Pereiti į pagrindinį turinį

Spektaklio premjeroje – puikių aktorių duetas

2009-03-25 09:00
Spektaklio premjeroje – puikių aktorių duetas
Spektaklio premjeroje – puikių aktorių duetas / Dalios Birškės nuotr. Dviese: naujame spektaklyje aktoriai D.Kazlauskas ir V.Kuodytė pasakoja penkių skirtingų porų istorijas.

Apie savo sceninį duetą du Lietuvos teatro talentai – aktoriai Viktorija Kuodytė ir Dainius Kazlauskas – pagalvodavo dar nuo studijų laikų, o idėją realizuoja dabar, pasirinkę anglų dramaturgo Peterio Quilterio naujausią pjesę "Duetai".

Balandį rodys uostamiestyje

Dažniausiai yra tik du žmonės – ir didžiulėje minioje, ir mažučiame kambarėlyje. Du žmonės su savo bendra istorija, kuri visuomet beveik nepermatoma žvelgiantiems iš šalies. Gyvenimo duetai. Nesuskaičiuojama daugybė duetų visoje žemėje.

Spektaklio, pateikiančio penkias nekasdieniais jausmais nuspalvintas istorijas, debiutas Lietuvoje – rytoj. Tai bus "Duetų" europinė premjera, ji vyks Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose (buvusiuose VRM rūmuose). Antrasis premjerinis spektaklis Vilniuje bus parodytas balandžio 1-ąją, o vėliau "Duetai" keliaus į Klaipėdą ir Kauną.

Balandžio 23-iąją premjera bus pristatyta Klaipėdos, o balandžio 30-ąją – Kauno publikai. Bilietai jau parduodami į visus premjerinius spektaklius.

Vaidins po penkis personažus

"Duetų" pastatymo darbai prasidėjo pernai vasaros pabaigoje – praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai ši pjesė buvo viešai paskelbta. Kūrinį sudaro penki neilgi ir tarpusavyje nesusiję epizodai, kuriuos besikeičiančioje scenografijoje pateiks tie patys du aktoriai.

"Vieno spektaklio metu suvaidinti po penkis skirtingus personažus – jau vien tai yra gana nepaprasta užduotis abiem aktoriams. Tačiau dar svarbiau buvo atrasti atskiras spektaklio dalis vienijančias gijas, išryškinti skirtingas kiekvienos istorijos prasmes", – sakė pats spektaklį "Duetai" režisavęs D.Kazlauskas.

Pjesės autorius P.Quilteris savo naujausią darbą vadina "romantine komedija". Tačiau, D.Kazlausko nuomone, scenoje pasakojamos penkios skirtingų porų istorijos sunkiai telpa į šio žanrinio apibūdinimo rėmus.

"Du žmonės visuomet turi savo bendrą istoriją. Ir natūralu, kad kiekvienai porai ji atrodo unikali. Tačiau, pažvelgus atidžiau, ima aiškėti, kad kiekvienas toks duetas – tai dalis mūsų pačių. Nes visų mūsų gyvenimo istorijos iš esmės yra gana panašios", – mano D.Kazlauskas.

Jis ir jo scenos partnerė "Duetuose" V.Kuodytė – vieni ryškiausių savo kartos aktorių Lietuvoje. Viktorija yra trijų "Kristoforo" apdovanojimų laureatė, o Dainius yra pelnęs "Auksinį scenos kryžių" už geriausią vyro vaidmenį.

Pasaulyje pasirodė šiemet

"Duetai" – tai trečiasis teatro agentūros "Baltic Music" projektas. Debiutinis agentūros darbas – vieno aktoriaus komedija "Urvinis žmogus" – jau penktą sezoną yra vienas populiariausių spektaklių Lietuvoje. Prieš metus pastatyta situacijų komedija "Boeing Boeing" jau rodyta daugiau kaip 50 kartų septyniuose šalies miestuose.

Pjesės "Duetai" autorius P.Quilteris – per viso labo ketverius metus plačiai pagarsėjęs vardas tarptautinėje teatro bendruomenėje. Jo pjesės jau išverstos į 14 kalbų ir buvo bent po vieną kartą statomos dvidešimtyje pasaulio šalių.

Pasaulinė "Duetų" premjera įvyko 2009 m. vasario mėnesį Naujojoje Zelandijoje – nedidelio regioninio teatro scenoje. Be to, spektaklis pagal šią pjesę ką tik pastatytas JAV. Iki šių metų pabaigos "Duetus" ketinama pastatyti dar bent dešimtyje valstybių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų