Viešbučio "Martialis" trejų metų gimtadienio šventę papuošė ištryškę karšto šokolado fontanai ir daržovių bei vaisių skulptūros.
Grožio, skonio ir muzikos šventėje didžiausias dėmesys skirtas romantikai ir originalumui. Žybsint daugybei žvakelių, tarp vaišėmis nukrautų stalų grakščiai sukantis balerinoms, sostinės Antakalnio rajone įsikūrusiame trijų žvaigždučių viešbutyje rinkosi kviestiniai svečiai. Čia jų laukė įspūdingi kulinarijos šedevrai iš moliūgų, cukinijų, baltųjų ridikų, morkų, kaliaropių ir kitų rudens gėrybių.
Už vakaro vaišes atsakingas virtuvės šefas Stanislavas Kizenevičius tikino, kad valgomas skulptūras drožinėti pradėjo prieš dvi dienas.
"Kiekvieną pobūvį stengiuosi dekoruoti ne plastikinėmis puošmenomis, o šviežiomis daržovėmis ir vaisiais. Tai – mano noras ir reikalavimas", – sakė daugiau nei dešimtmetį kulinarijai atsidavęs specialistas. "Maisto ruošimo menas turi savas taisykles. Vaisių stalui reikia drožinėto arbūzo, o vestuvių stalą gražu papuošti grakščiais povais", – patarimais dalijosi virtuvės šefas. Pašnekovas atskleidė, kad profesionalas vieną skulptūrėlę gali išdrožti per porą valandų, o neįgudusiai rankai gali prireikti ir pusdienio.
S.Kizenevičius apgailestavo, kad ne kiekvienam restoranui ir ne kiekvienam svečiui reikalingas iškilmingas stalo dekoras: "Didžioji dalis nori išsisukti kuo pigiau, tuomet bet kokius papuošimus, deja, tenka pamiršti."
Ketvirtus metus pradedančio viešbučio direktorė Jolanta Bacevičienė pasidžiaugė darniu ir darbščiu kolektyvu, padėjusiu įgyvendinti ne vieną sumanymą. Vakaro šeimininkė vylėsi, kad jaukūs viešbučio kambariai su romantišku restoranu, europietiška virtuve ir patogiomis konferencijų salėmis svečius maloniai stebins dar ne vienus metus.
Naujausi komentarai