Pereiti į pagrindinį turinį

"The Swingle Singers" vėl dainuos Klaipėdoje

2009-01-14 09:00
"The Swingle Singers" vėl dainuos Klaipėdoje
"The Swingle Singers" vėl dainuos Klaipėdoje / Legendiniai: "The Swingle Singers" susibūrė daugiau nei prieš keturis dešimtmečius, per tą laiką pasikeitė jau kelios dainininkų kartos.

Legendinė britų grupė vėl koncertuos Klaipėdos koncertų salėje. Prieš porą metų "The Swingle Singers" pirmąsyk dainavusi Lietuvos uostamiestyje ir pakerėjusi čionykštę publiką, sausio 15-ąją čia sugrįš su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (LVSO).

Šlovės viršūnėje

Ketvirtadienį jų pasirodymu prasidės naujas salės repertuaro koncertų pusmetis. Sulaukę gausių klaipėdiečių aplodismentų 2006 m. festivalyje "Permainų muzika" šįkart "The Swingle Singers" muzikuos su LVSO, diriguojant Gintarui Rinkevičiui.

"The Swingle Singers" grupės, įkurtos amerikiečio Wardo Swingle’o, istorija skaičiuojama jau penktą dešimtmetį, tačiau iš nuotraukų į mus žvelgia jauni ir besišypsantys veidai. Pasikeitė jau kelios dainininkų kartos, ir net į Klaipėdą po poros metų pertraukos vėl atvykstančios grupės sudėtyje bus naujų vardų.

Apkeliavę beveik visus žemynus, koncertavę garsiausiose pasaulio scenose talentingi britai pelnytai išgyvena savo šlovės valandas ir gali didžiuotis neabejotinu tarptautiniu pripažinimu.

Melomanai garbina

Jų koncertų programas paprastai sudaro dalis klasikinės muzikos kūrinių (tarp jų ypatinga vieta tenka J.S.Bachui), atliekamų su tradiciniu svingavimu, vėliau klausytojai pamaloninami džiazo bei populiarios muzikos aranžuotėmis. Taip pat "The Swingle Singers" atlieka ir modernią šiuolaikinę muziką, kurią jiems specialiai rašo įžymūs dabarties kompozitoriai.

Taigi šios unikalios grupės "prekinis ženklas" yra ne konkreti sudėtis ar muzikinių kūrinių pasirinkimas, o būtent garsas, kuriuo ji nustebino pasaulį prieš kelis dešimtmečius. "Svingliškas dainavimas" (angliškai "Swingle Singing") jau yra tapęs konkrečia dainavimo technika, kurią siekia įvaldyti daugelis vokalistų. Jai būdingas dainavimas arti mikrofono ir be vibrato, instrumentų imitavimas ir ypatingas garso lengvumas – tarsi perregima faktūra.

"The Swingle Singers" įrašų savo kolekcijoje turi daugelis melomanų. Pelnę keletą "Grammy" apdovanojimų jie iš tiesų yra nuostabūs. A capella muzikos srityje grupė užima išskirtinę vietą – daugelis ją tiesiog garbina.

A capella ir orkestras

Jau kelinti metai "The Swingle Singers" atvyksta į Lietuvą ir koncertuoja Vilniaus kongresų rūmuose. Aštuonių vokalistų balsai skamba lyg darnus orkestras ir garso darna bei grožiu "konkuruoja" su LVSO. Šįkart grupė su minėtu orkestru pasirodys dar Kauno bei Klaipėdos publikai.

Koncerte "The Swingle Singers" dainuos auksinius savo a capella repertuaro kūrinius, tarp jų – klasikinių F.Chopino, W.A.Mozarto, J.S.Bacho, A.Piazollos kūrinių aranžuotės, džiazas, Björk, Stingo, kita populiari muzika. Pritariant orkestrui suskambės A.Disney "Fantasy" ir H.A.Medley "Over the Rainbow". Vien tik simfoninis orkestras interpretuos W.A.Mozartą ir A.Piazollą.

"The Swingle Singers" ir LVSO publikai žada džiugesio, virtuoziškumo ir aistros kupiną pasirodymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų