Pereiti į pagrindinį turinį

Su kokiomis dainomis praleisti Kalėdas

2015-12-25 13:40
LRT
A.Ufarto/BFL nuotr.

Kai kurios lietuvių atlikėjų dainos jau tapo klasika ir Kalėdos be jų neįsivaizduojamos. Kviečiame prisiminti, o gal ir kartu padainuoti.

Beveik prieš 25-erius metus buvo sukurta Tomo Augulio daina „Kalėdų naktį tylią“ pagal tuo metu Šiaulių pedagoginiame universitete studijavusios Rasos Skrodenytės žodžius. Eilėraštį jis rado viename iš grupei „Sekmadienis“, kurioje tuo metu dainavo, adresuotų laiškų. R. Skrodenytė buvo priblokšta, kai sužinojo, kokiu hitu tapo jos eilėraštis.

Proginių dainų meistras Marijonas Mikutavičius garsėja ir Kalėdų srityje. Kasmet suskamba jo atliekama daina „Velnias, man patinka Kalėdos“. Jau turėdamas šį hitą, M. Mikutavičius pradėjo savo karjerą.

Visai kitokia šviesios atminties bardo Sauliaus Mykolaičio daina „Kalėdos“: truputį liūdna, bet šventiška. Žodžių, kaip ir daugumos bardų dainose, neužgožia paprastutė melodija.

Ar įsivaizduojamas švenčių laukimas be grupės „Kardiofonas“ ir jų dainos „Kalėdinė eglutė“? Ši daina 1986 m. „Kardiofoną“ ir išpopuliarino. Ji tapo tarsi grupės antspaudu. Muzikos autorius ir atlikėjas Rimantas Giedraitis šios dainos net nevadino kalėdine, o populiarumo paslaptį bando aiškinti nesaldaus, prasmingo poeto Antano Jonyno teksto poveikiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų