinka permainos. Bliuzo karaliene vadinama dainininkė, pardavusi butą sostinėje, po aštuonerių metų grįžo į gimtąjį Kauną. Čia ji dvejus metus studijuos kosmetologiją.

Iš įpročio pasuko Vilniaus link

Arina skubėjo, o jos greitakalbė neslėpė puikios nuotaikos. Už kelių valandų 41 metų moters laukė skrydis į Londoną. Ne, šįkart ne dirbti, o trumpam šauniai pasilinksminti – geras Arinos pažįstamas švenčia keturiasdešimtmetį. Pasibaigus vakarėliui Londone dainininkė vėl vaikščios gimtojo Kauno gatvėmis.

"Nerealiai patinka, nerealiai!" – Arina neslepia, kad po aštuonerių metų, praleistų sostinėje, du mėnesiai antrajame Lietuvos mieste jai kelia tik nuostabias emocijas.

Jai patinka Kauno senamiestis, kuriame jos draugai atidarė itališką taverną. Šiame mieste ji turi daug bičiulių, pažįstamų iš senų laikų.

Po akimirkos Arina prunkščia, nes prisimena, kad kartą iš įpročio jau buvo beveik pasukusi į autostradą ir vos nepradėjo važiuoti Vilniaus link.

Kardinalių permainų nėra

Vilniuje ji keldavosi 6–7 val. ryto, Kaune – lygiai taip pat. Ir Vilniuje, ir Kaune savo dieną dainininkė pradėdavo nuo stiklinės vandens, vieno, po to antro puodelio kavos.

Vilniuje maždaug 60 kv. m bute Satariškėse pro langą ji matė žolę ir saulę. Netoli Senamiesčio esančiame panašaus dydžio bute, kurį nusiprko Kaune, pažvelgusi pro langą Arina irgi mato panašų vaizadą. Naujasis būstas jai patinka, jis jaukus ir šiltas.

Po mokslų ir darbų Kaune Arina grįžta kartais 20, kartais – 22 val., kartais – pusiaunaktį. Panašiai būdavo ir tada, kai gyveno sostinėje.

"Niekas kardinaliai nepasikeitė, bet man dabar labai patinka gyventi. Specialiai ieškojau ramybės. Kaune mažiau šurmulio, – skubiai kraudamasi daiktus tarškėjo Arina. – Mano dvasinė būsena puiki, pasikeitimus labai mėgstu."

Tiesa, po akimirkos dainininkė prisipažino, kad Kaune ji atranda daugiau kultūrinių renginių, dažniau lanko teatrą, nors gimtajame mieste, kur Šv.Valentino dienos išvakarėse, vasario 13-ąją, ji gimė, moteris turi ir daug mažiau laisvo laiko.

"Tačiau Kaunas – jaukesnis, kompaktiškesnis, mažesnis", – Arina mano, kad galbūt todėl lengviau visur suspėti.

Valgyti gamina sūnus

Išgėrusi vandens ir kavos Arina skuba į mokslus Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre. Kosmetologijos profesija, kurios įgūdžių nutarė profesionaliai mokytis, jai patiko seniai: atėjusi pas pažįstamą kirpėją, Arina susižavėjusi stebėdavo kosmetologių darbą.

"Tarsi vėl prisiliečiau prie kažko malonaus", – prisipažįsta. Arina jau baigė masažo kursus. Po mokslų dainininkė skuba į darbą – į nedidelę, kaip ji vadina, moterų sveikatos ir dvasios buveinę.

"Kur ji? Kas nori, atranda, – paslaptingai juokiasi Arina. – Ar vyrai įleidžiami? Žinoma, tik jie iš ten nenori išeiti."

Klientės ją atpažįsta. Kartais tik žiūri nustebusios, o kartais įsidrąsina paklausti, ar tai – tikrai ji. "Aš, aš, – juokiasi dainininkė. – Kaunas – nedidelis, visi miega po viena antklode, visi vieni kitus pažįsta."

Kartais Arina pietauja pas drauges, bet dažniausiai – namie. Neretai jai gamina Kaune virėjo specialybės besimokantis jos devyniolikmetis sūnus Martynas. Jis žino, kad mamai labai patinka jo gaminama vištiena arba kalakutiena pagal kinišką receptą.

Dainininkės širdis laisva

"Miestas pastebimai atsigauna", – kalba apie Kauną Arina. Paklausta, ką gimtajame mieste atrado iš naujo, susimąsto: "Keista būsena, bet čia vėl atradau save. Pasijutau laisvesnė."

Dainininkė tikina, kad niekada neskuba imtis kokių nors veiksmų, bet ir nevėluoja: kai ateina momentas, tinkamas įkvėpimas, ji veikia. Lietuvos bliuzo karalienei patinka nenuobodus gyvenimas. Arina smerkia save, jei kartais užsisėdi vienoje vietoje.

Daugiau nei 20 metų dainuojanti Arina muzikos mesti nė neketina. Po darbo ji skuba į Romainius, kur savo studiją įsirengęs muzikantas, su kuriuo ji repetuoja.

O meilė? Ar ne pas mylimąjį ji išskuba į Londoną?

"Ne jūsų reikalas, – šypsosi Arina ir prisipažįsta: – Mano širdis laisva, bet flirtas – nuostabus dalykas. Jei gali flirtuoti – dar esi gyvas."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų