Pereiti į pagrindinį turinį

Spektaklis kūdikiams

2012-12-18 23:59

Sekmadienį Vilniuje, Menų spaustuvėje, įvyko šokio teatro "Dansema" premjera. Šįkart teatras sukūrė pirmą spektaklį patiems mažiausiems – kūdikiams ir vaikams iki trejų metų.

"Mozaika" – jau septintas šokio teatro "Dansema" spektaklis, tačiau pirmas tokiems mažiems žiūrovams. Choreografė ir šokio teatro "Dansema" įkūrėja Birutė Banevičiūtė sakė tyrinėjusi mažų vaikų elgesį, judesius ir spektaklyje siekia atskleisti jų pasaulį per geometrines formas ir spalvas.

"Mūsų mintis buvo sudominti vaikus daiktais, spalvomis, garsais iš jų artimiausios aplinkos arba tuo, kas jiems įdomu, ką jie supranta, ką girdi, mato. Skaitėme literatūros, stebėjome vaikus, ir tos spalvos, kurios matyti, – raudona, žalia, geltona, mėlyna, ir formos – trikampiai, kvadratai, kūgiai, yra visa tai, ką tokio amžiaus vaikas pamato, pastebi. Norėjome ir linksmumo, todėl iš tų figūrų spektaklio pabaigoje susidaro lyg daržovės, kurias galbūt atpažins, gal bus grybai ar gėlės. Bandysime dėlioti mozaiką", – pasakojo choreografė B.Banevičiūtė.

"Mozaikoje" skamba specialiai šiam spektakliui sukurta kompozitorės Rasos Dikčienės muzika, parinkti aukšti, paprasti tokio amžiaus vaikams tinkami garsai ir jų deriniai, spektaklyje šoka Giedrė Subotinaitė, Indrė Bacevičiūtė ir Mantas Stabačinskas. Į spektaklį, trunkantį pusvalandį, šokėjai įtrauks ir vaikus.

Spektaklį Menų spaustuvėje bus galima pamatyti ir sausį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų