Pereiti į pagrindinį turinį

Sukluskite: muzikos festivalio ženklas: „MMP“, šūkis – „Lietuva plius“

2016-08-05 19:59
DMN inf.

Rugpjūčio 25-31 dienomis Marijampolės miestas jau trečią kartą vasaros saulėlydį palydės įspūdingais klasikos ir džiazo muzikos garsais. Šiomis dienomis miestas taps vienu skambančiu kultūros, muzikos, meno ir kultūrinio turizmo parku.

2016 – ųjų metų „Marijampolė Music Park" festivalio programa – išskirtinė ir jūs būtinai turite ten apsilankyti, nes...

LIETUVA PLIUS! – tokiu šūkiu pasitinka jus šių metų „Marijampolė Music Park“ festivalis –  „Lietuva+Vokietija“ , „Lietuva+Ukraina“, „Lietuva+Latvija+Estija“, „Lietuva+Belgija“ .

Festivalyje skambės išskirtiniai tarptautiniai muzikiniai tandemai ir sąsajų su Lietuva turinčių atlikėjų muzikinės programos: tai Vokietijoje operos vaidmenis kurianti dainininkė Viktorija Kaminskaitė ir įstabusis jos scenos partneris, tenoras Paulas Kaufmannas iš Vokietijos ir M.K.Čiurlionio styginių kvartetas; tai perkusijos virtuozas Arkadijus Gotesmannas, pianistas Dimitrijus Golovanovas ir latvių bei estų džiazo meistrai – saksofoninkas Denissas Paschkevichius ir kontrabosininkas Heikko Remmelis; tai ukrainiečių duetas ir scenoje, ir gyvenime – vokalistė Katiko Purtseladzė ir piansitas Pavelas Ignatjevas; tai belgų gitaristas Chrisas Ruebensas ir orkestras „Senoji Camerata“ (vad. V. Čepinskis).

MUZIKA PLIUS! Visuomet yra įdomu ir patrauklu, kai muzika palydima poezija, teatru, šokiais, vaizdais ir kitais menais. Festivalio „Marijampolė Music Park“ klausytojai turės ir šią galimybę – išgirsti ir pamatyti  menų sintezės projektus,  tai  - „JOS vizi-JOs“, kuris  reiškia jos ir jo pokalbius bei vizijas žodžio ir muzikos plotmėse bei „Nuo klasikos iki flamenko“ koncerte pasigėrėti muzikos ir šokio sąveika, žaisme, judesio bei garso vyksmo potyriais. Koncertų žvaigždės – tai Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai – Nelė Savičenko ir Petras Vyšniauskas, talentingasis jaunosios kartos aktorius Ainis Storpirštis ir pianistė Eglė Kasteckaitė, Vilniaus gitarų trio ir šokių grupė „Solea“.

PREMJEROS! Daugelis festivalio „Marijampolė Music Park“ koncertinių programų skambės Lietuvoje pirmą kartą. Jos nebus nuskambėjusios nei viename Lietuvos festivalyje prieš tai ar po to, jos nebus nuskambėjusios nei viename Lietuvos koncertinių įstaigų sezono repertuare. Šio festivalio koncertų programos išskirtinai skambės tik „Marijampolė Music Park“ festivalyje – rugpjūčio 25- 31 dienomis Marijampolės mieste – Poezijos parke, Vytauto parke, Kačių kiemelyje. „Kviečiame kartu praleisti paskutinius vasaros vakarus – romantiškus ir nepakartojamus, žvaigždėtus ir ramius, gaivališkus ir vis dar saulėtus, skambančius ir stebinančius nuostabiuose Marijampolės miesto parkuose. O Jūsų vis dar laukia muzkiniai siurpizai, netikėtos koncertų koncepcijos ir  sprendimai bei kiti „džiaziniai-poetiniai-muzkiniai-šokiniai“ ir netikėti  potyriai. Jei jūs nusiteikę eiti nepažintais Marijampolės miesto kultūriniais takais, mums pakeliui...“ – sako festivalio organizatorė ir meno vadovė,  pianistė Eglė Kasteckaitė.

Festivalio programa: rugpjūčio 25 d. 19 val. Marijampolės Poezijos parkas – KLASIKOS VAKARAS „Arte Operette“ . Rugpjūčio 26 d. 21 val. Vytauto parkas – DŽIAZO NAKTYS „Aš jaučiu meilę...“, rugpjūčio 27 d. 21 val. Vytauto parkas – DŽIAZO NAKTYS „Via Baltica Jazz“. Rugpjūčio 28 d. 17 val. Kačių kiemelis – MUZIKOS IR ŽODŽIO DIALOGAI „JOS vizi-JOs“. Rugpjūčio 30 d. 19 val. Poezijos parkas – GITAROS ATRADIMNAI „Nuo klasikos iki flamenco“. Rugpjūčio 31 d. 19 val. Poezijos parke – KLASIKOS VAKARAS „Pas de deux“. Koncertai nemokami. Atvykę, gausite festivalio programą, šalia kurios – nuoseklus kultūrinis Marijampolės žemėlapis, padėsiantis Jums surasti tai, kas svarbiausia – „MARIJAMPOLĖ MUSIC PARK“ festivalį!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų