Su didžiausia savo baime susidūręs V. Radzevičius: nejaučiau, ką rėkiu

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį per TV3 televiziją – pirmoji projekto „Aplink Lietuvą. Miestai“ serija. Laidų metu garsiausi šalies keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius apžvelgs 10 Lietuvos miestų. „Kodėl miestai? Miestai yra labai svarbūs mūsų ir kiekvienos tautos gyvenime. Miestuose vystėsi amatai, telkėsi valdžia, plėtojama architektūra, kultūra“, – įsitikinęs V. Radzevičius.

Pirmosios laidos metu M. Starkus ir V. Radzevičius lankysis Alytuje. Norėdami pažinti miestą, jie leisis į kelionę dviračiais. Itin dideli įspūdį keliautojams paliks vaizdingas dviračių takų maršrutas. „Didelis turtas yra geri dviračių takai. Kai esi šios transporto priemonės gerbėjas ir turi galimybę važinėti dviračiais, tai yra fantastika. Didžiąją metų dalį Alytuje gali išgyventi be automobilio. Aš, turbūt, ir važinėčiau dviračiu“, – įsitikinęs M. Starkus.

M. Starkus ir V. Radzevičius aplankys Alytaus piliakalnį, gamins avienos karką, apžiūrės Alytaus fortus, Baltosios rožės tiltą, aukščiausią pėsčiųjų ir dviračių tiltą Lietuvoje. Keliautojai apsilankys ir Alytaus kraštotyros muziejuje. Juos pasitiks muziejininkas Giedrius Bernatavičius.

Specialistas papasakos apie tai, ką galima pamatyti šiame muziejuje. M. Starkus išbandys vieną populiariausių muziejaus pramogų – atviruko siuntimas iš praeities. „Muziejuje susipina modernumas, istorija, šiuolaikinės technologijos. Atvykus į muziejų, gali patirti daug gerų įspūdžių. Alytaus miesto istorija ir įdomybės yra labai patrauklios. Noriu čia atvažiuoti su šeima, visiems yra, ką veikti“, – po vizito kalbės V. Radzevičius. 

Vieną didžiausių atradimų keliautojai įvardins Alytaus miesto parkus. M. Starkus ir V. Radzevičius apsilankys Alytaus jaunimo parke, kuriame stūkso akį traukiančius skulptūros. „Man net šiek tiek gėda. Alytuje buvęs ne kartą ir net neįsivaizdavau, kad yra toks nuostabus parkas“, – sekmadienį, 11.30 val. sakys V. Radzevičius.

Didžiausi išbandymai keliautojų lauks Alytaus nuotykių parke. Čia V. Radzevičiui teko susidurti su didžiausia savo baime – aukščiu. Jis išbandė laisvo kritimo sūpynes. 

„Žmogus – įdomi ypatybė. Žino, kad bus baisu, neaišku, kaip bus, bet jis nori tą padaryti, įveikti save. Kai mane pradėjo kelti su tomis sūpynėmis, tai atrodė viskas baisiau, baisiau, baisiau. Norėjau sakyti, kad „užteks, paleiskite“.

Tu niekada nežinai, kada tave paleis, pradėsi kristi. Ir staiga įvyksta atitrūkimas ir tu skrendi. Man pratrūko jausmai, nejaučiau, ką ten rėkiu. Esu verdantis nuo adrenalino, susijaudinęs. Potyriai buvo labai įdomūs“, – apie išbandytą pramogą kalbės V. Radzevičius. Nuo kolegos neatsiliko ir M. Starkus. Jis išbandė skrydį per Nemuną.

„Aplink Lietuvą. Miestai“ – sekmadieniais, 11.30 val. Per TV3 televiziją!

Projektas Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0003 „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas vietinio turizmo rinkoje“ finansuojamas pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir LR biudžeto lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip visada

Kaip visada portretas
spalvotai, įdomiai, nuotaikingai ir užvedančiai.Manau kad Starkaus ir Radzevičiaus kelionės(visos)turi įeiti į Lietuvos aukso fondą kartu su bevek to paties lygio ,,Nemunu per Lietuvą".Turime dar gabių ir įdomių žmonių, turime..Didžiuojuosi..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių