Pereiti į pagrindinį turinį

Švedų žvaigždė J. Gonzalezas į Lietuvą atvyks su 22 muzikantų orkestru

2016-07-07 17:00
DMN inf.

Patvirtinta, kad švedų kultūros ramstis ir „indie folk“ muzikos žvaigždė Jose Gonzalezas įtraukė Vilnių į savo koncertų turą ir vasario 2 d. „Compensa“ koncertų salėje surengs pirmąjį savo pasirodymą Lietuvoje.

M. Johansson nuotr.

Su net 22 muzikantų orkestru „The String Theory“, kurį sudaro švedų ir vokiečių muzikų rinktinė, praneša agentūra „8 Days A Week“.

Šis analogų pasaulyje neturintis styginių projektas, kurio meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas yra pripažintas vokiečių kompozitorius Nackt, padės išpildyti gyvą J. Gonzalezo pasirodymo viziją.

Tai bus tik antrasis toks J. Gonzalezo turas su „The String Theory“ Europoje – pirmasis įvyko dar 2011 m. ir jame iš viso buvo 19 pasirodymų. Tiesa, viso koncertų turo bilietai buvo išparduoti, o Baltijos šalių šiame maršrute nebuvo.

 

 

„Norisi tikėti, kad su Jose Gonzalezo muzika esate pažįstami, jos klausote, jį mėgstate ir jam atskiro pristatymo nereikia. Šįkart skelbiam iš anksto, kad turėtumėt daugiau laiko viską susiplanuoti. Prisipažinsime, kad būtent tokį didelį koncertą su orkestru į Vilnių planavome atvežti beveik 3 metus. Tai kol kas įdomiausia metų žinia iš mūsų stovyklos. Ir dar viena proga, po Benjamino Clementine`o magijos, apsilankyti „Compensa“ koncertų salėje”, – sakė muzikos agentūros „8 Days A Week“ partneris Martynas Butkevičius.

 

 

Įdomu tai, kad J. Gonzalezas – Lietuvos publikai jau pažįstamos švedų grupės „Little Dragon“ vokalistės Yukimi Nagano antroji pusė, biochemijos mokslų daktaras, ateistas ir vegetaras. Jo tėvai paliko Argentiną ir persikėlė gyventi į antrąjį pagal dydį Švedijos miestą ir pagrindinį šalies uostą Geterborgą. Čia gimė, užaugo ir savo dienas iki šiol leidžia buvęs metalistas J. Gonzalezas, savo solinę karjerą pradėjęs dar prieš 14 metų.

Namuose įrengtoje studijoje buvo įrašytas ir praėjusiais metais išleistas paskutinis muzikanto studijinis albumas „Vestiges & Claws“, kuris jam pelnė prestižinį „Impala“ apdovanojimą už geriausią metų albumą, išleistą Europoje. Tokį pat nepriklausomą apdovanojimą kiek anksčiau yra gavusios tokios muzikos pasaulio žvaigždės kaip „Caribou“, Adele ir „The XX“. Šis 10 kūrinių albumas jau trečiasis šiam visada tik pirštais su gitara grojančiam „indie folk“ muzikos burtininkui. Jose Gonzalezas šį albumą įrašė savo jėgomis – be jokios leidybinės kompanijos ir prodiuserių pagalbos.

Daug talento, aksominis balsas, pasaulinis pripažinimas, pasiekimų lentyna, kritikų pagyros, Benno Stillerio režisuoto filmo „The Secret Life of Walter Mitty“ garso takelis, kolaboracijos su kitais kūrėjais, visų mėgstamos grupės „Junip“ etiketė ir du šios grupės albumai, Lietuvoje jau rodytas dokumentinis filmas „The Extraordinary Ordinary Life of Jose Gonzalez“ ir kiti gražūs dalykai kuria išskirtinę šio muzikanto istoriją ir paveikslą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų