T. Ališauskas: labai tikiuosi, kad kiekvieną sezoną tapdavau bent truputį brandesnis

"Labai tikiuosi, kad jeigu su televizija kartu keičiausi ir aš, tai kiekvieną sezoną tapdavau bent truputį brandesnis", – apie savo ryšį su ketvirtį amžiaus gyvuojančia LNK televizija kalba legendinės laidos KK2 vedėjas Tomas Ališauskas. Jis – vienas iš ilgiausiai šioje televizijoje dirbančių žmonių.

Pradžioje – muzika

LNK jau 25-eri. T.Ališauskas kartu su šiuo televizijos kanalu yra nuo 1998 m. "Su įvairios trukmės pertraukomis bus apie 22-ejus metus", – skaičiuoja jis.

Dar 1994 m. T.Ališauskas su režisieriumi Donatu Ulvydu buvo pakviesti BTV televizijoje kurti laidą apie populiariąją muziką. "Mano darbas televizijoje apskritai prasidėjo Vilniaus spaudos rūmuose, septynioliktajame aukšte. O LNK atsidūriau paprasčiausiai – atėjome su kolega Mariumi Bereniu pas tuometinį vadovą ir pasakėme, kad norime vesti laidą, o kitą dieną atnešėme savo idėjas popieriuje. Tad pirmas žingsnis buvo paprastas, o paskui jau reikėjo lipti į kalną – viską paversti TV laida", – pasakoja jis.

"Bėda buvo ta, kad lipti į tą kalną reikėjo neturint nei reikiamos patirties, nei žinių, nei įrangos, nei lėšų jai, ir dar tamsią naktį!.. Tad užsidėjome akinius nuo saulės ir pirmyn", – priduria šiandien jau ilgametę patirtį televizijos užkulisiuose turintis laidų vedėjas.

Dar anksčiau, 1992-ųjų vasarą, T.Ališauskas dirbo radijuje. "Tada tai buvo radijo stotis M-1. Paskui nuo 2005-ųjų trejetą metų dirbau ZIP FM, o vėliau dar maždaug tiek laiko RC. Laidų per šį netrumpą laikotarpį buvo sukurta įvairiausių, bet visos buvo vienaip ar kitaip susijusios su populiariąja muzika, nes tada ją labai mėgau. Spalvingi laikai ir juos prisiminti visada smagu", – dalijasi jis.

Keistenybės ir nesąmonės

LNK žiūrovai T.Ališauską prisimena ir kaip kadaise gyvavusios laidos "Dievai ir Demonai" vedėją.

Atėjau į LNK jau kanalo vaikystėje, o augo jis tiesiog akyse.

"Ta laida gyvavo vieną sezoną. Ji buvo nenusakomo turinio. Kai kas vadindavo humoro, kai kas nesąmonių, kai kas šlykštynių ar keistenybių laida, ir joje visa tai tikrai buvo. Tai laidai nebuvo taikomi kokie nors standartai, tad ji ir būdavo tarsi tam tikras visko kratinys. Trumpas jos gyvavimo laikotarpis parodė, kad tai nebuvo itin geras sumanymas, tačiau tuometė mūsų komanda įgijo vertingos patirties. Ir nepaisant to, kad po pirmo sezono kūrybinis laidos branduolys išsiskirstė, tačiau visus laidos kūrėjus, vėliau dirbusius jau atskirai, lydėjo sėkmė", – pasakoja jis.

Dabar LNK žiūrovai T.Ališauską dažnai sieja su infošou laida KK2. Prie jos vairo laidų vedėjas sako atsidūręs taip pat labai paprastai. "2006 m. dirbau su labai šauniu kolektyvu vienų metų gimtadienį ką tik atšventusioje radijo stotyje ZIP FM ir netikėtai sulaukiau prodiuserio Sauliaus Bartkaus, iš kompanijos "Be tabu", skambučio. Netrukus po to susitikome ir nusprendėme pabandyti bendradarbiauti, kuriant TV laidas", – dėsto žinomas televizijos veidas.

"Taip, vėlgi paprastai, pradėjau dirbti "Be tabu" komandoje. O kai po poros metų buvo sumanyta kurti KK2, vedėjo klausimas buvo išspręstas akimirksniu. Paprasčiausioje darbinėje redakcijos aplinkoje S.Bartkus tarsi kasdienį patį nereikšmingiausią dalyką pasakė: būsi naujos laidos vedėjas. Nors visai nebuvo būtina, atsakiau: žinoma būsiu, nes esu geriausias vedėjas, kokį tik žinau", – juokauja T.Ališauskas.

Realybė su humoru

KK2 televizijos eteryje pasirodė 2008-ųjų rugsėjį, tad šis sezonas bus tryliktas. Panašu, kad laida – nemirtinga. "Spėju, kad žiūrovams ji patinka dėl to, kad nėra atitrūkusi nuo realybės ir žvelgia į tą realybę dažniausiai su humoru. Manau, kad žiūrovams kur kas priimtiniau matyti ne visai malonius dalykus, pateikiamus televizoriaus ekrane ne vien tik sausu žinių pranešimo būdu", – požiūrį atskleidžia laidos vedėjas.

T.Ališauskas įsitikinęs – ne tik lietuviams patinka matyti užfiksuotus politikų klystkelius, bet ir daugybei pasaulio žmonių, žiūrinčių televiziją. "Apie tuos politikų ar kitų viešų populiarių asmenų klystkelius pirmiausia informuoja tradicinės žinių laidos, kurių yra labai daug įvairiose pasaulio televizijose. O paskui juos analizuoti imasi kitokį požiūrį turinčios laidos. Kai kurios, kaip KK2, tai daro surinkdamos ir pateikdamos papildomus faktus, išsamiau analizuodamos ir, žinoma, su nemenka humoro doze. Man asmeniškai tie ironijos ir sarkazmo elementai ir jų pateikimas žiūrovams yra patys žavingiausi laidos momentai", – atvirauja jis.

Nuo LNK vaikystės

Du dešimtmečius su LNK praleidęs T.Ališauskas prisimena šios televizijos vaikystę. "Nebuvau su LNK jos kūdikystėje, nes ji radosi iš "Litpoliinter TV" 1995 m., kai aš ten dar nedirbau. Atėjau į LNK jau kanalo vaikystėje, o augo jis tiesiog akyse", – sako jis.

Jis sako, kad visi šie metai – labai įdomus laikas, ir visos patirtys dirbant LNK yra pačios vertingiausios ir profesine, ir kitomis prasmėmis. "Ar žmogus keičiasi bėgant laikui, ar ne, priklauso nuo požiūrio taško. Kartais atrodo, kad visuomet esu toks pats, o kartais – kad toks pats nesu niekada. Kad keičiuosi nuolatos. Todėl labai tikiuosi, kad jeigu su televizija kartu keičiausi ir aš, tai kiekvieną sezoną tapdavau bent truputį brandesnis", – dalijasi laidų vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių