Su „Eurovizijos“ atranka atsisveikino pirmasis šešetukas

Pirmojoje „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laidoje LRT TELEVIZIJOS žiūrovams prisistatė 12 atlikėjų, tačiau net pusė jų kito „Eurovizijos“ atrankos etapo nebeišvys.

Bendra lentelė:

1. Edgaras Lubys – 12 balų

2. Sasha Song – 10 balų

3. Paula – 8 balai

4. Grupė „Golden monkeys“ – 7 balai

5. Otreya – 6 balai        

6. Benas Malakauskas – 6 balai

7. Tadas Rimgaila ir Samanta Tina – 5 balai

8. Augustė Vedrickaitė – 4 balai

9. Audrius Petrauskas – 4 balai

10. Dagna – 3 balai

11. Justin 3 – 2 balai

12. Rūta Andruškevičiūtė – 1 balas

Žiūrovų balsai:

Paula – 12 balų

Edgaras Lubys – 10 balų

Sasha Song – 8 balai

Grupė „Golden monkeys“ – 7 balai

Otreya – 6 balai

Tadas Rimgaila ir Samanta Tina – 5 balai

Benas Malakauskas – 4 balai

Augustė Vedrickaitė – 3 balai

Justin 3 – 2 balai                       

Audrius Petrauskas – 1 balas

Dagna – 0 balų

Rūta Andruškevičiūtė – 0 balų

Komisijos balai:

Edgaras Lubys – 12 balų

Sasha Song – 10 balų

Benas Malakauskas – 8 balai

Grupė „Golden monkeys“ – 7 balai

Otreya – 6 balai        

Audrius Petrauskas – 5 balai

Paula – 5 balai

Dagna – 4 balai

Augustė Vedrickaitė – 3 balai

Tadas Rimgaila ir Samanta Tina – 2 balai

Justin 3 – 1 balas

Rūta Andruškevičiūtė – 0 balų

Konkurse šiemet rungiasi itin daug atlikėjų – net 51 kūrinys bus pateiktas žiūrovų ir komisijos teismui. Susipažinti su visais dalyviais prireiks net keturių šeštadienių.

V. Radžiūno / LRT nuotr.

Tokia atrankos sistema šį kartą pasirinkta ne tik dėl to, kad atlikėjų itin daug, bet ir todėl, kad, kaip sakė atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas, anksčiau dėl ilgos atrankos ir dažnų pasirodymų atlikėjai skųsdavosi pervargimu. Dabar pasirodymų gerokai sumažės.

Komisiją per pirmą nacionalinės atrankos laidą sudaro: operos solistė Sigutė Stonytė, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, muzikologas Darius Užkuraitis ir dainininkė Neda Malūnavičiūtė.

Pirmiesiems į sceną teko lipti „Justin trio“ su kūriniu „Streets of Vilnius“. Grupės įkūrėjas ir vokalistas – Justinas Stanislovaitis. Po pasirodymo R. Zilnys tikino, kad jį apėmė dviprasmiški jausmai. „Labai sunku spręsti išgirdus tik tą vieną kūrinį. Daina maloni ausiai, bet ar ji galėtų įsirėžti į atmintį ir važiuoti  į konkursą?“ – svarstė muzikos apžvalgininkas. R. Zilnys taip pat juokavo, kad jei nepavyks gerai pasirodyti „Eurovizijoje“, šis kūrinys puikiai tiktų Vilniaus miesto reklamai. „Pakankamai skaidrus, švarus balsas, maloniai paklausiau gana linksmos dainos. Atlikėjas man patiko, geras atlikėjas“, – įvertino S. Stonytė.

Jauna, vos 8  mėnesių dukrytės mama pristatyta Rūta Andruškevičiūtė atliko dainą „The way to your heaven“. „Jauna mama turi labai gerą balsą, stebiuosi, kad praėjo tiek nedaug laiko nuo vaikelio gimimo, o taip intensyviai buvo dainuojama“, – pagyrė S. Stonytė.

Tačiau operos solistė turėjo kritikos kūriniui: „Tačiau daina buvo labai girdėta, aš norėčiau kažko išskirtinio.“ Solistei pritarė ir D. Užkuraitis, sakęs, kad daina sukurta užsienio autorių, kurie paprastai kuria pagal visas taisykles, o tokie kūriniai nebūna įdomūs. „Tačiau jūsų debiutas puikus, tikiuosi dar ne kartą jus matyti scenoje“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmogus

Žmogus portretas
Ir vėl POLITINIS ŠOU PRASIDEDA, Renkam valstybę, , o ne atlikėją. Ir tokia propagandą transliuoja valstybinė televizija. BRRR PURTO
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių