Stresą tolimųjų reisų vairuotojas įveikė megzdamas prabangias sukneles

  • Teksto dydis:

Mezgimas tikrai ramina nervus, įsitikinęs netikėtai Lietuvoje išgarsėjęs tolimųjų reisų vairuotojas Valentinas Kairys, kurio numegztą suknelę priėmė Kembridžo hercogienė Katerina.

„Pirma mintis buvo padovanoti suknelę Karalienei Elžbietai II-ajai 60-mečio karaliavimo proga“, – LRT televizijos laidai „Stilius“ pasakoja V. Kairys. Tačiau į jaunatviškumą labiau linkęs vairuotojas pripažįsta taip ir nesugalvojęs, ką galėtų pritaikyti tokio garbaus amžiaus moteriai. Su Kembridžo hercogiene Katerina vargo nebuvo, ji esą manekenės figūros, tai ėmė žmogus ir numezgė jai suknelę. Atsakymo iš karališkųjų rūmų sulaukęs vyras iš tiesų jo net ir nesitikėjo, todėl gavęs karališkosios šeimos raštą jautėsi labai pagerbtas. Kas buvo parašyta kilmingos damos laiške mezgančiam vyrui?

Atsakymo „Stiliaus“ herojus neslepia ir tikina, jog mezgimas jam padėjo įveikti gyvenimo stresą. „Taip ir būčiau tyliai mezgęs, jei ne draugas, kuris padrąsino mane neslėpti savo talento ir darbų“, – pasakoja netikėtai išgarsėjęs V. Kairys. Po to, kai viena labiausiai fotografuojamų pasaulio moterų – Kembridžo hercogienė Katerina – priėmė lietuvio numegztą ir jai dovanų nusiųstą suknelę, Valentino meistrystę įvertino ir madai neabejingos Lietuvos moterys.

Mezgimo siūlai ir virbalai yra dalykai, be kurių tolimųjų reisų vairuotojas nesileidžia nė į vieną kelionę. Kai poilsio valandomis jo kolegos snaudžia, varto laikraščius ar pliekia kortomis, Valentinas su malonumu darbuojasi virbalais, vieną po kitos kurdamas įspūdingas sukneles.

„Stiliaus“ laidai Valentinas pasakoja megzti išmokęs dar vaikystėje kartu su krūva kitokių amatų, kuriuos buvo įvaldę jo tėvai. „Įvairiais vyro gyvenimo momentais šis įgūdis tai sugrįždavo, tai būdavo atidedamas į šalį, tačiau niekada nebuvo užmirštas“, – prisipažįsta Valentinas, kurį laiką apmegzdavęs žmoną ir vaikus tokiais praktiškais drabužiais kaip megztiniai, kepurės, šalikai. Įmantrių pūko lengvumo moteriškų suknelių vairuotojas ėmėsi ištiktas didelio streso, apie kurį jis atvirai pasakoja laidoje.

Ploniausi moherio siūlai, paties sugalvoti raštai ir – jokių siūlių. Kartais galvą tenka gerokai pasukti, tačiau Valentinas teigia esantis labai kantrus, net jei ir nesiseka. „Daugiau mezgančių vyrų nepažįstu, bet, kad tokių yra, sužinojau iš siūlais prekiaujančių pardavėjų“, – dėsto vairuotojas. Kompleksų dėl stereotipinio požiūrio, esą mezgimas – moterų užsiėmimas, V. Kairys tikina nejaučiantis ir vyriškų pašaipų dėl tokio savo pomėgio nepatiria.

Nors vartydamos rankose šio mezgėjo sukneles moterys aikčioja nuo jų grožio bei elegancijos, Valentinas kol kas neketina iškeisti galingo tolimųjų reisų sunkvežimio vairo į dizainerio karjerą. Kuo siejasi kelias, siūlai ir pomėgis gėrėtis žvaigždėtu nakties dangumi?

Pokalbis su originaliu mezgimo virtuozu – jau šį sekmadienį 17.35 val. laidoje „Stilius“ per LRT televiziją. 


Šiame straipsnyje: stiliusMezgimasLRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Teresė

Teresė portretas
Esu skaičiusi, kad megzdavo ir dainininkas a. a. Sergejus Larinas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių