T. Vidmanto animacinio filmo premjeroje – žymūs žmonės kartu su savo „babaužiukais”

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą įvyko režisieriaus Tado Vidmanto bei jo žmonos Linos Vidmantės animacinio filmo „Babaužiukai: Septynios fantastiškos istorijos” premjera.

Į „Forum Cinemas Vingis” kino teatrą rinkosi žinomi žmonės kartu su savo atžalomis išvysti animaciją visai šeimai.

Renginyje dalyvavo filmo kūrėjai, aktoriai, įgarsinę filmuko veikėjus, bei kiti žinomi veidai. Prieš seansą Tadas kartu su Lina padėkojo komandai. Lina palinkėjo visiems „kvailioti, nes kvailystės priveda prie nuostabios kūrybos.” Ji pridūrė, kad būtent kvailiojant ir buvo sukurti Babaužiukai.

Režisierius Tadas Vidmantas paklaustas, kaip jaučiasi premjeros dieną, sakė, kad labai džiaugiasi ir jaudinasi: „Paskutinį kartą šiemet taip jaudinausi tiktai, kai sūnus gimė… ir dabar. Džiaugiuosi, kad po dviejų metų metų pagaliau Babaužiukai išeina į gyvenimą”. Tai pirmasis ilgametražis animacinis režisieriaus filmas. Jame skamba vaikiškos dainelės ir yra pasakojamos septynios istorijos, kuriose slypi gyvenimiškos pamokos.

Filmo prodiuserė Jurgita Rakauskaitė taip pat džiaugiasi premjera ir priduria, kad nepriklausomos Lietuvos istorijoje „Babaužiukai: Septynios fantastiškos istorijos” yra tik ketvirtasis pilno metro animacinis filmas: „Ir nors čia neišvysite sudėtingos 3D animacijos, linksmos, įdomios ir pamokančios Babaužiukų istorijos įtrauks ir nepaliks abejingų. Tad labai tikiuosi, kad ir kiti filmų gamintojai nepabijos imtis šio sudėtingo žanro bei artimoje ateityje išvysime jų daugiau.”

Kūrėjai tikisi, kad Babaužiukus pamils Lietuvos vaikai bei jų tėvai ir kviečia į kiną visoje Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių